Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857058 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

@bogdanb: Recunosc ca n-am inteles prea bine ce ai vrut sa spui - cumva ca ar fi meritul comunismului ca avem colosii astia de industrie grea (Sidex, ALRO etc) de care cu greu am (n-am) scapat ??? Prin asta spuneam ca alte tari comuniste s-au limitat la capacitatile teritoriului/natiei...

In alta ordine de idei, chiar nu vad care ar fi meritul comunismului, in afara de faptul ca am ramas in urma cu cativa (zeci de) ani...

In lipsa comunismului, nu cred ca ne-ar fi displacut sa fim o economie eminamente agrara (macar asa aveam asigurata treapta de baza din piramida lui Maslow), poate ca am fi avut dezvoltata productia de vinuri la modul industrial (in genul Chile, Africa de Sud, Australia), ceea ce ne-ar fi adus ceva "marafeti" din exporturi. Si peste toate astea poate faceam si ceva (agro)turism pentru astia mai excentrici din tarile civilizate. Iar la sfarsit de secol XX - inceput de secol XXI poate aveam si noi un ministru al educatiei mai acatarii care sa-si dea seama de investitia in potentialul uman al unei natii si ar fi aplicat un model ca cel al Estoniei sau Turciei.
« Ultima Modificare: 11.Nov.2012, 04:23:57 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline bogdanb

Evident ca nu ai inteles, si nu este prima data.
Dar in fata naivitatii de a crede ca faci fata doar cu agricultura intr-un secol in care cuvintele de ordine sunt energia si tehnologia prefer sa inchei discutia...
« Ultima Modificare: 12.Nov.2012, 12:02:14 a.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline shpeedy

Ai dreptate, Bogdane... Sunt mult mai naiv eu, care mi-am permis sa fabulez pe marginea unui posibil curs al istoriei, in comparatie cu tine, care consideri ca izbavirea ne-ar veni de la Maica Rusie si de la Marea Sora China...  Nu neg ca sunt investitori importanti, dar "dezinteresul" (a se intelege fara prefixul dez-) lor in resursele noastre este mai mare decat cel al UE&SUA, asta ca sa nu mai vorbim de modelul de capitalism promovat, de tip "legea junglei"...

Offline edy70

Pot sa intervin si eu cu o parere? Multumesc!

Chiar daca tara noastra nu a fost colonie, si estul si vestul incearca ( si in mare parte a reusit ) sa impuna o politica de neocolonialism in relatia cu Romania. Cu diferenta ca vestul a cam reusit ( si politic UE, NATO,etc. si economic, vezi marii si micii investitori, sistemul bancar), pe cand estul tropaie si gafaie mai pe la spate, mai mult la nivel declarativ si pe post de sperietoare. Soarta Romaniei oricum este pecetluita, stabilita intr-o anexa la intelegerea dintre marile puteri. Singura scapare ? Nu exista scapare! Pentru tara noastra nu mai exista salvare. Salvarea vine numai la nivel individual.
Capitalismul are o singura lege: banul. Chiar daca in vest umbla la costum cu guler alb iar in est mai umbla si cu manivela in maini. Rezultatul este acelasi: noi pierdem, ei castiga.
Sunt prea pesimist ?

PS @shpeedy, te rog mai pune o data link-ul din revista 22. Nu reusesc sa gasesc articolul. Multumesc!
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline shpeedy

Scuze, era un "L" in plus la link.

Offline shpeedy

Cartea la care se face referire in articol n-am gasit-o in librarii, dar am gasit-o pe scribd, daca sunt doritori...

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
Doar ca o paranteza la opinile dezbatute, nu o tendinta pentru a polemiza pe aceasta tema - un link  pentru cei cu rabdare la citit.

Cred ca pentru tine, shpeedy, sunt multe nume deja cunoscute din domeniul economic romanesc, respectivii economisti. Lecturare placuta. 

http://www.ecol.ro/content/gandirea-economica-romaneasca-in-perioada-postcomunista
Ignis 1.3 GLX+

Offline LTD

... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline adrian_r5

Deci ... daca lucrurile merg bine ... de ce mama draqu sa nu facem o schimbare   :-q :-q :-q

Cam pe vremea asta in 2007 m-am dus sa-mi preschimb permisu' de conducere - se facusera 10 ani de cind il aveam pe cel de plastic. Si atunci ca si acum pravalia se afla undeva la et. 1 in sigurul mall din Timisoara. M-am dus cîine surd la vinatoare sa vad si eu despre ce e vorba - am ajuns pe la h 17 (programu' fiind pina la h 18 in ziua respectiva). Tanti de la ghiseu imi spune ca trebuie sa merg peste drum la CEC sa platesc taxa ... zis si facut ... ma intorc ... completez formularu' ... imi face poza si spune " imi pare rau da' astazi nu mai pot sa va dau permisu' ... mai sint 30' pina la terminarea programului si dureaza cam 2 ore pina e gata" ... "nu-i bai" zic "si miine e o zi" ... asa ca a doua zi am ridicat din acelasi loc permisu'.

Peste 5 ani ... adica aseara ... ma duc cu Monica sa faca si ea preschimbarea permisului ... Platim la CEC ... ghiseu ... formular ... poza ... treaba merge nemteste ... pina ne inecam ca tiganu la mal (noi de fapt fiind la mall) ... adica pina in momentu' in care tanti ne spune "peste 10 zile va veni permisu' prin posta acasa". Nu ne-a deranjat treaba cu 10 zile (intre noi fie vorba in astia 10 ani nu l-a folosit deloc) ... da' exista sansa ca la momentu' respectiv cei de la Prioripost (ca asa am inteles ca ei aduc permisu) sa nu ne gaseasca acasa ... asa ca intreb ce fac in situatia asta ... mi se spune ca trebuie sa merg la sediul Prioripost sa-l ridic sau dupa 30 de zile ma prezint la ghiseu unde eram si pot ridica permisu. Zic "pai in urma cu 5 ani mi l-ati da ta doua zi" ... iar tanti zice "da ... ca atunci se faceau aici permisele ... acum se fac la Bucuresti". Am vrut sa zic treaba cu "se-mpute capu la peste" ... da' m-am abtinut pt. ca tanti a fost amabila si n-avea nici o vina" .
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline ASZ

Aceeasi problema o am si eu ... acum 1 ora am depus actele pt. preschimbarea permisului ... iar ca bonus: doar maine dimineata dupa ora 8:30 pot ridica dovada cu care pot circula pana vine permisul prin posta !!!! Si eu in seara asta ... si maine dimineata .. cu ce permis ma deplasez ? Inca un drum pana la ei .. pt. dovada ????