Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857058 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Podul Calafat-Vidin, un pod al rusinii! - presa bulgara
...............................

Autorul articoulului sau e prost informat sau mai degraba rau intentionat.  :)

Ultimul motiv de "rusine" in privinta podului Vidin-Calafat este ca acesta va fi pur si simplu "inutil".

"Este clar ca, pe langa intarzierile colosale, ineficienta, incompetenta birocratica si, cel mai probabil, coruptie, exista si o problema privind scopul acestuia. Podul se construieste 'de la sine', fara niciun proiect privind racordarea sa la coridorul de transport transcontinental, care ar fi putut stimula integrarea economiilor din Bulgaria si Romania la fel cum sunt cele din Europa occidentala.

Aceasta inseamna ca podul va avea efecte economice aproape de zero, departe de a contribui la salvarea celei mai sarace zone din Europa. Poate ca situatia ar fi fost diferita daca se construia la timp", concluzioneaza Novinite.

ei na...

Podul face parte din coridourul de transport pan-european IV, aripa sudica.

Mai multe detalii despre aceste coridoare de transpost gasiti aici, despre podul Calafat - Vidin aici si discutii despre acest pod cu multe fotografii din timpul constructiei aici:)

Offline shpeedy

Eu ma abtin sa mai postez, deoarece am fost facut de ocara pe MP. Cum nu-mi sta in obicei sa polemizez cu cineva cu vadite probleme psihice si nici nu pot comprima distanta dintre mine si un nick.......ma cumintesc.  ;)

Am observat asta la multi dintre sustinatorii USL/PSD/PDSR/FSN in decursul timpului: ne-avand argumente logice in cele declarate, retorica lor se bazeaza in general pe invective, "spume la gura", atacuri la persoana etc (vezi discursurile lui Crin&Co. la Antene). Prima oara am vazut-o in anii '90 la un unchi - fost colonel in Armata - caruia, la fiecare intalnire in familie, ii crestea tensiunea in discutiile contra vs pro-Iliescu in asemenea hal incat trebuia sa cedam noi, restul, pentru a nu-l avea pe constiinta...

Revenind la situatia curenta, recunosc ca totusi nu inteleg de ce - in conditiile in care au castigat alegerile la scorul la care le-au castigat - tot incearca sa ma (se) convinga ca au facut si alegerea corecta... :-\
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline M_TM

..din moment ce anul 2012 e considerat "anul victoriei" !?!?!? romanilor impotriva romanilor,se pare ca au toate atuurile sa fie detinatorii  si beneficiarii solutiilor corecte-cel putin un an...poate doi-...ca dupa cum arata guvernul...brrrrrrrrr...va fi hotie pe fatza.... :(

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
..din moment ce anul 2012 e considerat "anul victoriei" !?!?!? romanilor impotriva romanilor,se pare ca au toate atuurile sa fie detinatorii  si beneficiarii solutiilor corecte-cel putin un an...poate doi-...ca dupa cum arata guvernul...brrrrrrrrr...va fi hotie pe fatza.... :(

Admirând arta de a ignora realitatea de dată recentă și fiind profund impresionat de precizia previziunilor dvs, vă rog să-mi destăinuiți decât primele 6 numere câștigătoare de la extragerea „6 din 49” de duminică, 23 decembrie - cum ar veni a doua zi după cel mai recent sfârșit al lumii ...
Acord comision baban și promit că nu toc banii astfel câștigați pe Subaru, voi rămâne fidel forumului și mărcii Suzuki !
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline miocrl

tara noastra are bani noi.. am ajuns acasa cu ei si ma intrebam ... oare am fost tapit sau s-au tiparit noi monede.
legat de bani e un lucru ce ma deranjeaza.. frate.. RONI sau LEI???? de ce am uitat de lei peste tot scrie RON..

Offline bogdanb

de ce am uitat de lei peste tot scrie RON..

Asta e simplu, Pentru ca Romania are densitatea cea mai mare de snobi din toata lumea
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline roberto

Culegem ce am semanat. ;)
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
Un mic extras despre cum se razbeste in "frumoasa si fascinanta Romanie" - o conversatie pe un forum...
...............................................
"Este extraordinar de interesant pentru mine ceea ce ati scris despre experienta dvs cu vecinii. Mi-ati dat ceva optimism chiar speranta ca viata mea poate merge inainte, linistit  si poate spre bine, chiar si cu vecinii pe care ii avem eu si sotul meu. Nu stiu cum sa ii calific pe acesti oameni: sunt rai, hoti de drumul mare daca fura chiar si din vecini, dusi cu pluta, invidiosi, bolnavi psihic, nesimtiti, prost crescuti, inculti, nemancati, animale etc - am tot incercat sa intelegem cu ce fel de oameni avem de-a face si tot nu am ajuns la nici o concluzie care sa ne fie clara odata pentru totdeauna caci de fiecare data cand mai trantesc ceva suntem uluiti! Oamenii astia care ne impresureaza si din stanga si din dreapta sunt o calamitate pentru noi si cum nu mai termina cu porcariile pe care ni le fac ne-am gandit sa plecam, sa parasim casa asta pe care am ingrijit-o si indragit-o mult si sa aducem aici o satra de tigani sau nu stiu, sa daramam tot si sa lasam pustiu pentru ca nici un om de bine sa nu mai fie tentat sa locuiasca aici vreodata.
Dar nu stiu cand si unde vom pleca, daca vom pleca, caci casa este ne este draga iar de vandut nici vorba, este invandabila - se pare ca toata lumea cunoaste faima proasta a satului asta, a trebuit sa fim  noi aceia care sa ne cumparam casa la care am visat tocmai aici! - si pentru siguranta noastra acum cateva luni am investit in sistem de alarma pentru casa, am facut un contract pentru interventii cu o firma de paza, am asigurat proprietatea si imprejmuirile ca sa fim acoperiti mai ales in cazul in care distrug gardul din gradina pe care il detesta cu insistenta din tot sufletul lor scarbavnic.
Imi vine a zambi cu tristete cand citesc pe forumul acesta despre atatea dorinte de a parasi Bucurestiul pentru un loc idilic unde sa petreci o viata intrega de liniste si pace intr-o  casuta modesta, cu gradina si livada.  Noi ne-am implinit visul acesta, tocmai am implinit 4 ani de viata la tara in  satul sasesc Velt, aflat intr-o vale superba langa Bazna, jud. Sibiu, chiar in inima tarii. Dar nu am facut petrecere de aniversare, ci un fel de inmormantare a tuturor energiilor si viselor cu nenumarate crize de depresie si  planuri de evadare cat mai rapida din acesta blestemata viata patriarhala. Si aceasta din cauza unor vecini! Este incredibil ca proasta vecinatate poate afecta cursul vietii noastre! Nu am vrut sa credem dar este cat se poate de adevarat ca indivizii astia au reusit sa ne faca sa traim pe un fond de permanent stres si sa ajungem sa avem cumva repulsie fata de casa noastra de parca ar fi reusit sa o manjeasca cumva - la figurat caci la propriu vai de capul ei saraca tot timpul e fatada mazgalita la strada si spatele casei ce da in curtea vecinilor este vopsita permanent in culorile idioate in care-si vopsesc si casa proprie.
Astazi vecinul din stanga si din dreapta au "colaborat" cum le place sa zica (niciodata nu spun un multumesc simplu, zic "multumesc pentru colaborare" caci unul din ei e asistent social la primarie si asa a invatat el ca se spune in lumea civilizata) ne-au taiat nucul de la poarta, nu de tot, ce e drept, dar l-au ciumpagit vai de capul lui. Si noi, eu si sotul eram acasa dar ne-am abtinut sa iesim si sa mergem sa protejam nucul - oricum, ce era sa facem decat sa iasa si sotul cu drujba, nu? iar el nu este deloc genul razboinic, amandoi suntem pacifisti prin structura; am zis ca na, e pe domeniul public pana la urma si asta e, daca noi nu suntem in stare sa ne pazim nici gradina de vecinii astia d`apoi sa pazim ce e in afara proprietatii. Dar am facut bine cred, caci am am evitat un scandal care pe ei nu-i afecteaza dar care pe noi ne consuma imens. Treaba aceasta care spuneati ca este foarte importanta am simtit si noi ca exista aici: nevoia lor de a provoca si de a se certa. Noi nu avem chef de nici un fel de dispute, stim ca orice problema se rezolva in cateva vorbe calme, chiar si in cazuri evidente am preferat sa consideram ca din greseala si nu din rea voianta au distrus nu stiu ce la peretele casei, au crapat grinda la acoperis sau au lovit cu caruta gardul ce noi l-am construit in gradina, ca au dat foc la vegetatie pe langa gard din ignoranta. Nu am vrut sa credem ca avem de-a face cu rea vointa niciodata, nici cand furau tot ce era in livada sau imi taiau floricelele de langa poteca si le lasau acolo sa ma doara sufletul si nici in alte situatii de care nici nu imi mai aduc aminte. In orice caz, noi, ca niste fraieri plutitori ce suntem, am observat abia vara asta - deci dupa 3 ani! - ca dobitocii au un comportament anume cand pun la cale ceva sau tocmai ne-au facut ceva rau de care noi nici nu am aflat inca. Nu mai saluta la modul provocator si isi fac de lucru in gradina de aiurea tocmai pentru ca noi sa bagam de seama ca nu saluta. Pe noi nu prea ne intereseaza pentru ca asa ne-au tratat asa de cand am cumparat casa, saluta lingusitor sau nu saluta deloc, daca le spui ca iata este o problema cu nu stiu ce, te trezesti cu ditamai tigania  in cap, doamne ce spurcaciuni spun, si ne-am zis ca ii lasam in pace de tot, faca ce-or vrea, daca distrug reparam si tot asa ca e mai ieftin sa platesti decat sa te enervezi din cauza de cretini. Tin minte cand l-am intalnit pe unul dintre ei in gradina chiar atunci cand am cumparat casa si intrebare lui a fost "Si cand plecati inapoi la Bucuresti?" - iar eu, mirata, "De ce sa plecam!? "
Azi ei au taiat nucul pe lumina, nu s-au ferit cum fac de obicei cand trantesc o mizerie de-a lor, a fost clar o provocare pe fata, o declaratie de razboi. . Ne-au provocat dar nu i-am bagat in seama, ne-am enervat putin si ne-a trecut, numai ca a venit tristetea iarasi: la ce bun sa locuiesti in satul asta asa bogat in istorie, in valea asta frumoasa, cand nu te poti bucura de nimic, sa ingrijesti gradina si livada plantand vita de vie, pruni, cultivand morcov si patrunjel organic?  Au taiat nucul pentru ca sa nu mai fie nici un copac pe drum, probabil. In satul asta nu vezi flori la porti, nici copaci si nici nimic in afara de plastice, hartii, noroi si betoane gri si dezolante.  Noi am observat din primul an in care am venit, adica in septembrie 2008, ca pe aici se urasc copacii, verdele in general, frunzele de toamna sunt mizerie, iarba e ceva extrem de urat din moment ce este ierbicidata, incendiata, doamne doamne, nu mi-am inchipuit niciodata atata ura pe natura; in schimb nu-i deranjeaza mizeria propriu-zisa plasticele si pet-urile ce zboara si treneaza peste tot mai ales in albia paraului ce trece peste drum de casa noastra. Noi am vrut sa aranjam putin dupa un santier in 2009 cand am avut pietris la poarta si am pus 4 mesteceni pe care ii scotea un buldozer la Rosia Montana . S-au prins, noi ne-am bucurat, le-am pus apa  toata vara, erau foarte frumosi anul trecut cand i-au culcat la pamant, apoi noi i-am ridicat si i-am sprijinit de stalpisori pentru ca a doua noapte sa vina sa ii taie cu toporul; anul asta, in primavara, saracii ei au tot lastarit de jos, in vara erau asa frumosi incat astia nu i-au suportat si intr-o noapte iarasi i-au taiat de jos de tot acum, din pamant. Sarmanii nu au apucat sa depaseasca un metru.
Ma tot gandesc la o baba care semana cu Baba Cloanta din poveste care m-a intrebat de ce ingrijim casa ca noi nu o sa stam aici mai mult de 3 ani si risipim banii degeaba. Iata ca s-au facut 4 si da, as fugi de aici, as pleca si nu m-as uita in urma, dar nu m-as duce nici inapoi la Bucuresti si niciunde in Romania caci eu nu mai cred ca poti trai linistit undeva in lumea asta romaneasca. Daca satul asta care abia de are 300 de case adaposteste asemenea nemernicii de oameni, de ce as mai spera ca in alta parte in tara asta frumoasa  oamenii sunt mai cu scaunul la cap?
In orice caz , in toata treaba asta urata un lucru este foarte foarte bun: ne-am trait visul cu ochii, 2 ani si jumate am tot visat si ne-am bucurat de vis, din Velt am reusit sa facem excursii peste tot, cred ca nu e drum, ulita sau drumeag in Transilvania, Moldova si Oltenia ale carei gropi sotul meu sa nu le stie si chiar daca cu toate masurile de sigurata va trebui sa abandonam casa  din cauza prostilor din stanga si dreapta, tot e bine caci pana la urma a fost o lunga si frumoasa calatorie in Romania, cam scumpa ce e drept dar  ce sa zic, a meritat."
...si unul dintre raspunsuri:

"Intr-o situatie asemanatoare am fost si noi,in sensul ca am mostenit o casa la tara,unde locuiam cateva luni pe an( locuim in Irlanda). Am investit o gramada de bani in casa aia,am adus aparatura,mobila,am facut garduri,sistem video,alarma....Dar cu romanul prost educat si manelizat nu poti decat cu bata! Scandaluri,provocari,furturi din gradina,garaj,curte chiar si casa,tot felul de rautati,muzica la maxim.... Nu am avut timpul necesar sa ma ocup de ei la inceput dar am zis ca vreau sa le fac si eu viata grea.Asa ca am transformat gradina si curtea in camping pentru prietenii de la oras( de preferinta tineri de la un club de motociclism),le-am dat cazare gratis,acces la dusuri,apa,curent chiar si internet wireless. Cam aici au inceput necazurile vecinilor mei: Acum muzica mergea aproape non stop( au adus baietii scule de concert),au inceput sa fie ei aia agresati de zecile de motociclisti veniti de la oras,sticlele de bere si devin goale au inceput sa se sparga de casele lor, si sa li se umple curtea de cioburi,zgomot de motoare zi si noapte,injuraturi .... si-au adus baietii si caini care le-au terminat gainile vecinilor ba chiar au inhatat un oligofren ce nu a putut sta in curtea lui...
   Intre timp si restul retardatilor din zona sunt cu frica in san,ca nu prea au cum sa faca fata gastilor de cate 30-40 de motociclisti ce vin in fiecare weekend( sau chiar peste saptamana).Astia vin ,tureaza motoarele prin sat,mai fac cate un concurs,dupa care se imbata bine si dau drumul la muzica pana dimineata!
  Eu intre timp am cumparat 5 hectare de padure iar la marginea ei am construit trei case de lemn ,una pentru noi,una pentru parintii mei si una pentru socrii. Aici nu am vecini,dar am in schimb aer curat,liniste,apa rece si curata,verdeata..... "
 :(
Ignis 1.3 GLX+