Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 809560 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online ntire2000

De asta am ajuns la concluzia ca viitorul unui om normal la cap nu mai poate fi aici.
Asta e o tara prabusita sau în curs de prabusire, un "stat esuat" vorba cuiva....

In primul rând ne lipseste mentalitatea - una de echipa si un lider adevarat - ma uitam aseara pe CGN Documentary (chinezi) la un reportaj despre o echipa de fotbal de nevazatori din Yunan si m-am socat de cât de diferiti în mentalitate si ambitia de a învinge orice obstacol îl au aia.

"Make a sound" striga într-una antrenorul.... pentru ca aia se ghidau exclusiv dupa zgomotul facut de coechipier .... singurii din echipa fara handicap erau antrenorul si portarul.
O lectie extraordinara de a arata ca nimic nu poate învinge un om hotarât sa realizeze ceva.

Cred ca daca aducem aici un milion de chinezi si îi lasam sa-si faca de cap - adica sa munceasca asa cum stiu ei, tara asta ar avea un boom economic în vreo doua cincinale (de-alea de 4 ani) ca pe vremea lui Ceasca...

Altfel se pare ca nu mai suntem capabili de aproape nimic, în afara de a ne fura între noi cu o nesimtire strigatoare la cer (vezi proiectele Anghel Saligny - de multe ori total inutile în afara de încasarea parandaratului de la firmele prietene partidelor) si de a ne bate joc de viitor - educatie si sanatate...

(In satul parintilor mei - oameni trecuti majoritatea de 60-65 de ani, tocmai îngroapa cu talent gramezi de bani în realizarea canalizarii pluviale si asfalt - drumul ala judetean e "reabilitat" a 3 oara în ultimii 18 de ani ... în schimb taiem bursele studentilor ca nu mai avem bani ....)
Bagam gramezi de bani în transportul feroviar care e prabusit de zeci de ani, sunt trenuri care circula aproape goale - cu 2-3 pasageri, cumparam microbuze scolare la pret dublu si ceva.... pentru copii care sunt tot mai putini ... ca si demografic ne ducem în cap ....

Mda... sunt multe de zis, atât de multe ca la un moment dat te si apuca lehamitea de a le mai enumera....
Mai bine sa ne gândim unde sa emigram, astia care mai putem schimba ceva în viata noastra.
Ca tara în mod sigur nu o mai putem salva, e distrusa economic în asemenea hal ca ne trebuie cel putin doua generatii ca s-o scoata la liman.
Generatii care sa fie dispuse sa se sacrifice de-anpulea pentru niste idioti care si-au batut joc de ea.

Si atunci ne miram ca jumate de milion de tineri o freaca plictisiti?
Nu suntem un pic ipocriti ca sa le pretindem sa plateasca pentru imbecilitatile noastre?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Sau o sa avem studenti angajati ...

Avem și acum, începând de regulă din anul III.

Sunt două situații:

1. Dacă slujba este conexă domeniului de studiu, studentul progresează prin aplicarea în practică a cunoștințelor acumulate la cursuri, seminarii, laboratoare și proiecte. Și potențează munca profesorilor, prin aducerea de exemple de aplicare și chiar prin ajutorarea colegilor în îndeplinirea sarcinilor didactice.
2. Dacă locul de muncă nu are tangență cu domeniul în care se pregătesc la facultate, efectul pozitiv este doar financiar pentru studenți, care vor fi tentați ulterior să părăsească domeniul de studii in care s-au încadrat la admiterea in facultate.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

Pentru un student e destul de greu sa caute un job part-time datorita orarului.
Sunt multi care au cursuri în prima parte a zilei, iar dupa-masa seminarii sau laboratoare.

Deci, nu ca ar fi lenesi si n-ar vrea sa munceasca, dar au de ales între a termina facultatea sau a se angaja ca necalificati pe un salariu minim de mizerie tinând cont de capacitatea lor intelectuala.

Si ca tot vorbim de educatie.... si asta se duce în cap .... ca mai toate din tara asta...

PS: gabineg, citatul de mai sus apartine altui coleg....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Cei mai mulți angajați sunt studenții de la Master, care de regulă se îndreptă spre locuri de muncă în domeniu.
Pentru ei, orarul începe de la ora 16, sau chiar 17, pentru un calup de 4 ore (curs + laborator/seminar/proiect).
Ba chiar, universitatea le favorizează să parcurgă peste 60 % din activitate online.

Problema este la cei de la Licență, care trebuie să vină la școală in intervalul 8-16, la fața locului. Aici avem absențe.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online ntire2000

Noaptea mintii....

Adica eu ca magistrat dau statul în judecata, eu judec procesul contra statului si tot eu îmi dau câstig de cauza....
Incep sa regret faptul ca Potra n-a ajuns cu mercenarii lui la Bucuresti.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: enicky

Online ntire2000

Altă gherlă .....
Deci, vorbim de trei sfert de miliard de euro.... nu de mărunțiș ....
Pe zi ce trece sunt tot mai convins că țara asta e pe locul 1 la furat în lume.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online ntire2000

Pentru cine vrea "să o facă cu nervii" ....

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Leutz

L-am vazut si eu, ca orice fan respectabil al productiilor Recorder. Stau cu ochiul pe ei ca pe butelie. Cum apare un film nou, sunt primul la vizionare.

Despre firma fantoma ... "Ce sa faci? N-ai ce sa faci !"

Cel mai probabil aia de sus care au "permis" lucrurilor sa se intample, in cazul in care o sa fie demascati in vreun fel, o sa ia aceeasi cale ca aia de la Nordis si alte asemenea "intreprinderi"; si anume St. Tropez, Tenerife, Dubai ..., dupa un scurt circ mediatic in care vor fi sacrificati (n.r.- batuti cu pana peste poponet) de partidele din care fac parte.

Iar aia si mai de sus pentru care aia de sus au lucrat, o sa-si gaseasca alti locotenenti si alte scheme... si tot asa.

Pe scurt, cam asa ceva:  :ochiu:  :mester:  :popa:  :popcorn:  :cheers:
« Ultima Modificare: 08.Sep.2025, 06:15:52 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Online ntire2000

Cu praștia, domnule, cu praștia.....

PS: chiar o să-mi cumpăr una....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού