Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 809567 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Care ne plângem ca traim într-o tara de doi lei.... uite ca avem si dovada ca nu e asa.

Noi am facut un pod de 2 km cu jumatate de miliard de euro, dar pâna si chinezii sunt mai sarantoci decât noi....

Aia nu si-au permis decât dolari si mult mai putini...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline rexkrokiDAU

Și am fost așa de aproape...

Offline ntire2000

Sa fim solidari, sa scoatem tara din rahat.

Tara în care fiecare dintre noi am "furat" cam 70 de euro/luna timp de 7 ani.
Adica vreun miliard de euro/luna.

PS: calculul s-a facut la o populatie de 15 milioane - câti mai suntem prin "perimetru" si pentru un curs decent de 5 lei/euro.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Cele două bănci pe care Ministrul Educației vrea să le adauge în fiecare sală de clasă pentru a salva astfel țara de la dezastrul economic.

Pâna anul trecut n-aveam habar cum e sistemul de învatamânt prin alte parti, dar acuma nu mi-as mai chinui copilul din clasa I în România.
De sistemul universitar nici nu mai vorbesc, la noi catedrele se lasa mostenire copiilor.
Si apoi ne miram de 40% analfabetism functional.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

Cele două bănci pe care Ministrul Educației vrea să le adauge în fiecare sală de clasă pentru a salva astfel țara de la dezastrul economic.

Pâna anul trecut n-aveam habar cum e sistemul de învatamânt prin alte parti, dar acuma nu mi-as mai chinui copilul din clasa I în România.
De sistemul universitar nici nu mai vorbesc, la noi catedrele se lasa mostenire copiilor.
Si apoi ne miram de 40% analfabetism functional.

Din nefericire, o gramada de puturosi vocali comenteaza masurile ce au un pic de logica, cu intentie de a face lucrurile mai bine.

Sistemul actual de invatamant, cu elevi putini si norma didactica redusa, a contribuit sa ajungem ca in societatea din Idiocracy (2006).
Pentru ca lenea de a pregati mai multi elevi, de fapt ascunde si lenea de a munci, de a-ti face treaba la catedra.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline MariusMGP

[...] a contribuit sa ajungem ca in societatea din Idiocracy (2006).

Cu cât trece timpul, filmulețul ăla mi se pare tot mai mult un documentar decât o comedie de ficțiune...  :dknw:

Offline ntire2000

Pentru ca lenea de a pregati mai multi elevi, de fapt ascunde si lenea de a munci, de a-ti face treaba la catedra.

Asta e din cauza sistemului care permite existenta unor veleitari în el.
In alte tari profesorii sunt evaluati periodic si primesc feedback-uri de la elevi/studenti.
Iar scoala nu e gratis, parintele trebuie sa achite uneori o taxa care poate fi si una modica - suficienta însa cât sa-l faca interesat de ce presteaza copilul sau la scoala.
Evident ca povestim povesti, la noi nu va fi niciodata asa, pentru ca nu avem mentalitatea/curajul necesare de a schimba cu adevarat ceva  - pe dincolo, prin capitalism, de ce se poate?
Caragiale rules.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

Recunosc, asta m-a cam dat pe spate.

https://www.instagram.com/reel/DK-QCgJoiwN/?igsh=eG9kNjRtd3BhM2gx

Bănuiesc că nu e fake.
In Olanda, laptele bio costă în jur de 6 lei litrul, iar a treia zi după deschidere e acrit în frigider.
La noi o fi scump pentru că bem preponderent bere?!?

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

Explicatia poate fi simpla.
Pretul este dat de echilibrul dintre cerere si oferta.
Atat timp cat salariile romanilor (ma refer cu precadere la cele platite de stat) sunt nejustificate (lipsa productivitatii), atunci exista conditiile ca romanii sa ofere mult mai mult pentru un litru de lapte. Sa zicem decat grecii, conform videoclipului.

In plus, aceeasi productivitate scazuta se rasfrange si in costul produsului.
De ce credeti ca laptele unguresc sau polonez este mai ieftin, la noi, decat cel romanesc?

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Ai naibii bugetari,  beau laptele poporului!

Ironia face ca valoarea de cost pe litru să fie la noi pe ultimul loc in Europa, pe când prețul la raft printre cele mai ridicate.

Sursa:

Europe: Prices by City of Milk (regular), (1 liter) (Markets) https://share.google/p26gUnPLkv4eJ0IcD

De ce laptele polonez sau unguresc e mai ieftin? Pentru ca fermierii din aceste state primesc subvenții mai mari.

Sursa:

Polish cattle farmers get subsidies nearly twice as high as in Romania | Romania Insider https://share.google/LDRdhrZnkWIeiyzqq

Și mai este și o "mică" diferență de productivitate între vitele din România și cele din Germania, Franța, Olanda și Polonia.

Sursa:

Romanian dairy farming: challenges and opportunities | Nieuwsbericht | Agroberichten Buitenland https://share.google/k67RBmPtRDge4O0og

« Ultima Modificare: 23.Iul.2025, 07:04:21 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: sfichiu, ntire2000