Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 339909 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #330 : 06.Apr.2015, 05:10:28 p.m. »
@gabineg, eu cred ca ai înțeles bine, se referea la motorul pe benzină :)

Offline AT

« Răspuns #331 : 06.Apr.2015, 05:49:05 p.m. »
Da,  este vorba despre  varianta 4x4  pe benzina   :)   
si da,  cum bine au fost punctate mai devreme cele doua situatii (panta / rampa)
cel mai util ar fi de aflat cum se comporta pe drumurile in rampa (la urcare).
Reuseste pe drumurile in rampa sa se descurce decent tinand cont ca este totusi un motor pe benzina?

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline cristidav

« Răspuns #332 : 06.Apr.2015, 06:03:27 p.m. »
Na, ca sa vezi... Raspunsul ti-l poate da o groaza de colegi pe forum, e acelasi motor ca al SX-ului.
Se descurca, daca de asfalt e vorba.
Daca alte drumuri, evident, mai greu, insa daca stii s-o tii la limita sbturarii/muririi motorului, o scoti frumos la capat.

Mi-au trebuit 3 ani si multe drumuri in rampa la munte ca sa invat sa folosesc masina eficient pe astfel de drumuri :)
(specific ca a mea e 4x2)

Cat asistenta IN PANTA, ea exista cica, ar fi interesant cum functioneaza pe drumuri proaste, in rampa cu grad mare. Chiar as fi curios :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #333 : 06.Apr.2015, 06:18:49 p.m. »
cel mai util ar fi de aflat cum se comporta pe drumurile in rampa (la urcare).
Reuseste pe drumurile in rampa sa se descurce decent tinand cont ca este totusi un motor pe benzina?

Tinand cont de faptul ca SX4 se descurca multumitor la urcari atata vreme cat ii gaseai tu - ca sofer - momentul optim, nu vad de ce nu ar merge cel putin la fel de bine si pe Vitara cu acelasi sistem, dar cu asistenta oferita de un calculator. In plus, vorbim si de o masina putin mai usoara.

Pun si eu o poza de saptamana trecuta de la SAM:

Si pentru ca tot se vorbea de disponibilitatea instalarii GPL-ului de catre unul dintre dealerii Suzuki, pun o poza si cu un rezervor de GPL de la standul acestuia (cred ca de Radacini era vorba):

Scuze pentru Juniorul din poza, dar el era prezent la datorie indiferent ce vroiam sa pozez...  :D
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #334 : 06.Apr.2015, 08:08:22 p.m. »
@gabineg, eu cred ca ai înțeles bine, se referea la motorul pe benzină :)
Si eu care crezusem ca la cel pe agheazma...

Cat despre rampe, mi-aduc aminte de o intamplare de la inceputurile condusului pe SX4. @AT, citeste ce-a scrie colegul @bodanb dupa ce am povestit cum am urcat Muntele verde cu viteza I-a, si cand eu am numit-o "senioriala"...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
« Răspuns #335 : 06.Apr.2015, 08:10:24 p.m. »
Dragi suzukisti, cu îndemnuri de genul "daca inveti sa-i gasesti cuplul optim" sau "mi-au trebuit 3 ani si multe drumuri in rampa la munte ca sa invat sa folosesc eficient masina pe astfel de drumuri" o sa creada @AT ca discutati de masini trase de niste martoage rebegite. Nu mai fiti atat de intransigenti si exagerat de critici cu masinile voastre.
Asa ca, draga @AT sunt pe acest forum colegi care au facut nenumarate drumuri pe serpentine si drumuri de munte incepand de la Romanica noastra si continuand cu insulele Croatie si Greciei si terminand cu muntii Elvetiei. Nu am auzit pe niciunul sa se vaite ca a facut fata cu greu acestor drumuri. Vorbesc aici si de SX4 si de S-CROSS. In plus daca vei citi review-urile facute de ziaristi pentru S-CROSS, care are acelasi motor cu VITARA, vei vedea exact cum se comporta masina 4x4 pe benzina. In ceea ce priveste asistarea la plecarea din rampa, este o facilitate care tine masina infranata 2 secunde, pentru a da soferului posibilitatea sa ia piciorul de pe frana si sa schime in viteza fara ca masina sa dea inapoi. Aceasta facilitate standard la Vitara Allgrip o gasesti optional si la alte marci. Per total Vitara pe benzina nu este o masina nervoasa si sportiva ca varianta diesel dar este capabila si economica ca orice japonez sarguincios, care isi faca treaba fara probleme in varii situatii.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #336 : 06.Apr.2015, 08:25:48 p.m. »
Ce frumos ai grait! Ia-ti odata masina, ca avem nevoie de povestitori de talent.
Nu-l certa pe @cristidav, un montaniard indragostit de macadam si de urcusuri de capre negre.
Eu sunt convins ca Vitara e la fel de priceput (sau poate si mai mult) decat SX-4 in atacarea unor drumuri dragi mie, cum sunt Pitesti-Slatina in zona rampelor de forta centrifug mare sau Pitesti-Valcea in zona Dedulesti sau Ploiesti-Cheia Brasov.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
« Răspuns #337 : 06.Apr.2015, 08:33:44 p.m. »
Departe de mine gandul de al certa pe @cristidav, dar prea multa exigenta sperie potentialii viitori suzukisti si nu de alta dar grupul VAG deabia asteapta dezbinarea altora.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #338 : 06.Apr.2015, 09:26:59 p.m. »
Cum a fost asta....M-ai lovit din plin :-j
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline cristidav

« Răspuns #339 : 06.Apr.2015, 09:28:22 p.m. »
Eu doar mi-am povestit parerea/trairile, nu neaparat sa scot in evidenta ca atat ii trebuie altcuiva sa invete sa conduca o masina :)

Din cauza venirii pe lume a copilului si iubirii fata de masina am inceput sa iubesc drumurile astea si sa le savurez pe deplin (inainte nici nu agream sa urc cu masina PE munte, dar cum acum nu ajung in zone frumoase altfel...). Asa ca nu fi rautacios  :baston:

Stiu ca danr n-a fost rautacios. L-am citit de la inceput ca e baiat bun :)

Si-acum stric la subiect. Atata timp cat motorul e acelasi pe Vitara ca si pe SX-urile noastre, treaba sta asa:
- trebuie (si spun trebuie fiindca are 1-2 cm mai multi la garda la sol) sa se comporte cel putin la fel de bine ca SX. Cum 99% din cei de aici (sunt optimist, nu ? :D ) sunt multumiti de SX-urile lor easy off-road, printre care si eu, desi am 2WD, nu vad de ce n-ar fi si un posesor de Vitara, atata timp cat nu vrea hard off-road.
- pare si o masina jucausa pe drumuri asfaltate; masina pare sa traga o idee mai bine decat SX, asta poate datorita greutatii ceva mai scazute; la curbe n-am sesizat niciun ruliu semnificativ, cel putin statea la fel de bine (daca nu chiar mai bine) decat sx-ul meu; pe cand dspre Duster as putea sa spun o poveste intreaga cu balanganari de barci :-))
-sigur nu e o masina sportiva, cum nici SX sau Scross pe benzina nu sunt. Dar toate 3 impac capra si varza excelent, eu sunt convins de asta
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )