Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 339981 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danyepz

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #361 : 07.Apr.2015, 03:11:31 p.m. »
Tot nu m-ati lamurit de ce este o problema pt. 4x4 la +40 grade sau -25 grade, atata timp cat sistemul Allgrip functioneaza pe modul automat cu 4x2, deci nu se pune problema de consum decat cu 0,3lla suta de km in plus datorat greutatii suplimentare a diferentialului (adica +65Kg).
Dar sa lasam asta, probabil inteleg eu mai greu. La dilema lui @Ty ii raspund cu acest site pe care poate vedea passion ext si int si unde totul este foarte clar : http://www.mobile.de/ro/marc%C4 83/suzuki/model/vitara/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:price,sro:asc,mke:suzuki,mdl:vitara,frn:2015-01,ful:petrol,cli:automatic_climatisation,exc:blue,alw:true,fwd:true,mtl:true/pg:vipcar/206861141.html.
Mie nu-mi plac jentile care sunt vopsite gri. Nu este iluzie optica, chiar asa sunt. preferam sa fie argintii.

Mașină are o masa maxima autorizata de 655 kilograme dacă ar lua 0.3 litri la fiecare 65 de kilograme pai ar ajunge sa consume 10.
Cei 0.3 se vor duce poate și spre 0.5 în anumite condiții
Oricum sistemul asta de tracțiune comandat de un computer nu o sa fie nici o data 100% 4x2
De aici și ceva probleme cu fiabilitatea după 100.000 km,userii mai vechi poate ne spun probleme de ignis și chiar și unele sx 4 mai timpurii.
Ultimul 4x4 adevărat rămas în oferta suzuki este Jimny,epoca off roader-elor a apus,nu mai găsești reductor acum diferențialul este înlocuit de frânarea rotii dintr-un calculator,unghiurile de atac sunt penibile etc etc.
Vitara este o mașină care arata a suv dar care merge cel mai bine pe asfalt (părerea mea)
Și nici măcar nu am făcut test drive cu ea pana acum...am luat-o în orb :)
Nu vreau sa conving pe nimeni de a-și cumpăra 4x4 sau 4x2 este strict o analiza cu nevoile mele de la o mașină și ce capabilități poate ea sa îmi ofere cu plusuri și minusuri
  • Swift 1.2 2019

Offline danyepz

« Răspuns #362 : 07.Apr.2015, 03:20:33 p.m. »
Meaning this:

Am dat o cifra de preț din amintiri și am greșit
M-am uitat acum pe comanda și ceasul costa fabuloasa suma de 62 euro dacă nu îl ai în dotare...Asa ca dilema nu cred ca mai este asa mare.
  • Swift 1.2 2019

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #363 : 07.Apr.2015, 03:25:30 p.m. »
Nu e mult dar e doar pentru design. Mai ai unul în bord și unul la navigație. :)

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
« Răspuns #364 : 07.Apr.2015, 03:36:55 p.m. »
Fiecare își alege cofiguratia de mașină pe care si-o dorește si care considera ca raspunde cel mai bine necesităților sale. Deci nu am niciun comentariu pe tema asta s-i doresc lui @danyepz sa o poarte sănătos pe cat mai multe drumuri si cat mai multi km.
Dar pentru a respecta adevărurile tehnice, nu pot sa ma abțin si trebuie sa precizez ca acel consum suplimentar de 0,3 l/100km este dat de producător si este rezultatul efortului suplimentar pe care motorul il depune prin utilizarea diferențialului si frecărilor in plus pe care trebuie sa le acopere. Deci nu împartim greutatea maxima admisa la 65kg si aflam consumul cu mașină incarcata. Bineînțeles ca orice greutate suplimentara va atrage un consum suplimentar dar nicidecum calculat cu banala regula de 3 simple. Aceste amănunte le-am făcut pentru cei care eventual doresc sa cumpere varianta 4 x4. Din punct de vedere al fiabilitatii, la solicitarea mea de a-si spune fiecare pasul cu privire la allgrip nu a fost nimeni care sa-mi semnaleze proleme deosebite. Va recomand sa cititii jurnalul lui @rexkroki si o sa ramaneti impresionați 245 000 km iar problemele apărute au fost normale.
PS. Pe eventualii amatori de Vitara ii sfătuiesc sa facă totuși un test drive ca sa poată compara mere cu pere.
« Ultima Modificare: 07.Apr.2015, 03:45:39 p.m. de danr »

Offline danyepz

« Răspuns #365 : 07.Apr.2015, 03:54:42 p.m. »
În primul post ai pus cei 0.3 litri doar pe seama celor 65 de kilograme în plus...acum ai spus ce trebuia și sunt de acord ca,consumul se datorează altor factori decât cei 65 de kilograme me.
Acum ceva timp fostul șef de service de la rădăcini de George Nita îmi spune de problemele de la ignis și de la primele sx4,referindu-se la cele 4x4 și problemele aferente.
Cauta pe forum la ignis probleme
Chiar atunci când se cumpără un ignis second-hand hand unul din sfaturile importante era urcarea pe elevator pt a vedea dacă funcționează toate rotile.
Suzuki sunt niște mașini extraordinar de fiabile.
Ca fapt divers în familie am avut suzuki carry (Daewoo damasc) suzuki samurai,suzuki swift sedan,suzuki splash,suzuki swift 2013, încă mai exista un ignis sport și urmează sa vina un vitara.
Suzuki a făcut 30 de ani de 4x4 dar în modul clasic...în 2001 a venit ignis și atunci au început sa dezvolte cea ce numim acum all grip...ignis-ul a avut probleme grave iar următorul model a venit de abia în 2006 și de abia de atunci au început sa corecteze greșelile.
Ca sa concluzionez aceasta noua vitara nu are nimic în comun cu legendele construite în acei primi 30 de ani în care suzuki a construit o clasa și a dominat-o pana ce aceasta a apus.
  • Swift 1.2 2019

Offline danyepz

« Răspuns #366 : 07.Apr.2015, 03:55:35 p.m. »
« Ultima Modificare: 07.Apr.2015, 04:09:48 p.m. de danyepz »
  • Swift 1.2 2019

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
« Răspuns #367 : 07.Apr.2015, 04:14:49 p.m. »
@danyepz sper ca in al doilea post am fost mai clar. Ca si tine mi-am pus si eu problema fiabilității si asta nu pentru ca as fi aflat dinainte ceva in acest sens ci mai mult din deformație profesionala.Atunci mi-am exprimat temerea in acest topic si chiar si in altul dedicat 4x4. Nimeni nu mi-a dat niciun semnal negativ. Consider insa ca un sef de service cunoaște mai bine situația fiabilitatii sistemului allgrip așa ca nu am ce comenta. Poate ne împărtășesc, cei pățiți cu defecte allgrip, din experientele lor.

Offline shpeedy

« Răspuns #368 : 07.Apr.2015, 04:26:53 p.m. »
@danyepz: vezi ca ai posibilitatea editarii postului timp de x minute dupa postare...

In rest sunt curios de problemele cu fiabilitatea sistemului 4x4 sesizate la SX4 dupa 100,000km sa stiu si eu la ce sa ma astept. Da, sunt probleme cu ambreiajul daca il fortezi perioade lungi de timp pe Lock si ESP ON pe suprafete cu aderenta scazuta (zapada, noroi), dar asta nu inseamna ca sistemul 4x4 ar fi cauza. Concomitent cu forumul acesta, urmaresc si forumurile SX4 din Canada, SUA/International si Rusia - pe primul n-am intalnit probleme la sistemul 4x4 de la modelele 2.0, pe cel din State (motor 2.0L in general) am intalnit cateva cazuri cu probleme (un fir intrerupt pentru modulul 4wd sau o problema de transmisie recunoscuta de Suzuki si rezolvata pe garantie), dar oamenii de acolo le si modifica ori le folosesc pentru tractat diverse - chiar si asa, nu au fost multe cazuri; pe forumul din Rusia nu am depistat (inca) asemenea probleme, dar si aia au mania modificarilor (roti mai mari), asa ca nu cred ca sunt un etalon. 

Cat priveste capabilitatea acestor modele de Suzuki (SX4, Vitara) in afara asfaltului, consider ca se prezinta onorabil daca le compari cu multe dintre concurente (Koleos, Yeti, ix35, Sportage, Q3, GLA, Tiguan, 500X...) - in lumea de azi, de multe ori nu merita (dpdv financiar) sa oferi altceva cu mult mai bun decat concurenta pentru ca nu cumpara nimeni. Daca te uiti cu atentie la marile marci care mai au in oferta off-roadere si le analizezi putin si vanzarile, o sa vezi ca nu de la respectivele modele vin banii...

@gabineg: las ca si mie mi se-ntampla sa ratez conversatii intregi... :-))
« Ultima Modificare: 07.Apr.2015, 04:38:13 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #369 : 07.Apr.2015, 04:33:55 p.m. »
Vad ca allgrip-ul v-a captat total atentia. Dar nu-mi aduc aminte sa fi citit pe-aici ca s-a stricat asa ceva.
In locul domniilor voastre mi-as pune problema ambreiajului, amortizoarelor spate si, de ce nu, a casetei de directie. Astea au fost bolile lui SX4, la care fabricantul a gasit antidot doar pentru ultima, la modelele mai noi.

@shpeedy, iar scrii ce scriu eu ?  :-t  Cand sa dau post, imi zice ca a mai scris cineva intre timp.  :-))
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice