Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 339820 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #1760 : 12.Iun.2017, 05:53:48 p.m. »
   Informatiile prezente pe site-ul official Suzuki,  http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/vitara-benzina/  ,   
   prezinta Vitara ca fiind:

-  "Vitara .....combină imaginea clasică a unui SUV Suzuki cu accentele şi elementele moderne unice.
    Vrei să alegi design-ul, exact așa cum vrei să alegi drumurile pe care vrei să te plimbi.
   Aceasta pentru că personalitatea nu cunoaşte limite. Vitara îţi permite să obţii ce-ţi doreşti."

-  "Indiferent de suprafaţa drumului, Vitara oferă o aderenţă excelentă;
     nu este nevoie de metode speciale de condus sau de operaţiuni speciale.
     Începând cu tehnologia îmbunătăţită ALLGRIP 4WD, mecanismele sofisticate ale Vitara fac din condus o adevărată plăcere.
     Indiferent de drum, Vitara îl va parcurge cu o uşurinţă desăvârşită."

Din definitia SUV-ului,
      regasita de exemplu pe  https://www.odat.ro/definitie-suv/   
      reiese ca in general SUV-urile sunt echipate cu transmisie 4x4 
      dar se mentioneaza si o schimbare intervenita in ultimii ani in conceptul classic de SUV:
      "Daca in trecut SUV-urile erau autoturisme preferate de persoanele care locuiau in zone montane
       sau se deplasau des in zone cu teren accidentat, in prezent tot mai multe SUV-uri dubleaza si ca masini de oras". 

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ambmihai

« Răspuns #1761 : 12.Iun.2017, 06:06:08 p.m. »
multumesc din nou,
eu ma apropii de pensie si mi-am (ne-am)dorit o masina care sa ne ajute la batranete...ca picioarele nu mai tin.
volens-nolens o sa fac off road,fiindca un traseu de 5km inseamna(pt. noi)o zi (dus-intors).
mergem o data pe luna la munte si in vacante,adunate 2-3 luni pe an.
pot sa spun ca pana acum nu am simtit ca masina ar forta (s-ar forta)pe traseu off road.
am mers cu cauciucurile de vara(a fost iarna pana in mai)pe sleauri cu zapada si gheata-nu a patinat.
privesc cu incredere si speranta in viitor.
« Ultima Modificare: 12.Iun.2017, 06:19:04 p.m. de ambmihai »
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline shpeedy

« Răspuns #1762 : 12.Iun.2017, 06:33:15 p.m. »
In aceste conditii, posibil ca mai potrivit sa fie un Jimny...

Incaltat corespunzator, iti minimizezi spre zero sansele de a ramane cu masina in drum.

Asta daca nu ai procedat deja la achizitia masinii si orice sfat precum cel de fata este superfluu...

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ambmihai

« Răspuns #1763 : 12.Iun.2017, 06:36:55 p.m. »
initial ne gandeam si la un Jimny,dar eu am 193 cm la 120 kg...nu incapeam
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline lllAlexlll

« Răspuns #1764 : 12.Iun.2017, 07:25:43 p.m. »

2. Vârsta soferului: cei cu SX4 clasic erau tineri intre 20-25 ani, pe când posesorii de New Vitara au de regula peste 30 ani.

Eu sunt excepția de la regula 😂😂

Offline kellogs

« Răspuns #1765 : 12.Iun.2017, 08:26:24 p.m. »
Voi ce spuneti ?

ce spune si producatorul - nu, nu, si iarasi  nu este autovehicul de teren. Altminteri, nici Dsuterul nu(cred ca) ar fi, insa la o cautare rapida pe youtube vei gasi cam ce fac oamenii cu Dusterele si cam ce fac cu Vitara 2015. Astea ale noastre is asa mai mult de frumusete + la picnic.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline AT

« Răspuns #1766 : 13.Iun.2017, 10:06:22 a.m. »
Prezentarea de pe site-ul oficial (Suzuki.ro) lasa sa se inteleaga faptul ca Vitara are capabilitatile unui SUV.
iar clientii iau in calculul achizitiei aceste informatii. Nu am observat in prezentare limitari sau recomandari.

Insa, nu trebuie facuta confuzie intre SUV (vehicul sportiv-utilitar care imbina spatiul util cu capacitati pentru teren accidentat)
cu auto pentru off-road (garda la sol foarte mare, anvelope offroad, diferential blocabil, etc).

Conform https://ro.wikipedia.org/wiki/SUV:
"De obicei SUV-urile au tracțiune 4x4 și deși unele dintre ele au și capacități pentru terenuri grele, SUV-urile nu sunt vehicule off-road".

In concluzie, daca se doreste achizitionarea unui SUV care sa prezinte si capacitati sporite pentru circulatie ocazionala pe drumuri grele (drum neasfaltat cu denivalari reduse, noroi/pietris ) in afara de dotarea 4x4, trebuie optat pentru un SUV care are si garda la sol de cel putin 20 cm (gen Duster) sau preferabil si
cu cativa cm in plus, daca este posibil.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #1767 : 13.Iun.2017, 10:52:53 p.m. »
...ce spune si producatorul - nu, nu, si iarasi  nu este autovehicul de teren.
                Vehementa ta este exprimata in necunostinta de cauza, ca sa fiu politicos. Nu stiu daca ai Vitara, si daca ai, daca ai iesit vreodata in afara asfaltului . Eu numai acum 2 saptamani am iesit cu ea in natura si am cu totul alta parere.
    Este pacat ca faci niste afirmatii, care sunt de fapt pareri personale, afirmatii pe care le mai citesc si altii. :dknw:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1768 : 13.Iun.2017, 11:23:23 p.m. »
Producătorul zice ca nu e "all around vehicles"  :)

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1769 : 14.Iun.2017, 08:07:36 a.m. »
Enicky, să nu reluăm discuțiile. Kellogs are dreptate. Faptul că ai avut o experiență plăcută în natură nu transformă New Vitara în mașină de teren.
Și eu am experiente plăcute cu 308-ul.
New Vitara este o mașină de oraș, al cărei sistem de siguranță Allgrip te poate ajuta în cazul unei situații delicate de împotmolire în zăpadă sau noroi. Ajută și garda mai înaltă.
Nu mai trimiteți oamenii în off-road cu mașina asta, am convingerea că nu le veți suporta facturile de reparații în cazul unor incidente neplăcute în afara asfaltului.
În altă ordine de idei, kellogs, ar fi de bun simț să îți pui mașina la semnătură.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308