0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
P.S. - la versiunea AT nu am costuri cu schimbatul ambreiajului. Și nici uzură prematură a acestuia, dacă merg mai sportiv. La versiunea cu transmisie manuală, dacă îl strici (deh, unii sunt șoferi mai buni decât alții) - reparația e pe cont propriu, indiferent dacă ai garanție sau nu.
Pot confirma și eu, un oareșce ”lag” există în modul AUTO. Dar asta doar dacă mângâi pedala de accelerație. Dacă ești un pic mai hotărât, nu-i ceva foarte grav și nici prea sesizabil. E fenomenal (din punctul meu de vedere) cum retrogradează brusc și se turează instantaneu atunci când ... calci accelerația (kick-down, pentru împătimiți). Și tine treapta până aproape de 6000rpm (la versiunea 1.4), asta în modul AUTO, evident. Plus că schimbă vitezele singur atunci când am activat ACC - asta apropo de confortul la mers pe autostradă.
Frâna de motor este fix pix la automată. Sau a mea este defectă din acest punct de vedere. Sau oi avea eu așteptări prea mari?
O cutie automata nu va avea niciodata o forta de franare a motorului la fel ca una manuala. Pentru ca functioneaza total diferit ...
... conducea un VW Passat AT simtind ca-i tot derapeaza usor masina la coborarea pantelor (carosabil curatat dar cu mic strat de zapada inghetata) desi circulam cu viteza redusa si la distanta unul de altul, ne intreba prin statie oarecum disperat cum sa faca frana de motor pe AT sa nu-i mai derapeze...