Autor Subiect: Noul Suzuki Vitara 2015  (Citit de 339833 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Noul Suzuki Vitara 2015
« Răspuns #1670 : 15.Nov.2016, 12:48:16 p.m. »
sa nu mai vorbim de nenumaratii senzori  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline centel

« Răspuns #1671 : 15.Nov.2016, 12:55:21 p.m. »
- posibilitatea realizarii unei frane de motor mult mai eficienta si mai ales controlabila 100% de catre sofer;
Pentru asta Vitara vine cu padele...
Citat
- lipsa lag-ului existent la cutia automata si oferirea placerii de condus sportiv 100% sub controlul soferului.
Sincer nu stiu despre ce lag vorbesti...eu nu am simtit nici un lag la a mea...

Eu personal nu vad nici un motiv pentru care m-as intoarce la cutie manuala.
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline enicky

« Răspuns #1672 : 15.Nov.2016, 01:10:58 p.m. »

Eu personal nu vad nici un motiv pentru care m-as intoarce la cutie manuala.
             ....Inca !! Si atat timp cat e in garantie !(daca si cutia automata are 5 ani garantie)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #1673 : 15.Nov.2016, 01:31:46 p.m. »
Citat
- realizarea unui consum de combustibil mai scazut - in special in mediul urban unde masina inregistreaza cel mai mare consum;
Trebuie sa si stii sa folosesti corect cutia manuala daca vrei un consum redus. Sunt multi care merg in trepte inferioare (motor turat) ca asa simt ei ca trage motorul, chiar daca drumul este drept, liber si viteza constanta.
Citat
- posibilitatea realizarii unei frane de motor mult mai eficienta si mai ales controlabila 100% de catre sofer;
Multi nu stiu sa foloseasca de frana de motor pe cutie manuala. Si asta se transforma tot in consum marit.
O cutie automata ar corecta "automat" cele doua comportamentele (nepotrivite) mentionate mai sus. Mai putin eficient decat un control 100% manual dar mai bine decat in lipsa oricarui control.
Si pentru ca s-au mentionat padelele de la Vitara, astea conduc la simularea cutiei manuala. Cine nu stie sa controleze corect o cutie manuala nu va sti nici ce sa faca cu padelele.

Citat
- lipsa lag-ului existent la cutia automata si oferirea placerii de condus sportiv 100% sub controlul soferului.
Chestia cu lag-ul eu nu o inteleg. Am condus o singura data o masina automata, dar era cu CVT si motor de 70CP, asa ca nu se pune.
Dar ma intreb, este mai mare intarzierea la reactie a automatei decat timpul trecerii manuale dintr-o treapta in alta? Consideram timpul de eliberare accelearatie, apasare ambreiaj (manevre oarecum simultane), manevrarea schimbatorului de viteze, eliberarea pedalei ambreiaj, facuta cu oarecare dozare, etc. Sunt timpii acestia mai scurti decat timpul de schimbare la o automata?

Daca ar fi sa transez eu disputa (e mult spus) intre cele doua tipuri de transmisii, as spune ca: "manuala este pentru cine vrea sa conduca din A in B" iar "automata pentru cine vrea sa ajunga din A in B" :)
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline CipV

« Răspuns #1674 : 15.Nov.2016, 01:36:59 p.m. »
Intr-adevar, daca ti-a picat cutia automata dupa ce iese din garantie, e jale la bani. Dar nu numai asta e costisitor, ci si plasticele ieftine si super-casante din toata masina. Orice lovitura in spoilerul fata se lasa cu tot felul de plastice rupte, crapate. Weekend-ul asta, in drum spre munte, am lovit un caine (aveam doar 70km/h in afara localitatii) si s-a lasat cu urmatoarele pagube: far ceata rupt (nu spart, doar urechiusele de prindere s-au rupt), DRL rupt, ornament DRL rupt, spoiler intact (era indoit, l-am adus la loc fara urme). Ce-o mai fi prin spatele spoilerului nu stiu, o sa vedem la constatare. Ah, si m-am trezit si cu 2 perforatii in cauciucul fata stanga, inca nu am descoperit de la ce (o fi facut cainele fractura deschisa, nu stiu sigur, ca s-a ridicat si a plecat de pe strada). Deci jale mare cu plasticul. La vechea masina, Chevrolet Kalos, abia de as fi avut urme, cred ca e printre cele mai rezistente la asemenea incidente.
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline centel

« Răspuns #1675 : 15.Nov.2016, 01:54:53 p.m. »
             ....Inca !! Si atat timp cat e in garantie !(daca si cutia automata are 5 ani garantie)
O spui de parca cutia manuala are viata infinita!
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #1676 : 15.Nov.2016, 02:02:51 p.m. »
4000 euro. A scris colegul newah cand i-au inlocuit-o
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline AT

« Răspuns #1677 : 15.Nov.2016, 02:06:39 p.m. »
Prin diferentele prezentate mai devreme de mine, nu am vrut sa creez o disputa intre cei pro automata versus cei pro manuala.
Ambele categorii au dreptate. Pentru a te situa intr-o categorie sau alta depinde doar de tipul de sofer cat si de mod de conducere preferat. 
De aceea am precizat foarte clar in acel mesaj  :)  :
"...diferente cautate de o anumita categorie de clienti pasionati (inca) de cutia manuala"
" Insa cutia automata are evident avantajele incontestabile legate de confortul suplimentar oferit in condus". 

Revenind insa la intrebarile colegilor, comparatia cutie manuala versus cutie automata sa o efectuam acum doar pentru Vitara :)
Lag-ul constatat de mine a fost la un drive test efectuat anul acesta pe o Vitara S cutie automata. Daca doreai sa demarezi mai brusc, am constatat un lag, pus de mine pe seama cutiei de viteze automate. Nu am avut ocazia sa conduc si o Vitara S cu o cutie manuala, dar presupun ca nu are acest lag.

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #1678 : 15.Nov.2016, 02:18:18 p.m. »
Lagul se manifesta si in Sport sau doar in Auto?

Offline AT

« Răspuns #1679 : 15.Nov.2016, 02:21:34 p.m. »
Am condus pe o distanta foarte scurta, doar in auto.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -