Autor Subiect: Controversatul Filtru de Particule  (Citit de 34495 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline coq

Controversatul Filtru de Particule
« : 19.Dec.2008, 07:55:58 p.m. »
Eee, asta seara cand veneam de la scarbici catre casa mi s-a aprins martorul la bord ca s-a infundat filtrul de particule  :(
Nush ce sa zic ca eu in majoritatea timpului merg pe jos la munca ca este aproape cca 15', deci drumuri nu prea fac.

Dupa ultimul drum facut afara (Iasi-Bucuresti), am facut in Bucuresti vreo 500 de km si... iata ca s-a infundat, iar asta in regimul in care
merg destul de turat cu ea special din aceasta cauza. Pentru cei care nu cunosc filtrul de particule este pus dupa catalizator si are rolul
de a arde pulberea fina rezultata din arderea motorinei. Nu se schimba ci se regenereaza la randul lui tot prin ardere,
asta insemnand sa faci o iesire afara unde poti merge continuu cu motorul mai turat pana se regenereaza.

Problema este ca nu prea este fiabila solutia dupa 500km de mers in Buc deja gata se umple?
Dar ma rog oi vedea masina o am doar de 2 luni, nu-i cunosc istoria... poate neamtul care a avut-o a incercat s-o menajeze si a mers mai subturat cu ea...
cine stie incerc sa ma pacalesc si eu cum pot ;). Pana una alta parca as avea un catelus, acum "cere afara la joaca"... o sa ma duc s-o plimb
Va mai tin la curent, pana atunci sa auzim de bine

« Ultima Modificare: 19.Ian.2009, 08:30:18 p.m. de coq »
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Controversatul Filtru de Particule
« Răspuns #1 : 19.Dec.2008, 08:50:20 p.m. »
Si la Suzuki e implementat minunatul sistem FAP? Din cate stiam eu datorita acestui sistem se simte si o lipsa de putere la motorizari identice. Motorizarea 1.9DDiS de pe Vitara este "importata" sau by Suzuki?

P.S. Acelasi remediu il stiam si eu. Din pacate calitatea motorinei din Romanica duce la problemele legate de filtru...Parerea mea!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline coq

« Răspuns #2 : 19.Dec.2008, 09:14:31 p.m. »
da motorul 1,9 DDIS (F9Q cum am eu) este de la Renault. Da iti dai seama orice "device" adaugat pe evacuare fie convertor catalitic si DPF... mai pierzi din randament.
Nu prea stiu ce este FAP... banuiesc ca este ceva cu catalizatorul?
Iar motorisca bag de la Petrom, chiar nu stiu de unde sa mai bag...  :dknw:
« Ultima Modificare: 19.Dec.2008, 09:16:24 p.m. de coq »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 19.Dec.2008, 09:19:46 p.m. »
I-am zis FAP cum ii zice la PEJO. Acolo am auzit multe despre problema asta :(
Din pacate problema ridicata de tine este intalnita ori condusului subturat ori motorina de proasta calitate.

P.S. Alimentezi de o la o statie anume sau alternezi?
  • #romaniaelectrica

Offline coq

« Răspuns #4 : 19.Dec.2008, 09:23:43 p.m. »
nu doar de la una, probabil o sa mai schimb sa vad. Eu zic... ca am mers cu ea mai turata, da o sa-mi schimb stilul o sa schimb mai tarziu.
O s-o scot maine pe Buc-Pitesti ma duc pana la km. 36 ma mai invart pe acolo si ma intorc sa vedem cand se stinge.

LE cu ocazia asta ma mai dau si prin "hartoape" pe acolo... aviz amatorilor  :D
« Ultima Modificare: 19.Dec.2008, 09:31:14 p.m. de coq »

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 19.Dec.2008, 10:15:17 p.m. »
Daca o luai pe E85..te insoteam ;). Maine plecam spre Moldova! :happy:
  • #romaniaelectrica

Offline coq

« Răspuns #6 : 20.Dec.2008, 01:49:54 a.m. »
Stiu... Drum bun si te asteptam la intalnirea pentru stick-ere

Offline danker

« Răspuns #7 : 20.Dec.2008, 05:48:43 p.m. »
Sa incerci sa folosesti un aditiv in motorina poate asa obtii un randament mai buna la arderea combustibilului.
 :-OCand si unde este intalnirea pentru stick-ere? Vreau si eu.....
« Ultima Modificare: 20.Dec.2008, 05:51:30 p.m. de danker62 »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline coq

« Răspuns #8 : 20.Dec.2008, 08:35:18 p.m. »
Gata am rezolvat... desii nu cum spun ei in carte, sa mergi vreo 30 minute cu 75 km/h continuu... s-a regenerat in mult mai multi km
Am fost pe Buc-Pitesti, am tinut-o vreo 40 km cu a patra pe la vreo 70-80 km/h (treceau si cele mai amarate  camioane pe langa mine si se uitau compatimitor la mine  :ad sub masa:) cand am vazut ca nici gand sa se stinga... am zis sa incerc si altfel, sa-i dau a 5-a si am mers cu vreo 80-90 km/h si dupa inca vreo 35 de km pana la urma s-a stins deci cam dupa vreo 70 si ceva  de km. Cam trist...

Cu ocazia asta m-am jucat cu niste noroaie... cam cat jumatate de roata apreciez eu pe alocuri... (pe la km 36, chiar langa raul Arges), placut teribil sa constat ca inca nu am absolut nici o problema chiar si cu niste cauciucuri destul de duse ( Bridgestone dueler all season).
M-am jucat o gramada pe acolo  :D

P.S. danker62, nu prea sunt adeptul aditivilor, baga oricum astia tot felul de porcarii in benzina si motorina pe care o cumparam
iar despre aditivi... sunt reticent... prefer sa nu

LE tot danker62, vad ca ai gasit topicul pana la urma cu intalniri, vis-a-vis de sticker urmareste aici
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php/topic,65.255.html
« Ultima Modificare: 20.Dec.2008, 08:56:14 p.m. de coq »

Offline flotl

« Răspuns #9 : 02.Iun.2010, 01:01:44 p.m. »
Mie mi se aprindea becul pentru filtru de particule cam dupa 350 km. De data asta s-a intamplat dupa numai 110 km. Ciudat! Nu stiu care poate fi explicatia, am mers ca de obicei si pe acelasi drum, casa-servici-casa.
Inainte de acesti 110 km am facut un drum Tulcea-Bucuresti-TUlcea, deci a avut cand sa se curete bine filtrul de particule.
O sa ies astazi cu ea sa il curat conform instructiunilor si sa vad cand se mai aprinde.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.