Mda asta cu regenerarea pe loc este cam frectie la picior de lemn, am incercat si eu acum vreo 2 ani la Autonet (parca scrisesem pe undeva dar nu mai stiu...).
Desi aveam martorul aprins de la filtru de particule, am continuat sa merg cu masina prin oras... drept rezultat s-a aprins si martorul de la injectie. Stand de vorba cu cineva
de la service mi-au spus ca nu mai merge regenerarea clasica si ca trebuie facuta pe loc... sau pe banc cum se exprimau ei.
Cum spuneam am fost am facut-o, dar plecand cu masina de la ei (martor stins la filtru de particule), dupa vreo 30 min de mers... surpriza s-a aprins din nou, deci clar nu arde complet pulberea adunata in filtru. Nu mai stiu cat a durat procedura dictata de soft... parca in jur de 15 min spre 20. Softul o tine undeva pe la vreo 2500rpm o perioada apoi scade pe la 1500rpm, ceva de genul asta... nu mai retin exact. Cert este ca tot regenerarea clasica (insemnand un drum afara din oras), rezolva problema.
Iarna este normal sa se aprinda mai repede martorul de la filtru din cauza temperaturii scazute, dupa cum un mare clasic in viata ne-a adus aminte ca iarna nu-i ca vara

captainpower> mi se pare fenomenal ca dupa numai 15 min sa ti se regenereze. Inteleg ca mergi cu 3000 rpm, dar cu ce viteza? In cartea masinii scrie ca trebuie mers cu minim 75 kmh, dar nu precizeaza turatiile. Multi sugereaza regenerarea la 2500-3000 rpm fara sa precizeze viteza.
Pai da, pentru ca a fost curatat chimic
Iar vizavi de viteza la care faci regenerarea... mai mult conteaza turatia motorului. Eu am gasit ca undeva pe la 2700-3000rpm este un echilibru bun intre consum si temperatura gazelor pe evacuare si mers constant.
P.s. La mine am constatat un mic castig (a crescut nr de km facuti in oras, pana sa se aprinda martorul de la filtru), de cand i-am montat un ditamai scutul
mentine o temperatura mai ridicata acolo

A fost optiunea mea sa nu-i las gauri pt. busonul de la ulei sau prin alte parti este pur si simple o placa.