Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki GRAND VITARA
»
Probleme tehnice GV
»
Controversatul Filtru de Particule
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
3
[
4
]
5
6
Mergi Jos
Autor
Subiect: Controversatul Filtru de Particule (Citit de 34498 ori)
0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
danval
Newbie
Mesaje postate: 20
Re: Controversatul Filtru de Particule
«
Răspuns #30 :
18.Iun.2013, 09:17:45 a.m. »
Da, becul de filtru mi se aprindea si stangea des.
Am mers cu masina 90% in oras. de aceea am ajuns sa am probleme cu filtru de particule.
140.000 KM
Am spus clar ca 5.8% e consum extarurban, iar cel urban nu l-am facut inca. Consumul urban era de 10.5% inainte de probleme si de 11.4% dupa ce au inceput problemele. Stiu ca poate sa arate si mile pe galon, nu e cazul.
memorat
flotl
Full Member
Mesaje postate: 191
Gen:
«
Răspuns #31 :
18.Iun.2013, 09:26:43 a.m. »
Deci tu nu faceai regenerare ca in manual cand ti se aprindea martorul de bord pentru filtrul de particule si din cauza asta problemele s-au agravat.
Dupa cati km de oras ti se aprindea martorul de bord?
Sincer, consumul de 5,8% extraurban mi se pare extraordinar. Mai rar sa ai consum sub ceea ce publica fabricantul.
memorat
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.
danval
Newbie
«
Răspuns #32 :
20.Iun.2013, 09:42:03 a.m. »
Da, nu am facut regenerarea regulat, dupa martor nu m-am putut lua pt ca mi se aprindea si stangea foarte des, iar in ultima vreme in oras nu mi se aprindea deloc ci doar cand ieseam cu ea pe autostrada sau o fortam, deci am dedus gresit ca era ok.
Oricum ma bucur ca am scapat de el desi m-a cam costat.
Consumul extraurban scazut cred ca e cea mai buna dovada ca filtrul de particule e un chin pentru masina.
Putem fi mandri de GV-urile noastre. Nu mai exista masini cu transmisie integrala si capacitati bune offroad care sa consume extraurban in jur de 6%. Poate Toyota Rav 4 dar e un SUV mai mult de oras.
memorat
captainpower
Newbie
Mesaje postate: 7
Gen:
«
Răspuns #33 :
02.Iul.2013, 08:05:55 p.m. »
Danval. Am inteles ca esti din Sibiu, sau din imprejurimi.. nu ai incercat la reprezentanta Suzuki sa-ti remedieze problema cu filtrul DPF? Din cate stiu eu ei pot regenera fortat filtrul... sau din soft. Mie mi-au resetat si regenerat DPF-ul cei din Valcea din soft. Eram in trecere de la Bucuresti la Sibiu iar pe Dealul Negru, s-a aprins martorul la bord. de abia am urcat panta! Cand m-am dus la Bucuresti nici-o masina nu mi-a stat in cale...
memorat
danval
Newbie
«
Răspuns #34 :
03.Iul.2013, 11:59:16 p.m. »
Am incercat, nu s-a mai putut face regenerare fortata.
memorat
luciandr
Newbie
Mesaje postate: 30
Gen:
my gv
«
Răspuns #35 :
14.Oct.2013, 04:26:31 p.m. »
daca este cineva din nordul tarii : satu mare. salaj, maramures, etc .....si vrea sa scape de acest filtru enervant (DPF) sa ma contacteze ca ma alatur si eu demersului..... am gasit o firma care face treaba asta dar daca suntem mai multi poate obtinem un pret mai bun
memorat
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP
woe
Full Member
Mesaje postate: 220
Gen:
Viata-i scurta si dup-aia mori..
Bucuresti
«
Răspuns #36 :
27.Ian.2014, 06:16:54 p.m. »
A mea e pe GPL si benzina. Mi s-a aprins senzorul de functionare defectuoasa emisii si asa a ramas. Eu retinusem ca e ceva legat de presiunea la ulei, asa ca i-am luat ulei si filtru si le-am schimbat, ca tot ii venise vremea. Dup-aia am citit in carte si m-am dumirit.
Sunt solutii sa ii fac si altceva decat sa ma plimb pe la reprezentante?
memorat
Jurnal de bord
Suzuki Grand Vitara 11.2008, 2.0, 5 usi, negru.
captainpower
Newbie
Mesaje postate: 7
Gen:
«
Răspuns #37 :
27.Ian.2014, 07:09:09 p.m. »
Pe mine recunosc că m-a speriat filtrul de particule în aşa hal încât am cumpărat unul nou de pe Ebay, prin licitaţie, cu ajutorul unei "cunoştinţe" care lucrează în Anglia. După ce l-am cumpărat, am aflat de la un tânăr patron de service, cu experienţă de muncă 15 ani prin service-uri din Spania şi Italia că poate fi curăţat chimic... Am recurs la această soluţie prin luna iunie 2013. L-a curăţat chimic cu o soluţie, de a mirosit a medicamente după Suzzy timp de 2 săptămâni. De atunci nu mai am probleme de blocare a filtrului, doar trebuie să ies cu el pe centură, 15 minute la aproximativ 45 zile, deoarece merg cu el 90% în regim de oraş... îl ţin turat la peste 3000 ture şi după fix 15 minute se stinge martorul de la bord. Acum am rămas cu filtrul de particule nou achiziţionat, în pachetul original expediat din GB, în pod.... Sper să nu am nevoie de el curând...
memorat
flotl
Full Member
Gen:
«
Răspuns #38 :
28.Ian.2014, 07:17:34 a.m. »
Dupa ce am mers vreo 2-3 saptamani numai in oras si am facut 160 km, mi s-a aprins filtrul de particule. Am incercat eu ieri o regenerare, am mers vreo 40 km dar cu o viteza de 30-40 km la ora, incercand sa o tin la 2500-3000 rpm si tot nu mi s-a stins becul. Astazi dimineata mi s-a aprins pentru putin timp si injectia. O sa mai incerc un drum. Am gresit ca trebuia inainte de anuntatele ninsori sa fac un drum extraurban de vreo 30 km si nu mai aveam probleme inca vreo 160 km.
captainpower> mi se pare fenomenal ca dupa numai 15 min sa ti se regenereze. Inteleg ca mergi cu 3000 rpm, dar cu ce viteza? In cartea masinii scrie ca trebuie mers cu minim 75 kmh, dar nu precizeaza turatiile. Multi sugereaza regenerarea la 2500-3000 rpm fara sa precizeze viteza.
A incercat cineva regenerarea filtrului pe loc tinand la 3000 rpm? Ma gandesc sa pun o caramida pe acceleratie si sa o las asa vreo 20 min, poate se regenereaza.
«
Ultima Modificare: 28.Ian.2014, 07:25:17 a.m. de flotl
»
memorat
flotl
Full Member
Gen:
«
Răspuns #39 :
28.Ian.2014, 01:44:01 p.m. »
Am aflat ca se poate regenera pe loc, din calculator.
Am fost la un service non-Suzuki, s-a conectat si a ales operatiunea de regenerare. Scria ca primul pas este incalzirea agentului de racire, al doilea este regenerarea propriu-zisa cand are loc un fel de injectie intarziata si creste la 400 grade temperatura gazelor de esapament, si pasul 3 - racirea. I-a dat start la procedura si a inceput sa tina turatia doar la 1500 rpm. Apoi laptop-ul a intrat in standby si a pierdut conexiunea. A incercat sa ii mai dea comanda de regenerare, dar nu primea. Cu toate astea masina a mai stat la 1500 rpm, dar dupa cateva minute a cazut aproape de zero cum era normal. A mai incercat sa dea procedura de regenerare, dar dadea o eroare de comunicatie. In fine, m-am suparat si am plecat in afara orasului, am mers si turat si cu 75 kmh unde permitea drumul acoperit cu zapada si dupa 35 min, s-a stins becul pentru filtru.
O sa scriu la Suzuki Romania sa vad daca imi pot recomanda anumite softuri compatibile care ar face operatia de regenerare fara probleme. Si voi cauta la mine in oras un service cu acel soft pentru ca pe viitor, cand este zapada si nu pot iesi 30-40 km, sa pot regenera din soft.
memorat
Tipărire
Pagini:
1
2
3
[
4
]
5
6
Mergi Sus