Autor Subiect: Controversatul Filtru de Particule  (Citit de 34501 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline coq

Re: Controversatul Filtru de Particule
« Răspuns #20 : 19.Apr.2011, 12:58:53 p.m. »
sa-mi dau si eu cu parerea... in mod normal informatia ca filtrul este colmatat ajunge la calculator prin intermediul a doi senzori de presiune,
unul inainte de filtrul si altul dupa filtru. Citirea se face prin diferenta de presiune intre cei doi senzori, iar daca filtrul nu mai este nu mai exista nici
diferenta de presiune si atunci totul este ok pentru calculator... zic eu
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline quicksand

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 35
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #21 : 20.Apr.2011, 05:41:47 p.m. »
eu am avut aceasta problema .AM AJUNS IN FINAL LA SOLUTIA ELIMINARII FILTRULUI,FACUNDUI  ULTERIOR TESTUL DE NOXE PT EURO 4 .Am scapat de toate drumurile si problemele legate de aceasta defectiune de constructie ne recunoscuta de SUZUKI ROMANIA

Cum ai reusit sa-l elimini? ai inlocuit cu ceva segmentul de evacuare corespunzator filtrului? Ai martori aprinsi in bord si daca nu, da-ne ceva detalii legate de resoftare.Sunt foarte interesat sa fac aceeasi operatiune, nu fac suficient de des drumuri lungi incat sa-l mentin curat. Multumesc anticipat.

Offline luciandr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • my gv
« Răspuns #22 : 25.Mai.2011, 09:08:59 p.m. »
 si eu astept detalii despre cum scap de acest filtru de particule
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP

Offline danval

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #23 : 24.Mai.2013, 12:32:32 p.m. »
Mai da cineva informatii pe acest topic? M-ar interesa si pe mine sa elimin DPF-ul si resoftare. Singura firma care mi se pare mai serioasa e una din Bucuresti (chiptunning) dar e cam departe de mine. Stie cineva pe unde as mai putea face operatiunea asta mai aproape de SIbiu?
Si cine si-a facut deja eliminare DPF si resoftare, da-ti va rog un semn.

Offline flotl

« Răspuns #24 : 24.Mai.2013, 12:56:10 p.m. »
Pana la urma chiar nu sunt niciun fel de riscuri pentru ca se elimina acest filtru de particule?

Nici nu stiu daca se merita costul acestei operatii. E de preferat sa faci 50 km pe week-end si nu va apare niciodata martorul in bord.
Ca si cost, daca fac 50 km in 50 de saptamani, costul aproximativ pe an pentru aceste plimbari de dragul filtrului este de aprox. 250 EUR, dar cu siguranta vor fi si plimbari care au si alt scop. Mie mi se intampla doar de 5-6 ori pe an sa fac astfel de drumuri doar pentru ca mi s-a aprins martorul in bord.
Singura problema o vad iarna cand e zapada si nu se poate merge cu min 70 kmh, atat.
SUZUKI GRAND VITARA 1.9 DDiS / 129 CP / 4X4 / ECHIPARE PREMIUM EDITION (FULL)
Trecut de 130.000 km in februarie 2015.

Offline luciandr

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 30
  • my gv
« Răspuns #25 : 03.Iun.2013, 01:28:25 p.m. »
 pe mine m-au ”lamurit” cei de la service ca acest filtru rezista pana la 150.KKm sau 8-9 ani si nu costa mai putin de 1000 de euro....e adevarat ca nu mi se aprinde prea des dar parca as vrea sa am o solutie de rezerva pt varianta cu 1000 euro......daca a scos cineva acel filtru de particule asteptam si noi niste detalii legate de service-ul unde s-a facut si comportamentul masinii
suzuki grand vitara 1.9ddis 129 CP

Offline flotl

« Răspuns #26 : 03.Iun.2013, 01:32:05 p.m. »
Bun, dar ce te-ar opri sa faci aceasta operatiuni atunci cand pica acest filtru? Inteleg ca toti senzorii trebuie sa fie functionali pentru a elimina fizic si din soft acest filtru. Dar daca peste 150.000 KM sau 8-9 ani filtrul nu se mai curatat, il poti elimina abia atunci. Dar poate vinzi masina pana cand ai aceasta problema si elimini costurile suplimentare de acum.
« Ultima Modificare: 03.Iun.2013, 01:35:17 p.m. de flotl »

Offline danval

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #27 : 17.Iun.2013, 10:48:34 a.m. »
AM avut si eu probleme cu filtrul de particule. Toata povestea a inceput cu un usor fasait care se auzea din partea stanga a motorului acum vreun an. Am ignorat zgomotul pt ca am crezut ca e de la turbina si toti mi-au spus ca nu am ce-i face, (eventual o curatare pe la o firma din Brasov, dar nu avea rost inca).
De vreo 2 luni, insa, fasaitul s-a agravat, a devenit mai mult un suierat destul de tare iar masina intra des in starea de avarie (2000 turatii si maxim 60-80 km/h). Am fost la reprez si testerul detecta doar 3g incarcare pe filtrul de particule. Am fost la mecanicul meu care mi-a zis ca e clar de vina filtrul de particule. Dupa ce a desfacut-o a constatat ca suieratul venea de la un furtun care plesnise pt ca nu mai aveau pe unde sa iasa gazele de evacuare, deci filtrul era incarcat la greu. Mi l-a dat jos, lasand doar carcasa filtrului (manopera: 200 ron), iar apoi am mers la Bucuresti ca sa mi-l scoata si din calculator (o firma specializata: 1150 ron). Cei de la reprez mi-au dat si varianta sa imi dea jos filtrul iar apoi sa imi puna o saiba ca sa faca o anume presiune si astfel sa pacaleasca calc ca filtrul e in continuare acolo (nu cred ca era o var buna pt ca la un moment dat masina ar fi intrat in regenerare din care nu stiu cum ar fi iesit).
Acum masina trage la fel de bine ca la inceput, consumul i-a scazut la 5,8% extern (pe Valea Oltului, e chiar mai putin decat consumul din carte: 6.5% extern si mai putin decat obtinusem eu cand nu aveam probleme: 6.9%), in oras nu i l-am facut inca.
Un singur dezavantaj e ca motorul e putin mai zgomotos la turatii mari (vibreaza carcasa goala), dar nu e derajant. Sa vedem ce voi face la ITP, in mod normal nu ar trebui sa fie probleme.

Daca mai aveti intrebari va raspund cu placere.

Offline flotl

« Răspuns #28 : 17.Iun.2013, 11:10:37 a.m. »
Nu ti s-a aprins martorul de bord pentru filtru particule inainte de a plesni furtunul? Esti sigur ca filtrul era foarte incarcat? Poate masina intra in starea de avarie din cauza furtunului spart. Daca mergi in special extraurban si nu sunt alte defectiuni, filtrul ar trebui sa se regenereze. Nu ai scris cati kilometri ai cu masina.

Scuze, dar esti sigur ca pe bord iti indica litri la 100 km? Se poate seta sa arate si mile pe galon de motorina si atunci cu cat consuma mai mult, cu atat cifra scade. Mi-e greu sa cred ca scoti mediu 5,8%.

Offline Laurentiu

« Răspuns #29 : 18.Iun.2013, 08:36:10 a.m. »
Esti sigur ca filtrul era foarte incarcat? Poate masina intra in starea de avarie din cauza furtunului spart.

Am fost la reprez si testerul detecta doar 3g incarcare pe filtrul de particule. Am fost la mecanicul meu care mi-a zis ca e clar de vina filtrul de particule. Dupa ce a desfacut-o a constatat ca suieratul venea de la un furtun care plesnise pt ca nu mai aveau pe unde sa iasa gazele de evacuare, deci filtrul era incarcat la greu.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!