Nu m-ar mira ca diferenta de CP/Nm - daca exista - sa vina din electronica, mai precis din harti...
Da, din harti, dar trebuie sa fie motivate de ceva aceasta diferenta. Poate norme de poluare mai restrictive in Japonia.
Sau poate motoarele sunt exact la fel, dar sunt alte standarde de masurare a parametrilor motor (JIS vs EN/ISO)
... Mărcile se plâng de faptul că organizația europeană a testat versiunile de bază, fără airbag-uri.
Mi se pare jenanta plangerea producatorilor.
Orgagnizatia a testat modelele in variantele de echipare vandute pe o anumita piata si a comunicat rezultatul pentru acea piata. Este normal ca indianu' sa stie ce marfa gaseste el "pe raft" si nu ce gaseste europeanul, americanul, etc. pe raftul lui
Eu am trecut printr-o situatie de acest gen cand am cumparat masina anterioara. In taote prezentarile, reclamele, ofertele era marketata ca avand 5*. Dar pe piata romaneasca se vindea versiunea de 4* (fara airbaguri laterale, fara ESP) la pret aproape echivalent cu versiunea 5*, la mama ei, in DE.
Un contraexemplu este testul EuroNCAP la Vitara. In raport se spune ca RBS-ul a trecut testele, doar ca nu a fost punctat deoarece nu face parte din dotarile standard ale masinii.