Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856957 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Ca de obicei cred ca adevarul e undeva la mijloc asa ca n-as da dreptate nici unei tabere, ca sa zic asa. Treaba e ca depinde foarte mult si de zona, Gabi zicea ceva de o zona miniera dar sunt multe alte zone unde nu e vorba de mineri si vezi foarte multi tuciurii. Problema cu astia e ca daca te duci in zona lor de unde culeg ei, e cam pericol si nu cred ca au ei dreptul de a pune stapanire pe o anumita zona. Si sunt si altfel de oameni care se duc la cules pe care probabil ti-e mai mare dragul sa-i cunosti! Conteaza insa probabil si zona!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline toma

Indiferent de scopul pentru care te afli in natura nu mi se pare normal sa lasi gunoaie in urma ta. Atat si nimic mai mult.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline rexkrokiDAU

Să aveți și un punct de referință vizual în dezbatere.

Offline enicky

.... in natura nu mi se pare normal sa lasi gunoaie in urma ta.
      Corect ! Cu o punga in care ai avut toate cele se poate rezolva, doar sa vrei.
     Parerea mea este ca deja aici este o discutie despre un fenomen general zic eu :
     La padure cand mergi gasesti peturi, cutii de bere, etc.
     La balta la pescuit, cu exceptia baltilor unde sunt cosuri de gunoi, aceeasi poveste.
     La mare este un amarat de cos pentru 2-300 de persoane, iar seara ce vezi pe plaja te ia groaza.

Cutiile de bere din foto inclin sa cred ca sunt de la turisti, culegatorii cumpara bere la 2l.  Or fi si de la ei gunoaie, nu contest, dar  zonele mentionate mai sus avem pretentia ca sunt frecventate de alt gen de persoane !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline toma

Bun. Si ce concluzie tragem despre oamenii astia care lasa mizerie in inima muntilor (indiferent de statutul lor social, financiar sau nivel de scolarizare)?

Ca de aici a plecat discutia si am ajuns iar la stat paternal si egalitate de sanse.

Generalizarea ca toti culegatorii de afine sau ciuperci lasa mizerie in urma lor poate nu este adevarata. Dar generalizarea ca toti cei care murdaresc inima muntilor sunt oameni de nimic e sigur adevarata.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti

Dar generalizarea ca toti cei care murdaresc inima muntilor sunt oameni de nimic e sigur adevarata.

Ei, asa mai vii de-acasa...

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bogdanzarnescu

Exact asta am spus. Și exact ei lasă gunoiul. Ce turiști în mijlocul strategicii? Cu ce?
Oamenii iubitori de munte, cei care merg cu biciclete, motoare sau mașini pregătite, nu lasă gunoiul, ei îl strâng!!!
Dacă ar vrea să se înțeleagă, dar cui să ceri... Am spus și repetat. Oamenii care lasă așa ceva în urma lor sunt scursurile societății, niște gunoaie la rândul lor. În cazul de față, culegătorii, văzuți, filmați, de mine. Ok, nu toți, doar cei 7 tuciurii din gipu fotografiat și postat de mine pe forum.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline rexkrokiDAU

Cutiile de bere din foto inclin sa cred ca sunt de la turisti, culegatorii cumpara bere la 2l.  Or fi si de la ei gunoaie, nu contest, dar  zonele mentionate mai sus avem pretentia ca sunt frecventate de alt gen de persoane !

Au fost și pet-uri de 2l pe acolo...  în zece m2 am umplut doi saci de 100l cu gunoaie...

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2538
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Eu cred ca visati cam multe...Educatia se face la TV asa cum se face iar cei 7 ani de acasa sunt o poveste ce o spun batranii. Si daca ma contraziceti, sa va amintiti de civismul si intrajutorarea de la inundatii, cand ai din deal stateau la crasma si radeau de ai din vale, deh, erau prostii cu casa in vale, ei erau desteptii cu casa in deal...sau de la inzapeziri? Cand drumul la crasma era dezapezit primul? Dar Transfagarasanul?
Intodeauna va fi si contraactiunea, ramane la noi sa decidem daca ne ingropam in gunoaiele altora sau le adunam. Noi. De unde nu-i , nici Dumnezeu nu cere, parca asa spune romanul...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

Costică (scuze daca gresesc) stii de  ce imi aduce aminte postarea ta : aveam firma, aveam un asociat si trei masini printre care un papuc. N-aveam carnet, doar asociatul meu avea. El le calarea pe toate 3, ulterior mi-am luat si eu carnet. Stii cum arata masina care ii placea lui mai mult? Bibelou.
   Ştii cum arată papucul de marfă ? Cocină! Mă băgăm în el şi făceam curat.
 Şapte (7) ani 5 ani d-acasă, dar totul se rezumă la caracter şi deci bun simţ. Bun simţ care este prezent sau absent fără să ţină cont de studiile sau poziţia ta socială.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: toma, Costique