0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Chestia cu copiii e ca daca ii duci inainte de pubertate in afara tarii atunci se adapteaza acolo (mult mai bine decat parintii) si nu vor sa mai vina aici. Mai mult, dupa ce mai cresc si ii aduci in tara si vad mizeria si nesimtirea de aici , de abia li se intareste convingerea ca nu mai au ce cauta in Romania.
Știți, Sara s-a născut fără auz. Hipoacuzie profundă bilaterală. Acum e pe drumul cel bun cu recuperarea, ajutată de implanturile cohleare. Dar dizabilitatea există, iar noi anual trebuie să facem o grămadă de drumuri (la medicul de familie, la spital de specialitate, la anchete sociale, la comisii de evaluare, la angajatori, la direcția pt protecția copilului...) și să completăm o grămadă de formulare pentru a obține un Certificat de handicap (grad mediu, în cazul Sarei). Certificat care e valabil un an de zile.Îmi vine să depun un singur dosar, cu o singură foaie, pe care să scrie așa:"Domnilor Directori,Fetița mea tot așa e. Nu s-a întîmplat nici o minune, auzul nu i-a revenit. Nu are cum să se întîmple asta, este un lucru dovedit științific. Vă rog să folosiți actele depuse anul trecut. Sînt aceleași. Mulțumesc."De ce nu se eliberează pentru dizabilitățile de genul ăsta certificate de handicap valabile pînă la 18 ani, nu știu...Adică... gîndiți-vă la asta: ca să obțin certificatul de handicap, în fiecare an mă duc cu Sara la spital să facă o audiogramă FĂRĂ implanturi! Practic medicul emite printr-un aparat niște frecvențe sonore și Sara trebuie să reacționeze la ele. Dar nu reacționează. Pentru că nu le aude. Iar medicul completează acolo o audiogramă la limitele cele mai de jos, din care reiese hipoacuzia profundă. Ori asta nu se va schimba niciodată.
Sunt ciupercari si afinari. Doar fac gunoi.Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
@hippo, nu știu dacă glumești sau nu ai prins ideea. Oamenii ăia sunt cei care vând afine și ciuperci prin parcări sau marginea drumului. Stau cu paharul întins, îi recunoști ușor. Acolo e tabăra lor de sezon. Urcă cu gipurile la cules de afine câte 7 în gip, vezi poza mai sus. Mănâncă, beau și lasă tot jegul acolo. Nici tabăra nu e prea curată, dar nu ai cu cine sau "ce" discuta. Din punctul meu de vedere sunt scursurile societății, și cred, că ar fi de datoria jandarmeriei montane să îi amendeze pentru ce lasă pe munte. Și să-i gonească de acolo.