Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856959 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Pentru orice fapta legala sau ilegala, morala sau imorala exista un motiv. Ca motivul ala te face sau nu sa iti curga lacrimi pe obraz e irelevant atata vreme cat este un act antisocial si ilegal.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline NicNic

Oamenii aceia de pe munte, amarati sau oropsiti ai sortii, atat pot sti sa faca.
Dar vina nu e numai a lor. Ci si a celor care nu i-au invatat sa faca ce trebuie sau ii lasa sa faca ce nu trebuie.

Acceptarea asta tacita, uneori plina de compasiune, nu este educativa.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bogdanzarnescu

Foarte bine punctat amândoi. Cu o mențiunea Nic, atât vor să facă.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline mariusl82

Aveti toti 3 dreptate ca sa zic asa
Nu vor- e simplu de ce,pentru ca aceea e zona lor de confort si nu o sa iasa din ea indiferent de ce ar spune oricine.
Nu pot- pentru ca asa au fost setati sa gandeasca de mici,lasa ca e bine si asa,vedem maine.Au barierele setate.
Am intalnit asta si la oameni "scoliti" cu aceleasi limitari ,e foarte strans legat de mediul in care traiesti si te dezvolti ca persoana si personalitate.
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

The following users thanked this post: gabineg

Offline dAlex

Din aceeasi serie, ieri stateam cu baiatul meu de 1 an jumate intr-un parc la locul de joaca pentru copii, plin ochi de copii mici, pana in 4 ani, si la un moment dat apare o femeie cu un caine in conditiile in care parcul este inzestrat si cu spatiu separat pentru caini.

Cand o intreb de ce a venit cu cainele acolo, imi raspunde "nu este semnul de tabla care sa interzica accesul cainilor la locul de joaca". Dupa care imi trage o injuratura zdravana fiindca copilul meu a indraznit sa puna mana pe cainele ei.

Concluzia mea e ca legile nu au cum sa acopere toate situatiile in care niste indivizi comit fapte antisociale. Nici pe legi nu te poti baza, nici pe semne, pedepse, etc.. Cred ca daca nu avem educatie, societatea noastra e varza, oricat s-ar lucra la legi si reguli si cati politisti si jandarmi am angaja. Motive sunt.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
In ceea ce priveste cainii scosi la plimbare in mediul urban, exista in opinia mea doua probleme:
1. Agresivitatea, comportarea intempestiv neadecvata fata de trecatori (te latra sau sar la tine fara motiv) sau lipsa botintei la rasele de lupta (pitbul, rotweiller, mastiff)
2. Urmele solide lasate in urma de catre o parte din proprietarii nesimtiti. Cainele nu stie ca nu trebuie sa faca caca pe trotuar, dar proprietarul stie, dar nu-i pasa. Unuia care i-am facut observatie, mi-a urat ... pofta buna!
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

Nu exista padure fara uscaturi iar asta se aplica si proprietarilor de caini din mediul urban.

Am cainele de 11 ani si pot povesti o zi intreaga diverse istorii neplacute. Statistic am constatat ca distributia cretinilor este uniforma - cam la fel de multi intre cei care au caini cat si intre cei care n-au si urasc animalele sau pur si simplu nu le inteleg.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline bogdanzarnescu

Subscriu. Am trecut pe lângă locuri de joacă și au fost părinți care s-au comportat înfiorător și părinți care au venit cu copiii și s-au jucat cu el.
Nu l-am lăsat niciodată fără lesă, dar botnița nu este nici obligatorie, nici necesară în cazul lui. Mizeria am strâns-o întotdeauna, fără discuții.
În cazul părinților care urăsc animalele, șansele sunt ca și copiii să ajungă la fel, e păcat.
Dacă te știi cu animalul agresiv, nu ai ce căuta cu el liber sau fără botniță în locuri publice, trebuie să fii cretin.
@gabineg, rase de luptă nu există, există cretini care folosesc câini pentru așa ceva. În lege sunt trecuți câini periculoși, împărțiți pe două grupe. Cei pe care nu ai voie să-i deții, înmulțești și se sterilizează obligatoriu, și cei care sunt ok de deținut și înmulțit dar trebuie botniță la plimbare. Tot legea spune că orice câine peste 20 kg se plimbă obligatoriu doar în lesă.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

The following users thanked this post: gabineg

Offline enicky

Partial aveti dreptate. Culegatorii de ciuperci si fructe de padure fac gunoi si nu au un grad inalt de educatie si cultura.
Sunt oameni marginalizati de societate, fara alte posibilitati de castig in afara "emigrarii sezoniere" la capsuni sau datul in cap unor persoane care stau in vile si au 3-4 masini in batatura.

Pentru mine, scursuri ale societatii sunt oamenii valizi si apti de munca pe care acelasi stat ii imbuiba cu ajutoare sociale si care refuza cu obstinatie orice loc de munca oferit.
     Gabi ma bucur ca ai scris tu inaintea mea, pentru ca azi (inainte sa postezi tu!) citeam si ma minunam !!
   Dupa am mai supus-o, suntem o tara de nemultumiti(avem si motive) dar, rau ca muncesti, rau ca nu muncesti !!!
    M-as feri sa apreciez acesti oameni ca fiind ultimii ca educatie, etc.
    Muncesc si este o munca f. grea !
    Stim oare de cate ori am mancat(din piata sau din alta parte) ciuperci, afine, mure, zmeura, s.a. culese de acesti oameni ?
    Aceste roade ale pamantului care ni le-a daruit Natura nu trebuiesc culese, valorificate? Daca n-ar fi ei, cine ar face-o?
    Acum vreo 10-15 ani am stat o sapt. in Voineasa si acolo am cunoscut o familie mai instarita care vindea branza, oua. Iar seara cand treceam pe la ei in vizita aveau curtea plina de lazi cu ciuperci si oameni(culegatori) care le aduceau marfa si pe care ii plateau pe loc. I-am intrebat si mi-au spus ca ei colecteaza si apoi le preda la o fabricuta am inteles, sau cam asa ceva. Totodata imi povesteau ca posibilitatile de angajare/subzistenta in zona sunt  f.limitate si atunci oameni recurg la diferite modalitati a a-si castiga existenta.

« Ultima Modificare: 23.Aug.2017, 07:26:56 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

...posibilitatile de angajare/subzistenta in zona sunt  f.limitate si atunci oameni recurg la diferite modalitati a a-si castiga existenta.

E foarte greu pentru unii sa inteleaga aceste aspecte. Nu stiu sa spuna decit ca TOTI au acces la educatie si informatii dar nu stiu ca o parte din acesti ''TOTI'' nu au si posibilitati. Au uitat sau poate inca nu stiu ca o parte din acesti ''TOTI'', nici lumina electrica nu au in case iar WC-urile le sint in fundul curtii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!