Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856976 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

O fi votat. Prin absenta.  Nu conteaza.
Oricum, pe asta se bazeaza si "spagarii", "analfabetii", "plagiatorii" si restul conducerii de partid si de stat.
Un articol care "le da apa la moara".

De ce sa lupte pentru o Romanie mai frumoasa? Mai bine spune ca e urata si se vede mai frumoasa de afara?
Nu contest ca asa o fi, dar de ce nu se gandeste sa se intoarca si sa voteze in cunostinta de cauza, pentru "infrumusetare"...?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline toma

Singura omisiune din articol este daca doamna a votat sau nu de cand a împlinit 18 ani.

Asa-i! Asta este o intrebare buna.
Totusi, odata ce ai luat decizia sa pleci, mai conteaza?

Să votezi ce? Răul mai mic? Cum să votezi ceva când simți că nu te reprezintă și nu te regăsești în ceea ce cocleşte în spatele promisiunilor electorale?

Nu stiu daca am votat vreodata "pentru". Am votat "anti", i-am votat pe "ceilalti", mereu cu speranta ca sunt macar putin mai buni decat continuatorii PCR. Uneori au fost, uneori nu...

O fi votat. Prin absenta.  Nu conteaza.
Oricum, pe asta se bazeaza si "spagarii", "analfabetii", "plagiatorii" si restul conducerii de partid si de stat.
Un articol care "le da apa la moara".

De ce sa lupte pentru o Romanie mai frumoasa? Mai bine spune ca e urata si se vede mai frumoasa de afara?
Nu contest ca asa o fi, dar de ce nu se gandeste sa se intoarca si sa voteze in cunostinta de cauza, pentru "infrumusetare"...?

Asa-i Nic, consider ca trebuie luptat pentru Romania noastra. Totusi, in vremurile actuale, conceptul de patrie este mult mai departat sufletului decat cel de familie. Atunci cand simti ca patria iti ataca familia, ce faci?

Mie mi-a dat cel mai mult de gandit fraza aia pe care am subliniat-o. Cu problemele legate de ingrijirea medicala si scolarizare te poti lupta (sau macar incerca), dar cat de greu le va fi oare copiilor mei sa duca o viata implinita intr-o tara in care tot ce consider eu ca sunt valori morale care trebuie deprinse de copii doar te incurca sa "te descurci"?

Cumnata mea a terminat anul acesta Facultatea de Medicina la Chisinau. Trebuie sa inceapa rezidentiatul si sa-si aleaga o specializare. Ma uit la ea cat de blazata poate sa fie la doar 25 de ani. "Toate locurile se ocupa pe pile! Daca nu pe pile atunci pe bani!" etc, etc. Am avut lungi conversatii cu ea in care am incercat sa-i spun ca daca munceste poate reusi orice isi propune, ca are note foarte bune in facultate si ca-si poate alege orice specializare crede ca i se potriveste... si nu ma pot abtine sa ma gandesc: uite ce face o tara "putreda" dintr-un tanar!

Ma gandesc cat de defecti suntem noi fara ca macar sa ne dam seama de asta. Cum privim resemnati sau chiar ca normalitate mizeriile pe care le intalnim la tot pasul si cum ni se pare senzationala "normalitatea" altora...

Oare ce va face Romania din copiii nostri? Vor fi ei cei care vor modela societatea sau invers?
« Ultima Modificare: 02.Aug.2017, 11:05:31 a.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: shpeedy

Offline dAlex

Daca lucrurile ar fi roz "afara" am fi plecat toti de mult, si nu s-ar mai fi intors nimeni.

Dar uita-te putin in curtea vecinului. Acolo unde britanicii sunt satui de emigranti, atat de satui incat si-au inchis granitele si probabil si mintile, unde americanii sunt atat de limitati incat l-au ales pe "Gigi Becali" al lor presedinte, unde francezii sunt in stare de asediu, si le e teama sa iasa pe strada de teama sa nu intre un camion in ei, sa ii impuste vreun musulman, o Germanie in care iti e teama ca femeie sa iesi pe strada fara batic in cap si dupa ora 8 seara, o Spanie in care consumul de droguri e atat de mare incat vezi oameni cu venele taiate strigand dupa ajutor in mijlocul "La Rabla" din Barcelona(experienta personala), s.a.m.d..

Oricine e liber sa incerce o experienta din asta internationala, dar nu pretinde ca ai gasit solutia universala, ca cei ce ramani sunt fraieri, visatori, sau mai stiu eu cum, ca nu e chiar asa. Poate ai noroc si ai gasit paradisul peste granite, f bine, dar daca ai facut-o, nu esti o regula, ci mai degraba o exceptie.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline NicNic

Deocamdata copilul meu, cel mai mare, a terminat facultatea si lucreaza in Romania.
Ar fi putut pleca, dar nu l-am incurajat. Pentru ca, aici, el are deja un salariu mai mare decat aveam eu in acelasi moment al carierei. Si pentru ca, in unele domenii, in Romania ai perspective mai bune decat in Germania, Franta, Italia, etc..

Este adevarat ca tanjesc dupa spiritul civic nemtesc, dupa ordinea si bunastarea generala din Vest, dar daca plecam toti acolo, crezi ca va mai fi la fel?

Copii nostri vor fi modelati  in primul rand de parinti, apoi de societatea in care traiesc, cat timp timp sunt sustinuti pentru dezvoltare/formare. Dupa ce vor ajunge sa sustina ei societatea, atunci o vor modela ei. Ciclul asta e cu bataie lunga.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Lerua07

Cand vi din tarile estice, in occident esti privit ca un venetic indiferent de profesia pe care o practici. Numai daca ai cateva milioane de euro in cont nu mai conteaza cine esti si de unde vi !  ;)
E adevarat ca in tara sunt cateva domenii (putineee !) in care un tanar are ceva perspective mai optimiste ca in occident, dar nu stim cat timp aceste perspective bune vor mai fi valabile. Uitati-va ce guvernare haotica si balbaita avem ! In ritmul acesta clasa mijlocie din Romania va fi formata, in proportie covarsitoare, doar din bugetarii de lux. ;)
Tara lui papura... Suveica !  X-(
Psd a inventat pensionarii de lux cu pensii speciale de la 40-45 de ani. Si pentru ca pensia "e mica" acesti speciali de lux sunt apoi angajati pe la guvern, ministere , parlament sau alte institutii de lux, ca personal contractual pe functii de secretari, adjuncti la adjuncti, consilieri, etc, astfel ca pe langa pensia de 8000-12000 lei mai incaseaza si un salariu "bunicel" de de 10000-15000 lei. Pai cu un venit lunar de cca 5000 euro/luna si cu munca "grea" la invartit hartii de la 45 de ani, sa tot traiesti nenica !
Si in occident exista principiul pensiilor speciale , dar...nu este pervertit ca la noi :
-ofiterii inferiori pensionati la 42-45 de ani cu pensie de 75-80% din salariu;
-ofiterii medii pensionati la 45-52 de ani cu pensie de 72-80% din salariu;
-ofiterii superiori pensionati la 50-62 de ani cu pensie de 72-80% din salariu;
Stau si ma intreb : pai daca acesti pensionari de lux au fost pensionati la 45 de ani tocmai ptr ca sunt "epuizati" datorita muncii depuse, CUM puii mei mai sunt buni de munca, dupa aceea, in functii inalte, solicitante (cel putin in teorie si dupa nivelul salariului primit !) si cu responsabilitati multiple ???  :-?
De cateva zile asistam la alt fenomen "marca PSD" ce se manifesta ca o.... consecinta a guvernarii "excelente" pastorita de Dracnea-Volguta : dublarea fondului de salarii in administratiile locale, unde o femeie de serviciu a ajuns la un salariu mai mare ca al unui profesor, iar un primar de orasel provincial cu un salariu mai mare ca al Presedintelui Romaniei! :(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline toma

@dAlex  cred ca ai inteles gresit subiectul. Nu este o apologie a plecarii din tara. Nu este nici despre tara sau societatea perfecta. Nu este nici despre bunastare sau cum sa faci multi bani. Articolul de la care a plecat discutia este despre motivatia personala (un exemplu punctual) al cuiva care a parasit Romania, cuprins de deznadejde. Din el, pentru mine personal a fost relevanta partea legata de sistemul de valori pe care le recunoaste si le promoveaza societatea.

In ultima vreme, datorita unor motive foarte personale, este un subiect care imi ocupa gandurile: Cat de potrivita este Romania pentru a-ti creste copii?

Copii nostri vor fi modelati  in primul rand de parinti, apoi de societatea in care traiesc, cat timp timp sunt sustinuti pentru dezvoltare/formare. Dupa ce vor ajunge sa sustina ei societatea, atunci o vor modela ei. Ciclul asta e cu bataie lunga.

Intrebarea mea "filozofica", nascuta si de discutiile cu cumnata, este cat de mult isi va pune amprenta asupra copiilor felul in care functioneaza societatea noastra pana la varsta la care vor ajunge sa o modeleze...

Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Dacă vrei să fie români, îi vei creste aici. Dacă vrei sa-si piarda identitatea dar sa trăiască mai bine, muta-i dincolo. Si aici, si acolo vor trebui să suporte competiția si sa se descurce. Aici cu "ciocoii vechi si noi", acolo cu nativii avantajati de societate.

Cand vor fi majori și pe picioarele lor vor hotărî ce sunt si unde vor dori sa trăiască.

Trimis folosind Tapatalk
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline dAlex

@toma la intrebarea: Cat de potrivita este Romania pentru a-ti creste copii?

Nu te deranjeaza ca:

Copilul tau sa traiasca intr-o tara cu amenintari teroriste? Uita-te la masacrul din Manchester la concertul Arianei Grande unde au murit copii!
Intr-o America in care sa riste sa fie expulzat din cauza unui idiot ajuns presedinte care sa decida cine e american adevarat si cine nu? Caz concret: la un moment dat era pe masa o lege prin care ii expulza pe imigranti chiar daca apucasera sa faca un copil in SUA.
Sau sa consume droguri "la liber" ca in Olanda(apropo de sisteme de valori)?

Da, avem si noi exemplu "Colectiv". Dar la fel a fost si cu incendiul din Genfell Tower din Londra, ba chiar mai rau.

Si asa mai departe...

Nu totul trece prin stomac. Siguranta personala, teama de a nu fi injunghiat pe strada de un necunoscut, tu sau copilul tau, de exemplu.

Si bine zice gabineg, "nativii avantajati de societate". Societati care s-au facut din ce in ce mai nationaliste, mai violente. Nu vorbim de comunitati izolate, vorbim de majoritatea electoratului din Anglia si SUA.

Desigur, daca risti cu adevarat sa mori de foame aici, mai bine iti incerci norocul acolo.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline toma

Crezi ca statistic vorbind sunt sanse mai mari sa mori intr-un atentat in UK sau intr-un accident pe soselele patriei? O fi mai nociv sa fumeze marijuana sau sa se aleaga cu ceva bacterii dragute prin spitalele noastre?

Din nou, ma simt obligat sa spun ca nu despre asta era "nelinistea" mea.

Oare pana termina facultatea si ajunge sa sustina si sa modeleze societatea o sa-i intre in reflex sa dea plicul la doctor? Dar sa-si plagieze lucrarea de diploma? Dar sa copieze la examene? O sa fie oare deja resemnat ca in administratia publica posturile se ocupa pe alte criterii decat meritocratia? Dar ca colegii lui sunt "oameni de success" (din punct de vedere financiar) deoarece parintii lor  stiu sa se "descurce" cu banii statului? O sa paseasca impasibil peste cineva cazut in mijlocul strazii gandindu-se automat ca ala sigur e "mort de beat"? O sa accepte cu teama ca profesorul universitar este un fel de semizeu care nu trebuie in nici un caz deranjat ca sa "nu te ia la ochi"? O sa i se para normal ca la orice coada sa existe pilosii care o sunteaza abuzand de pozitie sau cunostinte. Cinstea va fi in continuare etichetata drept prostie?O sa fie deja blazat sau frustrat inainte sa inceapa cu adevarat viata de adult?

Sigur, sunt intrebari la care nu astept un raspuns, la fel cum nu astept o solutie sau rezolvare ad-hoc a "nelinistilor' mele.

Cat timp nu mi-am pus problema copiilor nu am simtit in nici un fel nevoia sa parasesc tara.

Offline ariciul

Chestia cu copiii e ca daca ii duci inainte de pubertate in afara tarii atunci se adapteaza acolo (mult mai bine decat parintii) si nu vor sa mai vina aici. Mai mult, dupa ce mai cresc si ii aduci in tara si vad mizeria si nesimtirea de aici , de abia li se intareste convingerea ca nu mai au ce cauta in Romania.
Altceva e daca copilul apuca sa termine scoala in Romania si/sau sa termine si o facultate aici. Se va reintoarce, macar in vizita si cu siguranta ii va fi si dor.
Cunosc exemple destule dupa care de altfel mi-am format parerea asta.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: ...