Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 856975 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Nu e chiar așa. Locuri de muncă sunt peste tot, dar le refuză.
De ce le-ar oferi statul ceva pentru munca ilegală și locuitul ilegal acolo?
Lipsa de educație nu mai poate fi o scuză.
Iar lipsa dorinței de educație și a dorinței de a munci legal, la program, pe salariu, cu plata taxelor și complacerea traiului în colibe improvizate, te transformă intr-o scursură și un parazit.
E o alegere.
Am prieteni / cunoștințe care au rămas orfani la vârste periculoase, chiar dacă au abandonat studiile au ales să muncească cinstit, au locuit în chirie în condiții grele, acum au familie, copii, mașină etc.
La fel oameni rămași fără loc de muncă, au ales fabrica, la bandă, nu au plecat cu copiii la colibă să culeagă fragi și să distrugă un ecosistem.
Părerea mea.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline toma

Omul sfinteste locul... sau dimpotriva.

De ce sa fie amplasate pubele de gunoi in astfel de locuri? Nu e mai normal ca asa cum au carat pana sus mancarea ambalata sa care gunoaiele jos? Nu e normal ca atunci cand se aduna multi oameni la un loc sa-si sape o latrina? Evident e mai usor sa te caci in boscheti...

Am mai auzit explicatii de genul asta la taierile ilegale de padure: "nu se gaseste nimic de lucru, daca nu taiem lemn murim de foame". Sau " dam in cap la lume". Aparent in Romania daca nu esti asistat sau nu furi singura optiune este talharia.

De ce statul trebuie sa fie cel care te tine de mana? Parca aud nostalgiile dupa Ceasca: "Era mai bine ca iti dadea statul serviciu si casa"... of oare cand ne vom dezbara de asta?
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline mariusl82

Fac asta din tata in fiu,doar atat stiu,asta e "programul" lor
Si da,pe vremea lui Ceasca te luau de pe strada cu japca si te duceau la munca...acum decat sa munceasca la banda 160 ore/luna minim pentru 400-500 eur,mai bine iasa la cersit sau sa "dea in cap la cineva"
De vina suntem si noi,eu,tu,ei,ele ca le dam bani,ii lasam sa faca ce vor,cumparam "produsele"lor ca sunt mai ieftine si plecam cu zambetul pe buze zicand in minte: ce afacere buna am facut..!! Oare asa sa fie????!!
Asa ca toti participam voluntar , sau nu la acest "proces".
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline Laurentiu

De vina suntem si noi,eu,tu,ei,ele ca le dam bani...cumparam "produsele"lor ca sunt mai ieftine si plecam cu zambetul pe buze ...
De ce sa traiasca si ai nostri (oricare ar fi ei) cind pot face burtile MAI mari strainii?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanzarnescu

Ai noștri? Ai mei nu-s!
Producătorii locali, legali și autorizați sunt la fel de afectați de gunoaiele ăstea umane care culeg de pe munte și vând pe marginea drumului. Dacă așa se pune problema, prefer străinii.
Dar nu așa se pune problema.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14890
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
De unde stii ca macar o parte din "gunoaiele umane" nu-si vand produsele unor producatori de conserve legali si autorizati? Sau ca nu trimit marfa in pietele din orasele apropiate? Sau, incredibil, poate si ei au autorizatii si platesc impozite? 
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bogdanzarnescu

Yeah, right.
Și ălora de au intrat cu mașinile în populație și au omorât zeci de oameni nevinovați, copii etc, probabil le-a scăpat ambreiajul. Și poate și oamenii ăia nu erau nevinovați, or fi greșit cu ceva.
Ăstea sunt discuții?
Problema este gunoiul pe care-l lasă de-a lungul Strategicii, numai pentru asta și nu pot fi numiți oameni. Gunoi pe care-l vezi în poza pusă de mine, aruncat pe jos în fața mea, după ce unul din ei a terminat de mâncat. I-or fi scăpat din mână peturile și ambalajele și n-a observat, sărmanul om. Mă rog, ”om”.

Offline Laurentiu

Ai noștri? Ai mei nu-s!
Producătorii locali, legali și autorizați sunt la fel de afectați de gunoaiele ăstea umane care culeg de pe munte și vând pe marginea drumului.
Deviezi (de la subiect) si treci de la general la particular. Te-ai gindit ca acele "gunoaie umane" au trait mai mult sub pamint (vorbesc de mineri) si raminind fara locuri de munca s-au gindit sa-si cistige o piine cinstit pentru a-si intretine familia adunind fructe de padure? Cu ce drept iti permiti sa-i faci gunoaie atit timp cit nu-i cunosti? I-ai urmarit si ai vazut ca ei lasa toate gunoaiele de pe munte? Te asigur ca sint si oraseni ''civilizati'' ce-si lasa urmele prin locurile pe care le calca. Nu ai dreptul sa-i judeci pina cind nu le cunosti povestea vietii. Te-ai implicat tu in educatia lor si a copiilor lor? Au avut o viata grea si au muncit sub pamint ca sa ai tu caldura si lumina acasa. Ce ai dori sa faca? Sa atepte sa-ti iei salariu si sa-ti dea in cap? Pina la urma si constiinta trece prin stomac.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline bogdanzarnescu

1. Nu e muncă cinstită.
2. Da, am văzut cu ochii mei cum lasă gunoiul.
3. Să și-l strângă.
4. Ia discuția de la capăt că s-a discutat deja.

Ei bine, uite numai așa, am dreptul să cred ce vreau eu despre ei, să-i judec după propriul meu barem. Accesul la educație și informație, la muncă cinstită și bun simț îl avem toți. Facem niște alegeri.

Dacă mai ai și alte neclarități, nu mă mai interesează.

Offline Laurentiu

1. ... am dreptul să cred ce vreau eu despre ei, să-i judec după propriul meu barem.
2. Accesul la educație și informație, la muncă cinstită și bun simț îl avem toți. Facem niște alegeri.

3. Dacă mai ai și alte neclarități, nu mă mai interesează.
1. Este DOAR punctul tau de vedere.
2. Acces, poate dar posibilitati nu prea.

3. Neclaritati nu am pentru ca mi-am dat seama de mentalitatea ta. Cel satul nu a crezut, nu crede si nici nu va crede vreodata celui flamind.
  • Suzuki SX4