Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857784 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Presupun ca cei mai multi adepti ai A3 stiu sa citeasca. Pentru toti cei ai hotnews bag mana in foc!  ;)

Asta cu cititul dar mai ales cu scrisul nu pare a mai fi trendy, din pacate.
Fiecare are dreptul sa se informeze de unde considera de cuviinta, ideal ar fi sa o faca fara a jigni sau dispretui pe cei ce prefera alte surse. Trist este ca degeaba stii sa citesti ori sa privesti/asculti daca nu reusesti sa pricepi.
Ironia nu ma atinge deoarece nu fac parte din niciuna din tabere si nici nu dispretuiesc pe membrii  vreuneia dintre comunitati. Dubla masura ma deranjeaza intotdeauna, e adevarat!
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

The following users thanked this post: Catalln

Offline shpeedy

Gata?! Ne-am spus toti parerile pe seara asta?!

Parerea mea ca daca am luat-o de acum si vrem s-o tinem asa pana duminica seara, dupa rezultatul alegerilor, maine seara sau sambata de dimineata o sa ramanem fara suflu... ;)

Drept urmare, va propun sa lasam sa se asterne noaptea pe acest topic si sa revenim la ganduri mai bune pana maine de dimineata. Daca o sa mai aiba cineva ceva de spus care sa adauge valoare dezbaterii, s-o faca de maine incolo...

Cum am spus, parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Laurentiu

va propun sa lasam sa se asterne noaptea pe acest topic ...
... si sa visam la promisiunile pe care le vom vota:

Promisiunile PNL

Un Program de Dezvoltare a României prin care vor asigura investirea a 24 miliarde de euro în economie, în următorii patru ani.
    Generalizarea cotei unice de 16%.
    Dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, precum şi creşterea salariilor asistenţilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017, până la dublarea acestora.
    Construirea a opt spitale regionale cu specific de urgenţă la Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova, Timişoara, Constanţa, Târgu Mureş, sectoarele 3 şi 6 din Bucureşti.
    Majorarea anuală a salariilor din educaţie în medie cu 20%, începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora.
    Realizarea de autostrăzi pentru conectarea Ţării Româneşti cu Transilvania şi Banatul, conectarea Moldovei cu Transilvania, conectarea Olteniei cu Banatul şi demararea construcţiei autostrăzii Comarnic-Braşov.
    Primele trei proceduri de inseminare in vitro vor fi gratuite şi achitate din bugetul de stat printr-un program naţional special.
    Reforma CSM şi transfe­rarea bugetelor justiţiei la această instituţie, ca o pârghie importantă în asigurarea independenţei.
    Eliminarea privilegiilor, inclusiv a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Promisiunile PSD

Finanţarea a 10.000 de start-up-uri, începând cu 2017, prin Programul Naţional de Dezvoltare Antreprenorială (PNDA).
    Majorarea salariului minim de la 1.250 de lei la 1.400 de lei în anul 2017, urmând ca acesta să ajungă până la 1.750 de lei în 2020.
    Salariul mediu brut ar ajunge de la 3.100 lei în 2017 la 3.950 lei în 2020.
    Eliminarea impozitului pe venit pentru medici, IT-işti cu studii medii şi angajaţi care au un salariu de 2.000 lei/lună brut.
    Reducerea contribuţiilor pentru salariaţi de la şase la două, respectiv păstrarea doar a CAS şi CASS.
    Cei care câştigă anual din activităţi independente până la 24.000 de lei vor fi scutiţi de impozit, iar cei ale căror venituri anuale depăşesc 24.000 de lei vor trebui să plătească un impozit de 10%.
    Majorarea punctului de pensie de la 871,1 la 1.000 de lei până în anul 2017, urmând să ajungă până la 1.400 de lei până în 2020. Pensia minimă garantată va creşte de la 400 la 640 de lei.
    Pentru pensiile care sunt egale sau mai mici de 2.000 de lei brut pe lună impozitul pe venit ar urma să fie eliminat, iar pentru cele care depăşesc această valoare, impozitul ar urma să scadă de la 16% la 10%.
    Pensionarii nu vor mai plăti contribuţii pentru sănătate.
    Eliminarea impozitului pe tere­nul agricol.
    Eliminarea  impozitului pe autoturisme, motociclete, microbuze, autobuze, tractoare, remorci, autovehicule de transport, de la 1 ianuarie 2018.
    Eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017 - în special taxele de la Registrul Comerțului, cele consulare și de cetățenie, taxele radio-TV, ta­xele pentru pierderea sau modificarea actelor, taxele extrajudiciare și de timbre, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.
    TVA generală ar urma să scadă de la 1 ianuarie 2018 la 18%, TVA pentru vânzarea de locuinţe ar urma să fie eliminată la 1 martie 2017, iar TVA pentru publicitate ar urma să fie redusă de la 20% la 9% începând tot cu luna martie a anului viitor.
    Pentru familiile cu venituri sub 5.000 de lei/lună PSD propune deduceri de 1.600 de lei/an pentru fiecare copil.
    PSD vrea să asigure 75% din cheltuielile cu chiria şi utilităţile (maximum 900 de lei/lună) pentru cei care îşi găsesc un loc de muncă la mai mult de 50 de km faţă de domiciliu, în cazul în care veniturile familiei sunt sub 5.000 de lei pe lună.   
http://www.romanialibera.ro/politica/partide/pnl-si-psd-si-au-prezentat-programele-de-guvernare--concurs-de-promisiuni-fara-acoperire-bugetara-430195

Din pacate, alte promisiuni n-am gasit.  :(
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline aleksanders

bine zis promisiuni
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline Leutz

Troll-ul politic @Toni... a primit read-only pe perioada nedeterminata. Scuze pentru reactia intarziata. A fost clar de la primele postari, insa ... fiind  mai catolici ca Papa, am zis ca poate e o neintelegere si omul a a vut doar o zi proasta. N-a fost asa.

Oricum, merita mentionat aspectul si retinut ca atare ... fiind o premiera la noi pe forum. Sper ca de-acum incolo colegii de forum sa fie atenti si sa nu raspunda la provocari. Se pare ca postacii (platiti sau nu) au deposit granitele retelelor clasice de socializare si a comentariilor in ziarele de volum. Au intrat si pe nise ...  :baston:. Ii asteptam cu drag ... sa radem de ei in mod corespunzator (toti forumistii) si le acordam bine-meritatul ban  :popcorn: (moderatorii).

In privinta restului discutiei (mare parte a ei n-a fost legata de postarile acestui @Toni...), ea isi avea locul in topicul alegerilor din 2016 => daca ar fi fost in limitele decentei. Pentru ca n-a fost, s-a inchis topicul, desi ar fi trebuit mai mult.

Redeschidem topicul, insa cu mentiunea ca orice continuare a discutiei va duce la depunctari care vor cumula derapajele din ultima zi.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: Toni2308

Offline shpeedy

Test
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ariciul

Dimpotriva; au facut insa doar pentru buzunarul lor. Cum iti explici faptul ca in timp ce intreaga tara era "dirijata" spre austeritate, unora le cresteu veniturile si burtile? Vrei sa stii ce a facut guvernarea Ponta? Citeste aici bilantul (http://www.rfi.ro/economiea-reala-82624-ponta-scurt-bilant-de-guvernare). E drept ca a promis mai mult (cantitativ) pe termen de 4 ani insa nu a guvernat decit 3 ani.

2. Cred ca de data asta voi lasa tinerii frumosi si liberi sa voteze asa cum le dicteaza constiinta si sa aduca tara asta, daca nu pe culmi macar pe linia de plutire. Nu vreau sa am pensionar fiind, remuscari ca am "atentat" la vointa poporului muncitor si sa ma aleg si cu ceva carne nemeritata. Nu de alta dar nu mai am loc nici in afumatoare dar nici in frigider.

P.S. Am si eu o intrebare pt tine: nu cumva din cauza ca am alte viziuni politice fata de ale tale, te-a facut sa nu mai vii dupa paiele pregatite pt catelul tau?

N-are nici o treaba cu paiele  :) , ti-am zis atunci de ce n-am mai zis nimic. Nici acum nu sunt restabilit complet, am ramas cu o tuse care ma chinuie si acum seara si dimineata! Nu doresc la nimeni! Iar catelul e bine mersi si mananca de sparge!
Cat despre articolul la care faci referire sunt multe puncte negative, citez:
"Cert este că guvernele conduse de Victor Ponta au avut o constantă încă de la instalare şi anume mărirea salariilor bugetare, la care s-a adăugat şi o creştere repetată a salariului minim.
Dar creşterea salariilor s-a transformat într-una din vulnerabilităţile economiei româneşti. Pentru că mărirea salariilor cumulată cu relaxarea fiscală prevăzută în noul Cod fiscal vor duce deficitul bugetar de anul viitor până în apropierea pragului de 3% din PIB. Un nivel care iese din ţinta asumată faţă de Comisia Europeană şi care poate să complice mult în următorii ani plata datoriei publice.

Aşadar, după ce România a scăzut deficitul bugetar de la 9% din PIB în anul 2009, la 1,5% din PIB, anul trecut. Se constată că anul viitor tendinţa de scădere va avea un punct de inflexiune care va arunca în aer nivelul deficitului bugetar.

Modelul aplicat de guvernele Ponta în ultimii ani a fost acela de a tăia constant din cheltuielile publice alocate investiţiilor, anul acesta atingându-se un nivel minim al alocaţilor bugetare."

Cat despre vot da sa-i lasam pe tineri, problema e ca nu ies toti la vot , deh la varsta lor noi cum eram? :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: Laurentiu

Offline aleksanders

tari cu renume in UE nu prea reusesc sa isi tina deficitul.... de ce ar trebui ca Romania sa se chinuie, cand stim bine ca Romania inca este in perioada de acumulare...
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14891
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline Laurentiu

Urmarile politicii de privatizare: http://www.alternativenews.ro/2016/08/fa-un-bine-tarii-citeste-si-da-mai-departe-scrisoare-de-la-ilie-serbanescu.html

Si acum, ne-am mai procopsit cu un imprumut  de 550 milioane de $ facut de guvern la Banca Mondiala. Pentru ce? pentru "cresterea economiei" Ne vor iesi pe urechi dobinzile ce le vom plati. http://actualmm.ro/imprumut-de-500-milioane-euro-ministerul-finantelor-publice-contractat-un-credit-de-la-banca-mondiala/
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: enicky