Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857783 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Parca se confirma, nu?! :-? :-))
Batem saua sa priceapa calul.

Basescu a fost buba neagra a acestei tari inca din timpul cit a fost primar, ministru si apoi presedinte. Din el au inceput sa dea ramurile "frumoase, tinere si libere" a lui Johannis cu "guvernul meu" Ciolosescu, guvernul tehnocrat cu ZERO realizari si cu schimbari de ministri asa cum schimba un om civilizat ciorapii. Deviza raminind aceiasi mostenire "Sa traiti bine!" (cu ghilimelele de rigoare) cu o mica completare: "cit timp eu ma distrez si fac excursii"; eventual poate mai cistiga si o casa, doua.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline aleksanders

"Dragos Patraru
27 minute ·
Cineva și-a făcut niște calcule și a realizat că există șanse de câștig doar dacă se iese masiv la vot. Așa că veți auzi până duminică, obsesiv, chestia asta cu ”dacă nu vii la vot, n-ai dreptul să te mai plângi apoi”. Se bagă bani grei în publicitate, pe rețelele sociale, în mesajul ăsta.
E o prostie fără margini, chiar dacă vine din partea unor oameni cu multă carte. Pentru că democrația e și despre dreptul de a te durea în fund. Sau mai ales despre acest drept. Plătești impozite, ai dreptul să te plângi, ai dreptul să protestezi, ai toate drepturile prevăzute de Constituție, că tot e azi ziua ei - să trăiești, dragă și să fii respectată de cât mai mulți.
La naiba, o prezență de 5% la urne ar fi cel mai sănătos semnal pe care electoratul l-ar putea da clasei politice. Că nu asta e schimbarea despre care am discutat anul trecut. Că dacă schimbarea e Nicușor Dan n-am făcut nicio șmecherie. Că doar schimbarea n-o fi Falcă, nu? Și în niciun caz schimbarea n-are cum să fie Dragnea, doar pentru că scrie la tablă la televiziuni și a promis tot ce se putea promite!
Deci, e simplu. Dacă chiar aveți cu cine vota, mergeți și votați. Credeți că Dragnea s-a dat de trei ori peste cap și-a devenit un tip ok? Votați-l! Credeți că Cioloș e salvarea României? Votați-l. A, pardon, stați că Cioloș n-a avut sânge în instalație să candideze. Votați PNL sau USR, că i-a trimis pe ăștia în locul lui.
Credeți în Tăriceanu, în Băsescu? Ok. Mergeți și puneți ștampila pe ei și partidele lor pline de tipi dubioși. Nu trebuie să dați socoteală nimănui. Și, pentru numele lui Dumnezeu, nu-i mai certați pe alții ca voi pentru opiniile lor politice. Că uite, și despre asta e democrația. Despre a respecta opinia celuilalt.
Dar dacă n-aveți ce vota, dacă credeți că oferta electorală de anul ăsta e de rahat, stați acasă sau mergeți și votați-i pe toți, dacă vreți abțibildul ăla pe buletin, c-ați fost un cetățean model. Orice vă face să dormiți bine noaptea. Dar nu plecați pe fenta asta proastă, că dacă nu votezi îți pierzi dreptul de a înjura conducerea superioară. Nu îți pierzi nimic. Din contră, față de unul care a votat răul cel mai mic, care, invariabil, devine răul cel mare, tu, care n-ai votat, stai mult mai bine. Că, vorba lui George Carlin, îi poți acuza pe toți. Și pe alegători și pe aleși. Pe ideea: Bă, ce căcat ați făcut acilea? Și voi ăștia care ați fost aleși, dar și voi, ăștia care i-ați ales. Sunteți la fel de vinovați! Eu n-am fost la vot, deci nu sunt responsabil pentru porcăria asta. Voi să răspundeți! :)
Hai, v-am pupat pe portofele!
Ne vedem diseară, la 22,30, la Starea nației. Pe Digi 24."
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

The following users thanked this post: sxtelu

Offline ariciul

Batem saua sa priceapa calul.

Basescu a fost buba neagra a acestei tari inca din timpul cit a fost primar, ministru si apoi presedinte. Din el au inceput sa dea ramurile "frumoase, tinere si libere" a lui Johannis cu "guvernul meu" Ciolosescu, guvernul tehnocrat cu ZERO realizari si cu schimbari de ministri asa cum schimba un om civilizat ciorapii. Deviza raminind aceiasi mostenire "Sa traiti bine!" (cu ghilimelele de rigoare) cu o mica completare: "cit timp eu ma distrez si fac excursii"; eventual poate mai cistiga si o casa, doua.

Ne spui mereu cu cine nu esti de acord dar nu pricep cu cine esti de fapt de acord! Spui ca astia nu fac nimic, te rog sa ne enumeri ce-a facut bun guvernul Ponta. Dar principala intrebare este: vei vota cu PSD?
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

In ultimii 12 ani tara asta "distrusa"......de "strainii care ne fura tara".
              Nu prea inteleg ce balmajesti, acolo, parca iei scamele de pe umar lu' "sa trati bine" ! Libertate de opinie..... :-?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline fireburn

:)
Alex, e un punct de vedere.
Pe principiul "Pe noi ne doare-n c*r de ei, pe ei ii doare-n dos de noi"
Un alt punc de vedere este ca asa ajunge o tara plina de "durere"  =))

Totusi, care e solutia buna ?
1) Sa nu merg la vot.
2) Sa votez unul sau altul de pe liste.
3) Sa-i votez pe toti, pentru ca-mi "plac".
4) .....................

Poate mai sugerati si alte solutii, macar sa am ce rumega pana-n alegeri, asa, ca exercitiu.

Offline aleksanders

eu cand am avut cu cine sa votez am mers si am pus stampila pe el, au fost si vreo 2-3 situatii cand nu aveam cu cine sa votez si totusi am fost si am pus stampila pe langa ei.. - si anul asta o sa merg la vot si de data asta stiu ca la deputati am sa votez paleologu si la senat toata lista
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline dAlex

Nu prea inteleg ce balmajesti, acolo, parca iei scamele de pe umar lu' "sa trati bine" ! Libertate de opinie..... :-?

Nu intelegi faptele pe care le-am enumerat , sau...? Ca am intrat in UE pe vremea lu' Base, si etc, etc..?

Nu zic nici ca-i destept, nici ca-i frumos, da nici ca a distrus tara noastra draga pe care au construit-o cei de dinaintea lui, niste panarame(PSD-iste) de care mi-e si greata sa-mi aduc aminte.

• Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Laurentiu

In ultimii 12 ani tara asta "distrusa" a intrat in UE ...
Tot tara asta distrusa, are structuri militare Nato
Ultimii 12 ani inseamna si 2008, anul in care tara asta "distrusa" a avut cea mai mare crestere economica...
"Autorităţile române s-au îndreptat, imediat după Revoluţie, către NATO, iniţiind relaţii diplomatice în 1990, pentru ca în 1993 preşedintele Ion Iliescu să-i transmită oficial Secretarulului general dorinţa României de a adera, eveniment care va avea loc abia în 2004, după un prim eşec în 1997.
La 29 martie 2004, România a aderat la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului României la sediul NATO."
http://www.mediafax.ro/politic/cronologie-romania-a-aderat-la-nato-in-2004-dupa-o-prima-tentativa-nereusita-in-1997-foto-12350569

"Integrarea României în Uniunea Europeană este un proces care a început cu aderarea României la Uniunea Europeană.
Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 şi confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004. Raportul de ţară privind progresele României din octombrie 2004 a afirmat de asemenea data de 1 ianuarie 2007 ca dată de aderare pentru România şi Bulgaria. Cele două ţări au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005 la Abaţia Neumünster din Luxemburg."
https://ro.wikipedia.org/wiki/Integrarea_Rom%C3%A2niei_%C3%AEn_Uniunea_European%C4%83

Cresterea economica este un rezultat al anilor anteriori.

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

Dar mult timp mai aveti sa fiti "politicosi".

Fiecare are dreptul la o opinie si, mai ales, are obligatia de a respecta celelalte opinii!

Cat timp vom striga "Muri-ti-ar capra!", vom avea doar de pierdut.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

La naiba, o prezență de 5% la urne ar fi cel mai sănătos semnal pe care electoratul l-ar putea da clasei politice.

Sunt curios care ar fi semnalul ala sanatos...  :-? :-/

Din cate stiu, in atare conditii nici macar nu se invalideaza referendumul (chiar daca s-ar invalida, care ar fi pasii urmatori?!). Deci, la o prezenta de 5% la urne, inclin sa cred ca am avea un parlament 85-90% PSD (singur, fara sateliti alde ALDE/PRU). Sanatos semnal...

Schimbari "majore" in directia buna (cred eu) fac de 7 ani de cand am responsibilitatea de a fi parinte, prin educarea copilului.

Instinctiv, cred ca toti parintii facem asta... Dar si asta e o sabie cu (cel putin) doua taisuri - in timp ce unii (incercam macar sa) le insuflam un sistem de valori si o educatie consistenta, altii poate ii invata - direct sau indirect (prin comportamentul propriu) - cum sa aleaga scurtaturile, cum sa devina egoisti/individualisti, toti avand acelasi deziderat final pentru copii - sa reuseasca in viata... 

Mai fac si alte schimbari mai mici, care nu merita enumerate; o parte din ele tin de bunul simt, o alta parte de ratiune.

Cunosc sentimentul/stradania, dar de multe ori am momente in care simt ca e degeaba - in trafic, la cumparaturi, la job, in societate, degeaba ma comport cu bun-simt, empatie, toleranta, ingaduinta samd, ca sunt cel putin cativa semeni pentru care respectivele notiuni sunt niste necunoscute totale.

Bani si/sau putere sunt notiuni relative, mai ales ca nu lucrez intr-o institutie a statului, sa pot spune ca se "vede" ceea ce fac (dau cu matura, pun o floare la ghiseul public.........)

Nu cred ca e (neaparat) necesar a face asta dintr-o functie/institutie a statului. Atata vreme cat ajungi sa ai bani/putere/influenta, inclin sa cred ca poti intra in posesia unor parghii de coercitie pentru a indrepta lucrurile chiar si din mediul privat, din zona ONG-urilor samd.

Dar principala intrebare este: vei vota cu PSD?

In primul rand, nu mi se pare OK sa pui o asemenea intrebare - daca omul nu vrea sa spuna este dreptul lui...
In al doilea rand, nici nu stiu cat de multa importanta mai are acum cu cine va vota atata vreme cat logica cauza-efect nu prea functioneaza: de ce am ajuns in acest punct (ma refer la situatia sociala a Romaniei)? au fost alegerile din '90, '92 samd unele corecte (nu ma refer la corectitudinea desfasurarii lor, ci la corectitudinea dpdv al evolutiei ulterioare a Ro)?

@NicNic: asta apreciez eu la acest forum - chiar daca suntem pe pozitii destul de clar adverse, posesorii de Suzuki se pare ca au capacitatea - cu harjonelile aferente - de a discuta. Stiu, e poate minimul-necesar pentru o societate ce se doreste democratica, dar este imens uitandu-ma la alte forumuri din Romania...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci