Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 102932 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline wolfin

Re: Placute Frana
« Răspuns #350 : 23.Ian.2026, 08:40:41 a.m. »
de ex. aerisitorul de pe etrier.

nu l am atins pana nu l-am incins...apoi cu inelara usor usor s a desfacut.

doar dat cu wd40...1 din 4 sigur se rupe. apoi chnuiala sa il scoti. desi e metal moale se gaureste usor sa bagi extractorul (exista posibilitatea sa nu nearga nici cu el..si apoi chinu`  >:)).

incalzitor cu inductie e scump si nu se justifica sa il ai domestic. dar cu lampa acolo unde nu e plastic sau cauciuc sau vopsea....poate salva niste timp si/sau nervi.

misto marca...primul episod din wheeler dealer  :x
« Ultima Modificare: 23.Ian.2026, 08:51:30 a.m. de wolfin »
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Tatallor

« Răspuns #351 : 23.Ian.2026, 10:36:30 p.m. »
Eu la 23.000 km am schimbat prima data placutele fata cu niste trw-uri care m-au rupt cu scartaitul pana pe la 58.000 km si n-am mai rezistat si le-am schimbat (desi aratau aproape ca noi ca si grosime) revenind iar pe placute originale.
    Parerea mea este ca originalul e sfant, cu ele s-au testat masina si a luat 5*, dar cred ca mergi f. sportiv, nu stiu daca Clujul e mai rau decat Bucurestiul, dar eu primul set l-am schimbat la 33000, daca nu gresesc.

E aglomerat ca naiba, eu de 3 ani merg pe jos la lucru ca am 4 km in linie dreapta, doar nevasta-mea foloseste masina ca face 13 km pana la job. Eu o conduc doar in concedii, a doua masina am vandut-o ca nu mai suport traficul, e inutila. Asadar, sotia a tocit placutele :D
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic

Offline enicky

« Răspuns #352 : 24.Ian.2026, 12:28:53 a.m. »
E aglomerat ca naiba, ..... Asadar, sotia a tocit placutele :D
  Am inteles !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #353 : 30.Mar.2026, 10:31:30 a.m. »
Pentru cei care folosesc Textar si înca nu au aflat ...... sunt produse în Turcia de catre Kale Balata.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ntire2000

« Răspuns #354 : 13.Iul.2026, 08:29:33 a.m. »
De câteva zile ma confrunt cu problema asta:

https://www.youtube.com/shorts/OJ64zIsjcYo

Suna identic ca în clipul de mai sus, roata dreapta fata.
Am dat jos roata, placutele si discul sunt ok, nu e nici o tabla îndoita care sa dea în disc.
Azi dimineata, nu a facut deloc (au fost 13 grade si aerul foarte umed dupa ploaia de ieri).

E posibil sa fie ovalizat discul? Poate fi un rulment? Ma gândesc totusi ca un rulment face mult mai urât si în mod constant.
Astept opinii, daca ati mai patit careva asa ceva.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #355 : 13.Iul.2026, 09:06:26 a.m. »
E posibil sa fie ovalizat discul? Poate fi un rulment?
Din cite observ, zgomotul apare in viraj (in film, viraj stinga). Rulmentul ar ''hurui'' atit in linie dreapta cit si in curba. Zgomotul se aseamana cu o tabla in frecare (aparatoare noroi indoita sau slabita in prinderi) ori, placute de frina in contact superficial cu discul de frina (culisanti partial blocati, joc liber lipsa in etrier).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ntire2000

« Răspuns #356 : 13.Iul.2026, 09:09:14 a.m. »
La mine face si în linia dreapta.
Placutele le suspectez si eu, dar zgomotul e cumva prea metalic.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Laurentiu

« Răspuns #357 : 13.Iul.2026, 10:07:32 a.m. »
zgomotul e cumva prea metalic.
E zgomot caracteristic pacute - disc. Cel putin urechea mea asta percepe.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: ntire2000

Offline enicky

« Răspuns #358 : 13.Iul.2026, 11:10:48 a.m. »

De câteva zile ma confrunt cu problema asta:

Parca sa zic ca s-a mai ridicat problema si ar fi de la niste lamele de la placutele de frana, care ori si-au schimbat pozitia ori n-au fost bine montate la inlocuirea placutelor si atunci atinge discul.
 Hai c-am gasit ceva aici : https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=9037.0
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #359 : 13.Iul.2026, 11:37:52 a.m. »
Mersi de topic.  ;)
O sa iau un spray si le curat pe toate de le ia mama naibii.

PS: am încercat si cu sfatul meu (pagina 4) da' zgomotul fiind pe dreapta îmi streseaza consoarta ... care dupa aia ma streseaza pe mine.  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού