Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 89781 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline kiko77

Re: Placute Frana
« Răspuns #320 : 22.Mar.2025, 11:39:45 a.m. »
Omologare EU
gogu zice
Pads that have passed will have an “E” mark alongside a number denoting which authority has approved the pad (e.g. UK - 'E11'). ECE R90 is a Euro Regulation stipulating replacement brake parts must perform within 15% of those originally fitted to the vehicle (as tested to European Quality Standards)
« Ultima Modificare: 22.Mar.2025, 11:56:01 a.m. de kiko77 »
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline ntire2000

« Răspuns #321 : 23.Mar.2025, 12:37:24 a.m. »
ntire2000 cum merg placutele ridex dupa aproape 1 an?
Eu le-am cumparat dar nu le-am montat
Arata ca astea https://www.amazon.it/Ridex-402B0894-pastiglie-freno-disco/dp/B078QK7Z3F#customerReviews
Cutia albastru inchis nu cea cu maro
Nu scrie made in germany
Ma bate gandul sa iau textar totusi

Exceptional.
Am avut niste frâne d-alea nașpa - gen câine sau mâță sărită în fața masinii.
Fără nici un stress.... s-au comportat impecabil.
Am avut TRW (marca oficială folosită de producător), dar sincer .... astea mi se par mai bune.
In sensul ca par mai moi si se "lipesc" mai bine de discurile de frână.

PS: da, cutia în care au venit era albastră - când am acces la ea (e la țară) o să pun poză - n-am aruncat-o tocmai pentru ca să stiu ce să comand data viitoare dacă sunt mulțumit.
« Ultima Modificare: 23.Mar.2025, 12:48:01 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline kiko77

« Răspuns #322 : 16.Iun.2025, 02:44:59 p.m. »
Am sunat la radacini pipera pt schimb
si surpriza.

Daca nu au sticker cu RAR nu se poate.

Stiti cumva doar la radacini sau peste tot?
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline wolfin

« Răspuns #323 : 17.Iun.2025, 10:45:08 a.m. »
Evitati placutele ATE

niste mizerii..desi franeaza exceptional....tablele anti vibratie/zgomot de la montare nu stateau pe placuta. De aici zgomot la franare. Le am schimbat cu clasicele TRW
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #324 : 17.Iun.2025, 04:26:44 p.m. »
Am folosit numai Brembo, dar schimbul asta care e in uz mă face să renunț la ele. Nu scârție când frânez, scârție după,  cred că un arculet nu lucrează cum trebuie și rămân blocate, pe spate stânga ,parca. Pe fata îmi sartie când iau curba, dar nu de fiecare data. Am observat că atunci când e cald și se dilata materialul. Am zisa sa schimb, și ghici ce, am luat ATE. Acum când am VZ că și ATE face treabă africana, nici nu știu ce să mai pun. Discurile sunt Suzuki luate de la Rădăcini.TRW mi se par f dure. Am condus un Ford Focus vreo săptămână și abia apăsăm pedala că puneam "dinții pe volan".
Am folosit și vaselina cu cupru sau ce e special pt uns umerii la plăcute dar cred că NU mai e acolo și asta poate fi o cauza. Dar nu poți că la fiecare 5k km sa dai jos și să le ungi.

Sent from my Pixel 8a using Tapatalk
  • vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline Laurentiu

« Răspuns #325 : 17.Iun.2025, 04:50:42 p.m. »
Nu scârție când frânez, scârție după ... rămân blocate, pe spate stânga ,parca. Pe fata îmi sartie când iau curba, dar nu de fiecare data.
Cred ca ti-ar trebui o verificare mai amanuntita a sistemului de frinare (etrieri semiblocati din diferite motive).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

« Răspuns #326 : 17.Iun.2025, 04:59:46 p.m. »
am luat ATE.

Sent from my Pixel 8a using Tapatalk

Ate nu sunt dure..sunt foarte dure. au mult metal in ele. am pus cod mai sus daca sunt "the same". ele bune pe franare excelente dar,

cum ziceam tablitele nu stateau pe ele si pe franare usoara..uneori faceau zgomot...10 km/h ....vibra probabil. de 2 ori am desfacut etrierii...plus accesorii noi..degeaba..plus ca mi sa par mai mari urechile..nu gliseaza corect...a treia oara n am mai rezistat...le am schimbat.
ultima oara ..cand le am si schimbat......am batat etrierul in sus ..pe dreapta..tabla antivibratie a cazut.
asta e gaura 200 lei.

ps. vezi si aparatoarea de tabla sa nu fie apropiata de disc..se mai intampla.

etrierul..placutele..nu pleaca nicaieri....franare o sa ai..dar strici discul...mai il incingi si dai in cheltuieli

nu stiu ce a fost in capul meu..de obicei iau pe original....
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline MOTANUL

« Răspuns #327 : 17.Iun.2025, 08:20:25 p.m. »
Eu am luat discuri ATE si a inceput sa scataie (cu cele vechi originale nu scartaia). Mai mult nu au gaurile pentru prinderea de siguranta a discului pe fuzeta in pozitia care trebuie. Sta prins exclusiv in prezoanele rotii.
  • Suzuki SX4 Scross 2019 1.4 BENZINA 1.4T ALLGRIP
Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline kellogs

« Răspuns #328 : 17.Iun.2025, 08:34:41 p.m. »
și rămân blocate, pe spate stânga ,parca.

la mine ramaneau blocate ambele pe spate

Citat
Pe fata îmi sartie când iau curba, dar nu de fiecare data

Idem.
Solutia consta in a curata temeinic si unge tot ce e de uns. in cazul meu, am observat dupa operatiune ca scartaielile au incetat (schimbat placutele spate care erau tocite aproape total si curatat pe fata; uns tot, peste tot).
Se incingeau discurile ulterior mai tare pe o parte. Am aerisit si apoi completat cu lichid de frana DOT4 iar acum, 20 000 - 25 000 km mai tarziu tot aceleasi placute pe fata folosesc si tot liniste este. Nici nu vreau sa rememorez circul de la atelier, care intr'un final mi'a recomandat inlocuirea placutelor de frana ca solutie.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline wolfin

« Răspuns #329 : 17.Iun.2025, 09:20:47 p.m. »
ATE la mine au gaura tehnica de prindere. Plus alte 2 pentru a le desprinde de fuzeta.

Deci..concluzia....cumparati doar pe/de origine.

=((
« Ultima Modificare: 17.Iun.2025, 09:41:27 p.m. de wolfin »
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970