Autor Subiect: scartait roata  (Citit de 8046 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline jaqatta

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Femeie
    • Bran
scartait roata
« : 10.Mar.2019, 03:44:40 p.m. »
Servus!

Am o problema cu un scartait (similar cu zgomotul facut de autobuzele vechi cand franeaza) care pare sa vina de la roata dreapta fata si se manifesta cand iau un viraj catre stanga. Uneori de aude si la franare.
As vrea sa stiu ce inseamna garantia de 10 ani pe care am primit=o de la Suzuki. Acopera si asemenea probleme? Ce voi plati mai exact cand merg la service?
  • SX4 S-Cross
Sx4 S-Cross 1.4 Allgrip Passion - Cosmic Black Pearl Metallic

Offline matei86

Re: scartait roata
« Răspuns #1 : 11.Mar.2019, 12:30:04 a.m. »
Cel mai probabil problema va disparea dupa o curatare a placutelor si o gresare a culisantilor etrierilor fata. Am avut si eu aceasta problema si s-a rezolvat asa cum am descris.
  • Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #2 : 02.Mai.2019, 07:11:40 p.m. »
Am scris si in jurnal, am constatat aparitia zgomotului de tabla subtire zdranganitoare, in mers si la viraje, la roata dreapta fata, dupa ce nu am mai umblat cu s-crossul 10 zile
Am dat cu spray de frane, apoi apa cu presiune la lukoil si dupa 2 frane zdravene a disparut deocamdata.
Daca reapare ma duc la vulcanizare, dau roata jos si curat din nou. Nu e mare branza interventia, dar imi e lene sa pun cricul.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline ...

« Răspuns #3 : 18.Iun.2019, 09:30:01 a.m. »
A aparut si la mine scrasnetul la roti, dar e de la franare, pentru ca daca piscam putin pedala de frana, disparea, pentru a reaparea si mai abitir, chiar periculos de tare, dar la viteze de numai pana in 60 la ora. Am franat mai puternic de cateva ori si apoi cateva sute de km am folosit oricum mai putin frana pe autostrada, dar a reaparut zgomotul ulterior. Saptamana viitoare trebuie sa merg la revizia de 3 ani si semnalez si asta. Semne usoare incepuse sa dea acum cateva saptamani, cand la plecarea din parcare se auzea un scartait firav, abia perceptibil. 

Offline smiley

« Răspuns #4 : 18.Iun.2019, 10:15:16 a.m. »
Daca nu sunt tocite placutele, cel mai probabil scartaie din cauza uzurii discului care ti-a facut buza si iti atinge placuta.
Cazul cel mai rau ar fi sa ai un etrier care e putin intepenit dar asta ar insemna ca iti incalzeste si roata.

Scartaitul franelor nu-i neaparat o problema tehnica ci mai mult e o chestie deranjanta. Deci poate sa dispara de la sine la un moment dat daca uzura nu cere schimbarea placutelor sau a discurilor.

Daca totusi vrei neaparat sa scapi de scartait o sa ai nevoie de discuri + placute noi.

Vitara Passion AllGrip 2018 1.4 Boosterjet White
Opel Astra H 2004 1.4 XEP

Offline ...

« Răspuns #5 : 18.Iun.2019, 10:31:22 a.m. »
La revizia de acum 1 an mecanicul a zis ca placutele au mai mult de jumatate "carne" pe ele. Atunci i-am zis ca scartaie placutele astea ecologice cand se incing in trafic la utilizare intensa, a dat cu ceva spray si a fost OK dupa. Dar acum a fost un scrasnet, posibil vreo pietricica sa fi intrat, habar n-am. Am uitat sa verific daca e vreo roata incinsa, pentru ca a disparut o perioada lunga si nici n-am prea franat. La 48k nu cred ca se pune problema schimbarii discurilor, cand am schimbat anvelopele la inceputul lui iunie aratau bine, curate si grosime ok.

Offline rzv

« Răspuns #6 : 18.Iun.2019, 10:45:42 a.m. »
Eu dupa un scratait-scrajnet infernal declarat cu nonsalanta de consoarta am verificat si m-am ingrozit cat de tare se aude...
Erau placutele de interior care se cam tocisera grav, cele de exterior aratau la o verificare vizuala undeva la 35-45%.....am crezut initial ca-i mult mai grav, sunetul scos fiind initial la acceptabil si doar la viteze mici si dupa 2 zile constant si ingrozitor....

Schimbat placutele la sevice de cartier cunoscut , totul impecabil, 300 lei - placute noi ATE cu tot cu manopera si factura .
Masina avea 73.000 km si placutele cu scartz erau originale, Akebono....
Mergi-gaseste un service de incredere, placutele se pot schimba destul de comod, desi au un sistem taaare ciudat cu tablite,contre si rahatisuri....deci necesita atentie daca te consideri minimecanic de parcare dar nimic nerezolvabil pt cineva care a mai schimbat.
Banui ca nu-s diferente constructive intre Vitara si S-Cross la capitolul asta....
  • Vitara 1,6 4x4 Luxus AT / Mitsubishi L200 Instyle AT

The following users thanked this post: ...

Offline matei86

« Răspuns #7 : 18.Iun.2019, 11:34:35 a.m. »
La mine a reaparut scartaitul, foarte ciudat, incepe cand merg o perioada mai lunga de timp la viteze de peste 100km/h (la drum intins, in oras nu apare). Am schimbat placutele fata la DAB auto, masina are 35.000 km, placutele mai aveau 10-15%. Cu toate acestea, zgomotul a reaparut imediat dupa, fiind cu masina in drum spre Brasov. Mecanicul mi-a zis ca cel mai probabil zgomotul apare din cauza sistemului stupid de martori de uzura, tablitele, care freaca uneori pe disc cu unele parti ale lor. Am fost acolo cand a schimbat placutele, totul parea absolut normal la etrieri, placute, discuri. Ma gandesc sa renunt la martorii de uzura, sa montez placutele fara tablite si sa vad daca mai apare zgomotul, cand conduci ore intregi cu un scartait foarte perceptibil in habitaclu calatoria devine neplacuta.
  • Suzuki S-Cross Passion 1.4 T AT Allgrip 2017

The following users thanked this post: ...

Offline enicky

« Răspuns #8 : 18.Iun.2019, 12:21:57 p.m. »

Schimbat placutele la sevice de cartier cunoscut , totul impecabil, 300 lei - placute noi ATE cu tot cu manopera si factura .
   300 =placute+manopera ?!!! Eu doar placute am gasit la pretul asta. De unde ai luat, da si tu un link.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bisti

« Răspuns #9 : 18.Iun.2019, 12:29:14 p.m. »
300 de lei, daca sunt doar placute fata, e oarecum multicel.
Placutele sunt maxim 200 + 100 manopera (daca iti pune o ora, desi in 30 de minute le schimb si eu in fata blocului).