Autor Subiect: Placute Frana  (Citit de 89742 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Dogy

Re: Placute Frana
« Răspuns #270 : 15.Mar.2023, 05:36:37 p.m. »
Service-ul Radacini Pipera vinde si monteaza ca placute aftermarket TRW, iar ca discuri ATE.
Nu stiu cat tin sau daca-s la fel de bune precum originalele, cert e ca originalele m-au tinut 75.000 de km primul rand de placute fata, 69.000 de km al doilea rand de placute, iar discurile fata 144.000 km - mai duceau, dar nu cat ar fi dus al treilea rand de placute.
Acum am discuri ATE pe fata si al treilea rand de placute originale.
Pe spate inca nu-mi pun probleme.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline cristidav

« Răspuns #271 : 15.Mar.2023, 05:41:12 p.m. »
Pentru discuri, aceeasi intrebare, probabil vor cere schimbate cele de pe spate.

Cele de pe spate ? Foarte ciudat. Am vandut SX4 cu discuri si placute spate originale si inca neforjate la 100k km. La SCross nici nu ma uit pe spate ca e pierdere de vreme la 40.000, atata carne mai au.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline T.George

« Răspuns #272 : 15.Mar.2023, 05:50:50 p.m. »
Asa am apreciat eu, avand in vedere ca masina are 94.000 acum si nu au fost schimbate vreodata discurile spate. Placutele fata au undeva la 30.000, iar cele pe spate au vreo 40.000. Intreb mai mult ca idee, sa am termene de comparatie cand o sa fi sa fac revizia, dacă zice Dorel ca ar cam trebui schimbate.

@Dogy merci, nu stiam ca aia vand si TRW'uri.
Probabil la ei ma duc, am inteles ca poti sta si pe langa mecanic, pana acum ambele revizii le'am facut la Militari unde nu era posibil lucrul asta.
  • Suzuki Vitara S 2015 - 6AT - 1.4T - Allgrip

Offline VictorN

« Răspuns #273 : 15.Mar.2023, 06:48:20 p.m. »
Eu am schimbat plăcuțele originale la 40k cu TRW.
Sunt ok, dar când se încing, scârțâie. Și în cazul meu au lăsat și urme pe disc.
Acum am 80k pe odometru și nu s-au uzat nici macar o treime, in schimb au mâncat din disc.

În esență, sunt prea dure pt discurile originale. Acum am cumpărat discuri și plăcute TRW și le voi schimba in viitorul apropiat. Cred că e o idee mai buna sa iei de la același producător și discurile și plăcuțele sau sa iei o combinatie testată că fiind buna de mai multe persoane.

Sent from my LE2123 using Tapatalk

The following users thanked this post: gabineg

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #274 : 15.Mar.2023, 07:09:44 p.m. »
Așa am și eu: discuri și plăcuțe TRW.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline T.George

« Răspuns #275 : 16.Mar.2023, 09:25:00 a.m. »
Bun, merci de raspunsuri.
Probabil TRW vor ramane.

Offline Dogy

« Răspuns #276 : 16.Mar.2023, 11:23:24 a.m. »
Asa am apreciat eu, avand in vedere ca masina are 94.000 acum si nu au fost schimbate vreodata discurile spate. Placutele fata au undeva la 30.000, iar cele pe spate au vreo 40.000. Intreb mai mult ca idee, sa am termene de comparatie cand o sa fi sa fac revizia, dacă zice Dorel ca ar cam trebui schimbate.

Discurile duc macar 2 randuri de placute, deci le schimbi cel mai devreme cand pui randul 3 de placute. Iar placutele le schimbi doar cand incep sa huruie, chiar daca se intampla intre revizii. Mai castigi niste mii de km.

@Dogy merci, nu stiam ca aia vand si TRW'uri.
Probabil la ei ma duc, am inteles ca poti sta si pe langa mecanic, pana acum ambele revizii le'am facut la Militari unde nu era posibil lucrul asta.

Da, ptr masini iesite din garantie, ei ofera placute aftermarket TRW si discuri ATE - cel putin asta ofereau acum vreo 3 luni, cand am facut eu schimbul (doar ca atunci ramasesera ei fara placute TRW in service si mi-au pus tot originale, la un pret redus). Si da, poti sta langa masina, imbracat cu o vesta reflectorizanta de la ei. Mi se pare un service bun - toate reviziile le-am facut la ei, exceptie prima.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline T.George

« Răspuns #277 : 16.Mar.2023, 11:27:17 a.m. »
O sa vad cand va fi cazul, momentan pentu revizie ma reorientez, ma doare inima sa las 500 lei unui service pentru un banal schimb de ulei + filtre. Probabil si la placute cer 200+, avand in vedere ca atat au ei ora de manopera.
Masina e oricum iesita din garantie, deci nu ma mai tine nimic de reprezentanta, daca se practica adaosuri de genul. Aceeasi revizie anul trecut, in August, m-a costat 275 lei, acum e dublu aproape, in conditiile in care costul pieselor a fost similar cu anul trecut.

Offline VictorN

« Răspuns #278 : 18.Mar.2023, 06:24:51 p.m. »
Știu că pare mult, dar când te uiți în ansamblu, la costurile totale ( cat bagi in întreținere, cauciucuri și alte consumabile, combustibil, taxe, asigurări,etc) procentul reprezentat de revizii e foarte mic, maxim 5% din costul deținerii.

Într-adevăr, raportat la nesimțirea și dezinteresul lor, e un cost mare.

Sent from my LE2123 using Tapatalk

Offline Tatallor

« Răspuns #279 : 19.Mar.2023, 02:30:39 p.m. »
Mai invii putin topicul asta.

Carnita de pe placute incepe sa se duca si iau in calcul schimbarea lor destul de curand.
Ma uitam la originale, dar observ ca sunt efectiv de 2 ori mai scumpe decat niste TRW-uri echivalente (TRW GDB3618 si TRW GDB3529). Real, e o diferenta intre ele la capacitate franare? Din ce am puricat pe aici, TRW-urile par doar sa fie mai zgomotoase.
Stiu ca probabil e subiectiva treaba, dar fiind primul schimb pe care-l fac de cand e masina la mine, n-am cu ce sa le compar.

Pentru discuri, aceeasi intrebare, probabil vor cere schimbate cele de pe spate.
Insa aici originalul e similar ca pret cu TRW. In cazul in care merg pe TRW la placute sa iau si discuri de acelasi tip cand va fi?

TRW-0uri am pus eu dar par mai dure pentru discurile din fabrica, produc un vuiet ciudat si scartaie de mama dracului....dar...nici 3 mm nu s-au mancat din carne in 20.000 km. Pe mine originalele m-au tinut fix 24.000 km.
  • Suzuki Vitara 1.4 Passion 2WD MT Galactic Grey Metallic