Autor Subiect: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet  (Citit de 36773 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online enicky

Re: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet
« Răspuns #80 : 15.Oct.2016, 12:54:36 a.m. »
boga81 a cam confirmat ce am spus eu :)
.... chiar ti se pare designul mai bun al vitarei ?
               ....Chiar nu se vede??!!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline azzido

« Răspuns #81 : 15.Oct.2016, 12:48:30 p.m. »
Ba da, te referi la toba de esapament ? :D http://carwitter.com/wp-content/uploads/2015/02/2015-Suzuki-Vitara-Review-Rear-Carwitter.jpg

Cand am o Vitara in fata nu pot sa nu remarc cum se vede toba de esapament.
Mie imi place mai mult s-cross-ul, design mai rafinat, mai agil pe cand designul vitarei aduce a lent, ceva greoi. Stric personal.
  • Audi A3

Online enicky

« Răspuns #82 : 15.Oct.2016, 02:22:19 p.m. »
    @azzido probabil ca toba nu are cea mai inspirata pozitie(nu te mai uita si tu sub "fusta"), clar o toba cu 2 iesiri stanga-dreapta arata altfel, dar n-a fost ...loc.
     Dar trebuie sa fim de acord ca s-or numi Suzuki, au elemente comune, dar sunt totusi diferite !
    Vitara de la inceputuri a fost o masina "sportiva", pt. tineri, pt. off road, etc.
    Sx4 : un 4x4 pt. oras, familii tinere cu 2-3membri, cu un "aer" linistit, calm.
    S-Cross : un 4x4 de clasa superioara, mai mare, mai spatios si pret mai mare.
    Ce poti face cu Vitara 1,4S(sau 1,6) nu poti face cu noul S-cross si invers(vezi diferenta la garda si inaltime). Poate cineva spune ca e putin, dar eu cred ca nu !
     Iar interiorul Vitarei este probabil mai "sport"(ieftin) decat al noului S-Cross. Si de aici ideea de a avea o masina "combinata".
     Prin agil cred ca te referi la faptul ca are centrul de greutate mai jos si abordeaza mai usor depasirile/curbele, dar atat!
     A nu se intelege ca nu-mi place masina, dimpotriva ! Dar tot Vitara imi place mai mult, iar daca ar fi macar 3-5cm mai inalta ar fi si mai bine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #83 : 15.Oct.2016, 02:50:59 p.m. »
cred ca ai vrut sa zici :  daca ar fi cu 3-5 cm mai inalta garda la sol !
Ar fi fost trasnet !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Online enicky

« Răspuns #84 : 15.Oct.2016, 02:59:40 p.m. »
...  daca ar fi cu 3-5 cm mai inalta garda la sol !
Ar fi fost trasnet !  ;)
              La garda m-am gandit, iti dai seama !

Offline shpeedy

« Răspuns #85 : 15.Oct.2016, 07:06:09 p.m. »
=
    Ce poti face cu Vitara 1,4S(sau 1,6) nu poti face cu noul S-cross si invers(vezi diferenta la garda si inaltime). Poate cineva spune ca e putin, dar eu cred ca nu !

Diferenta la garda la sol intre cele doua masini este de numai 5mm. Daca tu consideri ca o asemenea diferenta ofera un avantaj deosebit unuia sau altuia dintre modele la rularea pe vreun tip sau altu' de drum ... no comment.

Am 30mm in plus si - desi am incredere in capacitatile masinii pe o varietate destul de mare de suprafete de rulare - tot nu consider ca am vreun off-roader la dispozitie...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

The following users thanked this post: rexkrokiDAU

Online enicky

« Răspuns #86 : 15.Oct.2016, 09:01:41 p.m. »
.... Daca tu consideri ca o asemenea diferenta ofera un avantaj deosebit unuia sau altuia dintre modele la rularea pe vreun tip sau altu' de drum ... no comment.
             Acest "avantaj deosebit" nu-l poti cuantifica cu exactitate, practic se "simte" :
      1. este vorba de o masina si mai lunga si mai lata decat Vitara.
      2. Inaltime mai mica, garda mai mica decat Vitara.
    Asta pe de-o parte. Centrul de greutate mai jos=stabilitate mai buna.
    Pe de alta parte cei 5mm se "pierd" sau se "amplifica" in functie de incarcarea masinii : 2pers+bagaj sau 5 pers.+bagaj.
     In aceasta din urma situatie(5pers+bagaj) coroborat cu pct.1 si 2, evident ca masina se "aseaza" mult mai bine la drum, este mult mai stabila (mai ales in curbe/depasiri) conferindu-ti o stare de siguranta ca si cum ai rula cu o berlina . Daca s-au schimbat si amortizoarele, dupa cum zice colegul @boga81 ca "ci doar nu mai topaie pe denivelari", avem inca un element in plus de confort.
     Dar in acelasi timp din cauza celor 5mm putem atinge o bordura, un bolovan, sau chiar o gura de canal prost montata.
     Ca si comparatie:  gandeste-te ca intri pentru prima data intr-o incapere  inalta de 1,80cm si tu ai inaltimea de 1,75cm. Daca ar fi invers?!
      Asa vad eu situatia, din aceste motive am zis ca si 5mm conteaza. Nu stiu cat de corecta este gandirea mea, poate nu e cea mai buna concluzie, dar asa vad eu situatia.

Offline azzido

« Răspuns #87 : 02.Dec.2016, 08:13:40 p.m. »
Am nevoie de niste sfaturi cu privire la alegerea uneia din cele 2 masini de mai jos. SX4 1.4 boosterjet nu mai este in stoc ca sa-l iau prin rabla, asa ca se complica lucrurile.

Conduc 70% oras si 30% concedii, drumuri forestiere, drumuri proaste rutiere dar nu offroad, max 15 000 km/an). Dupa multe teste de condus am ajuns la 2 variante care se gasesc in stoc si se pot lua prin rabla:

- SX4 s-cross facelift passion 2wd 1.6 diesel  120cp 320Nm oferta de 16500 eur prin remat
http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/sx4-diesel/sx4-1-6-ddis-passion-2wd/

- KIA Sportage 2wd 1.6 benzina 132cp 161Nm Classic la pretul de 16500 eur prin remat

Doream SX4 cu 1.4 turbo ca-mi placea cum trage insa nu se mai gaseste pe stoc ca sa-l iau prin remat. SX4 are full LED, dublu climatronic, multimedia cu touchscreen fara GPS, camera mers inapoi, keyless, 5 ani garantie. KIA nu are LED, are AC manual, fara touchscreen si bluetooth, cheie normala, insa are si scaunule spate incalzite, calitatea materialelor la interior e putin mai buna, e un pic mai are interior si portbagaj mai mare, 7 ani garantie, fiind o masina de familie este important.

Sunt genul care depaseste mult, nu prea respect limitele de viteza, un stil de condus putin mai sportiv.

Credeti ca voi fi dezamagit de motorul 1.6 de pe KIA in depasiri ?
Aveti idee care are suspensile mai moi ?
Voi ce-ati alege ?
  • Audi A3

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #88 : 02.Dec.2016, 08:26:21 p.m. »
Cei 161Nm de la Sportage nu cred că te vor încânta prea tare... Dar nici diesel-ul de pe S-Cross nu e prea grozav.
Dar înainte de orice... mai sunt tichete la Rabla? Vinerea trecută ştiu că erau deja pe sfârşite.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline azzido

« Răspuns #89 : 02.Dec.2016, 08:35:14 p.m. »
Mai sunt vre-o 700 cred...

Vad ca ai SX4 s-cross facelift, cum e suspensia pe denivelari ? Cum sunt farurile cu LED pe acest model, aduc un plus major ?
  • Audi A3