Autor Subiect: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet  (Citit de 36787 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Re: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet
« Răspuns #100 : 04.Dec.2016, 08:20:25 p.m. »
Detalii de acest gen găsești în  diverse review-uri pe YouTube. Părerea mea este să le iei pe rând. Apoi în showroom, pe baza a ce ai văzut în prealabil pe net, iei mașina la purecat
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

« Răspuns #101 : 04.Dec.2016, 08:59:40 p.m. »
Detalii de acest gen găsești în  diverse review-uri....
              Da, fiecare cu stilul lui de a-si cauta o masina. Nu pot contesta valoarea review-urilor, dar de atatea ori m-am dus la pomul laudat cu sacul, si-am luat o mare plasa(dupa parerile altora),  incat pana nu vad/pipai/probez eu personal, nu mai pun baza pe ce spun altii, pentru simplul motiv ca gusturile si perceptia sunt diferite.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline boga81

« Răspuns #102 : 05.Dec.2016, 03:26:23 p.m. »
farurile de pe Vitara nu sunt aceleasi cu cele de pe SX4 nou. Pe SX4 sunt full LED, pe Vitara LED doar pe faza scurta.
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #103 : 05.Dec.2016, 05:36:07 p.m. »
              Da, fiecare cu stilul lui de a-si cauta o masina. Nu pot contesta valoarea review-urilor, dar de atatea ori m-am dus la pomul laudat cu sacul, si-am luat o mare plasa(dupa parerile altora),  incat pana nu vad/pipai/probez eu personal, nu mai pun baza pe ce spun altii, pentru simplul motiv ca gusturile si perceptia sunt diferite.

Păi și eu ce am zis?  :-))
Privești review-uri, afli detalii. Cu informațiile respective, mergi în showroom și iei mașina la purecat. E ceva diferit?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline AT

« Răspuns #104 : 20.Dec.2016, 03:18:29 p.m. »
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip      20.050 Euro
SX4 1.4 SPIRIT ALLGRIP           20.700 Euro

Suprinzator ca la preturi relativ apropiate, noul SX4 are destule dotari in plus cum ar fi:
geamuri cu tenta verde, cotiera fata, cotiera spate, aer conditionat dual zone, bancheta spate ajustabila in doua pozitii si rabatabila 60/40.
Poate mai sunt si alte dotari sau facilitati constructive ce constituie un plus (ex. manere la usile din fata de care sa te poti tine) sau daca la
bancheta din spate cotiera este rabatabila si comunica cu portbagazjul (putand transporta de ex. o pereche de schiuri).           
Dotari respectiv facilitati ce par sa indice faptul ca mai degraba noul SX4 este modelul premium :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline jupanul1

« Răspuns #105 : 20.Dec.2016, 04:46:07 p.m. »
Strict ca dotări, SX4 Spirit Allgrip are următoarele ”avantaje”:
- aer condiționat cu două zone
- cotieră la bancheta din spate
- scaune spate ajustabile în două poziții
- oglindă retrovizoare interioară heliomată
- boxă audio centrală (whatever that means)
- geamuri cu tentă verde (!)
- faruri LED integral (atât faza scurtă cât și cea lungă)
- (aparent) plastice mai calitative la interior

Strict ca dotări, Vitara S Allgrip are următoarele ”avantaje”:
- deschidere hayon electromagnetică (!)
- Hill Descent Control (!)
- priză 12V în portbagaj
- tapițerie mixtă: piele întoarsă + piele ecologică

Evident, sunt și oareșce diferențe constructive, respectiv Vitara are o gardă la sol un pic mai mare și e mai înaltă, dar are spațiu interior mai mic și e mai scurtă (și un pic mai îngustă, însă neglijabil). Mai este vorba și de posibilitatea de a combina diverse dotări, de exemplu Vitara S Allgrip AT n-are ”corespondent” la SX4, versiunea relativ similară Luxus prezintă o diferență de preț consistentă.

Aspectele estetice nu le discut, n-are rost.

Concluzia este destul de simplă - da, SX4 este modelul ”premium”. Nu se vede asta și din felul cum e promovat modelul?

Specificațiile SX4 sunt luate de pe suzuki.ro. Am îngroșat ceea ce cred eu că se merită.

• Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline AT

« Răspuns #106 : 20.Dec.2016, 05:42:40 p.m. »
Ar mai fi util in aceasta comparatie, de aflat/constatat un aspect important: daca noul SX4 are tabla la fel de subtire respectiv aceeasi vopsea ecologica sensibila la zgarieturi ca la Vitara.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline aleksanders

« Răspuns #107 : 20.Dec.2016, 05:59:20 p.m. »
eu cred ca tabla de la swift pana la vitara ce se fabrica in ungaria este identica si lafel - vopsitul deasemenea
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #108 : 20.Dec.2016, 06:10:02 p.m. »
Eu nu pricep cum de-au coborât standardul la vopsea. Am mașina de 7 ani cu vopsea nemetalizata, si, în afară de inerente zgârieturi,  este în continuare de foarte buna calitate.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #109 : 20.Dec.2016, 06:52:02 p.m. »

Strict ca dotări, Vitara S Allgrip are următoarele ”avantaje”:
- deschidere hayon electromagnetică (!)

Specificațiile SX4 sunt luate de pe suzuki.ro.

Poate au uitat sa treaca pe site dar pana si clasicul SX4 avea dotarea de mai sus. Ea se regaseste si la S-Cross.  :)

Si da, dupa ce a iesit Kizashi din productie, modelul "premium" a devenit S-Cross.  :D