Buna ziua,
De ceva timp m-am hotarat sa imi schimb vechea mea masina (un VW Golf 6 Plus) cu una noua si am ajuns la concluzia ca Vitara sau Sx4 S-Cross 1.4 Boosterjet ar fi o alegere foarte buna in ce priveste raportul de pret/calitate.
Am tot citit pe forum sa aflu cat mai multe despre aceste modele si am si fost la un Show Room la Arad sa le vad si momentan tind spre SX4 S-cross. Nu am reusit inca sa fac test drive, deoarece nu au la Arad nici unul din modelele de mai sus varianta benzina. Probabil dupa test drive o sa ma decid care model ramane.
Vin cu o problema la voi, poate s-a mai intalnit cineva cu aceasta situatie si ma poate ajuta. Eu vorbind si limba maghiara am cautat informatii despre SX4 S-cross si pe forumuri din Ungaria si am constatat ca desi pretul de lista la ei este mai mare, in realitate se vand mult mai ieftin decat la noi in tara.
Va dau un exemplu concret:
Suzuki SX4 S-CROSS GL+ 1.4 6MT 5 610 000 Ft (18100 Euro) este echivalent cu echiparea Passion de la noi, tractiune 2WD
SX4 1.4 PASSION 2WD 17.350 Euro pret de lista de pe site suzuki.ro
In realitate in Ungaria aceste model se vinde la pretul de 4800000 Ft (15500 Euro) incluzand vopseaua metalizata si cateva bonusuri gen covorase.
Nu stiu ce discounturi se dau la noi la acest model, dar din cate am citit sunt de maxim 5% din pretul total, deci sa zicem ca ar fi un 16500 Euro pret de achizitie cu tot cu vopsea metalizata(bonus). Diferenta tot ramane de 1000 de Euro fata de pretul din Ungaria.
Intrebarea mea este daca a cumparat cineva recent vreo masina noua din Ungaria (nu neaparat Suzuki) sau din alta tara membra UE si ma poate ajuta ce taxe ar mai fi de platit? Cum se procedeaza cu TVA-ul la o masina noua cumparata din alta tara?
Sunt curios daca se merita bataia de cap si asteptarea (tot de la ei de pe forum am aflat ca se asteapta intre 3-5 luni dupa un SX4 S-cross) pentru diferenta asta la pretul de achizitie.
Multumesc anticipat si scuze pentru postarea mai lunga