Autor Subiect: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet  (Citit de 36771 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline azzido

Re: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet
« Răspuns #50 : 12.Oct.2016, 10:49:36 a.m. »
Impresia pe care am avut-o, repet, doar ca pasager spate a fost ca din punct de vedere al motorizarii, suspensiei, antifonarii nu exista nici o diferenta fata de Vitara mea S. Am avut o usoara senzatie de confort pe bancheta din spate fata de Vitara (cel mai probabil datorita pozitiei spatarului reglabil), dar totusi am simtit la fel de rigida bancheta.
Bancheta spate la SX4 se regleaza ? 2 pozitii ? foarte tare, la drum lung poate dorm copii in spate.
Cu a ta ai mers pasager in spate ? In fata zgomotul motorului, frecarea cu aerul, etc cred ca se aude un pic mai tare.
Eu am remarcat diferente destul de mari in stabilitate si antifonare (cei drept nu era Vitara S). 

Portbagajul are vreo 50 l in plus dar consider diferenta mult prea mica ca sa reprezinte un plus. Nu intra nici macar un troler mic in plus, poate doar un rucsac.
In showroom cat timp am asteptat sa vina masina dintr-un test, am luat placa reglabila din portbagajul Vitarei si am incercat s-o pun intr-un s-cross pentru a vedea ce diferente sunt (la ochi portbagajele pareau la fel). Pe adancime s-cross-ul parea sa aiba vre-o 4-5 cm in plus iar pe latime 2-3 cm.
  • Audi A3

Offline azzido

« Răspuns #51 : 12.Oct.2016, 10:59:49 a.m. »
In cazul tau, poti lua varianta Passion cu aprox 15.000 eur, faci insonorizare si iti raman 4500 de euro sa iti iei ceva frumos. Tie, masinii, celor dragi sau chiar tuturor

Cred ca te referi la Vitara Passion 1.6 benzina. N-o pot lua pentru ca-mi place mult mai mult 1.4 turbo chiar daca este nou, consuma mai mult, etc, se potriveste mult mai mult stilului meu. QQ-ul nu ma da pe spate la cum arata, mai are si garantia de 3 ani, insa daca tot l-a mentionat cu coleg aici eram curios cum se aseaza in viraje, insonorizare si spatiu in masina, evident comparativ cu SX4.
  • Audi A3

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #52 : 12.Oct.2016, 11:24:22 a.m. »
Insonorizarea este in jur de 2.000 lei pt toata masina si schimba lucrurile radical. Eu prefer sa fac asta dar sa am in 20.000 eur RBS, ACC, clima automata, faruri cu led, camera mers inapoi, senzori parcare, oglinzi rabatabile electric, incalzire in scaune. Pielea e un moft, dar e binevenita.
Daca pui dotarile astea pe orice alta marca (dar mai bine insonorizata din fabrica), nu iesi sub 28.000, este discutia pe alt topic. Discutam de 4x4, cutie automata
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline ecodrive

« Răspuns #53 : 12.Oct.2016, 01:04:48 p.m. »
Cu a ta ai mers pasager in spate ? In fata zgomotul motorului, frecarea cu aerul, etc cred ca se aude un pic mai tare.
Eu am remarcat diferente destul de mari in stabilitate si antifonare (cei drept nu era Vitara S).

In concedii in afara tarii am preferat sa merg cu Avensis-ul. In tara am fost cu pasageri in spate, dar drumuri de maxim 3-4 ore. De la copii nu am avut nici o plangere, dar am nemultumit-o rau pe soacra-mea. De atunci nu mai vrea cu Vitara (si nici Vitara cu ea  :)).

Intentionez sa rezolv cu antifonarea cat de curand dupa modelul lui @enicky (cel putin plafonul, usile si portbagajul).

Referitor la suspensii, a mai remarcat cineva aici pe forum o diferenta intre Vitara S si Vitara (nu pot sa confirm sau sa infirm), insa nu am remarcat nimic care sa ma ingrijoreze, ba dimpotriva, mi se pare foarte stabila in curbe si chiar la viteze mari.
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline Cosmin09

« Răspuns #54 : 12.Oct.2016, 01:10:37 p.m. »
Legat de stabilitatea in curbe a Vitarei S, nici eu nu am ce sa-i reprosez. Anul trecut, plecand spre Sibiu chiar in ziua de Craciun, a fost liber cam tot drumul iar pe dealurile de pe DN7 din Valcea, m-am distrat cu masina. Am mers in viteza pe toate serpetinele si a fost o placere. Mai putin consumul de benzina observat la urmatoarea alimentare  :D
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline shpeedy

« Răspuns #55 : 12.Oct.2016, 01:30:40 p.m. »
Recunosc ca n-am gasit info despre suspensiile standard de pe S-Cross si de pe Vitara, dar am gasit ca arcurile MAD dedicate celor doua modele sunt aceleasi - HV-391081 pentru benzina si HV-391091 pentru diesel...

Ceea ce ma duce cu gandul ca suspensiile celor doua modele pot avea aceleasi arcuri/amortizoare.
« Ultima Modificare: 12.Oct.2016, 01:33:43 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ecodrive

« Răspuns #56 : 12.Oct.2016, 02:34:39 p.m. »
Apare o diferenta de 5mm garda la sol (Vitara-185 vs SX4-180). Asta ar putea sa-i confere un plus de stabilitate?

Offline shpeedy

« Răspuns #57 : 12.Oct.2016, 02:41:18 p.m. »
5mm mi se par neglijabili - se pot anula, la o adica, din presiunea in anvelope...

Daca am vorbi de acelasi ansamblu arc-amortizor, cred ca diferenta de comportament poate veni din punctele de prindere ale suspensiei, din latimea&lungimea masinii ... chestii d'astea.

Offline ecodrive

« Răspuns #58 : 12.Oct.2016, 02:56:40 p.m. »
Pentru mine ramane un mister cum au reusit sa scoata o masina mai lunga cu 125 mm, putin mai lata si care se vrea sa faca parte dintr-un segment superior Vitarei (cel putin cu materiale de mai buna calitate), la aceeasi greutate: 1235kg. Aceasta valoare imi indica de fapt ca vorbim practic de aceeasi masina(rie), dar cu alta "palarie" si alegerea ei ramane o chestie de gust si pret/optionale.
« Ultima Modificare: 12.Oct.2016, 03:13:13 p.m. de ecodrive »

Offline shpeedy

« Răspuns #59 : 12.Oct.2016, 03:10:44 p.m. »
S-Cross e mai putin inalta (1,585mm) decat Vitara (1,610mm)...