Pentru mine alegerea a fost simpla SX4. Daca inainte cu un am cand am testat vitara, comportamentul motorului de 1,6L m-a cam dezumflat pe autostrada atat ca zgomot cat si ca putere (vin de pe 2L diesel), iar SX4 prefacelift nu m-a incantat din cauza "botului", a garzii la sol 16,5cm, dar si a motorizarii de atunci 1,6L, anul acesta cand am vazut in octombrie cum arata modelul facelift si faptul ca au bagat 1,4L pe el m-a determinat sa fac un test drive. Acesta l-am realizat cu amabilitatea dl-ui Alex Cuturela de la Autonet doar prin cartier deoarece era prea tarziu, dar am completat cu un drive test la DAB pe autostrada (deosebit de amabil si dl Sebastian). SX4 mi s-a parut mai antifonat si mai lipsit de ruliu decat vitara, suficient de vivace motorasul. In octombrie am dat comanda iar pe 10 noiembrie masina era in showroom. Am lasat-o pana in decembrie ca sa o inmatriculez in 2017 ocazie cu care am prins si ultima rabla. Acum daca ar fi sa o iau de la capat as alege aceeasi masina. Nu am gasit pe piata una care sa indeplineasca aceleasi conditii la 17850E cat am dat pe aceasta. (Dif central blocabil manual, posibilitate decuplare ESP, faruri full LED - mult peste xenoanele de la cealalta masina, scaune incalzite, oglinda heliomata, modul snow este o liniste sufleteasca in plus pe drumuri de iarna, consumul - absolut decent, cotiere fata-spate, portbagaj decent, etc...)