Autor Subiect: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet  (Citit de 36782 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanzarnescu

Re: New Vitara S sau SX4 s-cross Facelift 1.4 boosterjet
« Răspuns #40 : 11.Oct.2016, 07:10:59 p.m. »
Vezi pe site la suzuki ca e totul in detaliu

SX4
Suspensie faţă   Tip MacPherson cu arc elicoidal
Suspensie spate   Punte rigidă cu arc elicoidal

Vitara S
Suspensie faţă   Tip MacPherson cu arc elicoidal
Suspensie spate   Punte rigidă cu arc elicoidal

Mi-a luat 30 de secunde sa iau copy paste de pe site

http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/vitara-s/vitara-1-4-boosterjet-s-allgrip-at/

http://www.suzuki.ro/autoturisme/modele/sx4-benzina/sx4-1-4-passion-allgrip/
« Ultima Modificare: 11.Oct.2016, 07:17:16 p.m. de bogdanzarnescu »
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline azzido

« Răspuns #41 : 11.Oct.2016, 07:26:44 p.m. »
Da, folosesc acelasi tip/tehnologie de suspensie fata/spate insa tunning-ul poate fi diferit. Chiar in acest topic spunea cineva ca la Vitara suspensia este mai rigida decat la SX4. Vreau sa stiu cum ati simtit voi, sa fie doar o perceptie din cauza pozitiei ? Mie mi s-au parut rigide ambele, la Vitara denivelarile drumului erau acompaniate si de ruliu, ma cam plimbam stanga/dreapta pe scaun, in timp ce in SX4 simteam impactul pe verticala mai intens.
  • Audi A3

Offline Lerua07

« Răspuns #42 : 12.Oct.2016, 12:08:21 a.m. »
Daca multe chestii electronice de pe Vitara (senzori de lumina, de ploaie, de parcare, de cucu-bau, )le putem considera de fite, sunt cel putin 2 foarte utile si practice : RBS si CC adaptiv  :clap:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rdc

« Răspuns #43 : 12.Oct.2016, 02:43:44 a.m. »
Da, folosesc acelasi tip/tehnologie de suspensie fata/spate insa tunning-ul poate fi diferit. Chiar in acest topic spunea cineva ca la Vitara suspensia este mai rigida decat la SX4. Vreau sa stiu cum ati simtit voi, sa fie doar o perceptie din cauza pozitiei ? Mie mi s-au parut rigide ambele, la Vitara denivelarile drumului erau acompaniate si de ruliu, ma cam plimbam stanga/dreapta pe scaun, in timp ce in SX4 simteam impactul pe verticala mai intens.

chiar nu-mi dau seama unde ai vazut ruliu la vitara... sau poate nu ai condus masini care intr-adevar au ruliu pronuntat.
dimpotriva, as prefera mai mult ruliu (in sensul de suspensie mai moale) doar sa nu simt denivelarile asa de tare cand ies de pe asfalt.
din punctul meu de vedere, in segmentul asta de mini-suv de buget, vitara e as good as it gets ca si comportament. ba, chiar mai mult, directia precisa + feedback, masa redusa, etc o fac surprinzator de fun to drive.
apropo de statul pe curbe: da, e penalizata ca nu are suspensie independenta spate. dar odata ce te obisnuiesti cum se aseaza spatele in curbe (sau cum tzopaie pe denivelari pana se pune pe trasa) o sa-ti dai seama ca e foartre neutra (zic de allgrip) si la limita cand vitara o sa piarda aderenta, a3-u e deja subvirat prin copaci, cu tot centru de greutate mai coborat :)
daca vrei suv-uri compacte mai 'asezate' sau sportive, gasesti tiguanuri, x3-uri sau q5-uri second pana in 20k pe toate gardurile
bafta

Offline Leutz

« Răspuns #44 : 12.Oct.2016, 08:17:36 a.m. »
Sunt nevoit sa aleg un compact SUV neaparat 4x4 in maxim 20 000 eur, tractiunea integrala pentru iarna, nu offroad, iar in restul timpului drumuri normale max 10 000km/an [...].
1) La Vitara nu am fost multumit de cum se aseza pe sosea in viraje, antifonarea [...]. La S-cross mi-au placut mai mult[...] cum se aseaza in curbe si antifonarea.
2) SX4 s-cross allgrip passion 1.4 turbo cu rabla l-am obtinut la 17200eur iar vitara S spirit la 19 000.
3) Parerea mea e ca noul s-cross arata foarte bine, are mai mult spatiu, portbagaj mai mare si se aseaza mai bine pe sosea, de ce ar cumpara lumea Vitara S ? doar pentru RBS, cruise control adaptiv, piele, etc ?

Discutia S-Cross <> Vitara s-a mai purtat de cateva ori pe forum, cu diverse ocazii. De fiecare data s-a ajuns in mod iferutabil la Nissan si Kia, prin binevointa colegilor de forum  :D. Am citat (cu ceva modificari) prima postare, cu intrebarea initiatorului topicului => intrebare la care si-a rapsuns singur  ;), insa parca mai vroia o confirmare de la cei mai "harshaitzi" intr-ale Suzuki&Co.

Asadar, cred ca cel mai bun ajutor este sa-i facilitam colegului @azzido strartul pe un drum ... pe care e deja jumate plecat  :).

Prin urmare, @azzidu, plusurile pe care le-ai remarcat de partea S-Cross sunt reale, confirmate si de posesori si de review-eri si de prezentii forumisti s.a.m.d. Deci, avand in vedere plusirile remarcate, ce mai stai? Cu cei 1800 de E-uri ramasi in buzunar poti apoi sa-ti faci tie si celor dragi multe alte bucurii mai mici sau mai mari; lucruri pe care RBS/ACC/piele in mod sigur nu ti le vor aduce ...
« Ultima Modificare: 12.Oct.2016, 08:19:08 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ecodrive

« Răspuns #45 : 12.Oct.2016, 09:39:33 a.m. »
Am participat recent la un drive test cu noul SX4, doar ca pasager pe locurile din spate si doar din curiozitate sa pot face o comparatie cu Vitara S.
Modelul de drive test era un model mai atipic, probabil doar pentru showroom: Passion, 1.4 AT, dar cu tapiterie din piele si cu trapa, fara ACC, sensori de parcare.

Impresia pe care am avut-o, repet, doar ca pasager spate a fost ca din punct de vedere al motorizarii, suspensiei, antifonarii nu exista nici o diferenta fata de Vitara mea S. Am avut o usoara senzatie de confort pe bancheta din spate fata de Vitara (cel mai probabil datorita pozitiei spatarului reglabil), dar totusi am simtit la fel de rigida bancheta. Am apreciat in schimb cotiera spate care imi lipseste si mie la Vitara S. Tapiteria pare la fel ca cea de pe Vitara S (fara tighele rosii  :D). Spatiul la picioare pare un pic mai mare mai ales la pasagerul din mijloc spate, unde la Vitara S (cu cotiera instalata), poate sta doar un copil.

In schimb, datorita plafonului panoramic care ar trebui sa dea senzatie de spatiu si o priveliste deosebita pentru pasagerii din spate, am simtit un disconfort datorita spatiului mai mic de-asupra capului (aproape ca atingeam plafonul, si nu am decat 1.80). Se pare ca plafonul la noul SX4 este usor coborat fata de Vitara, pentru ca nu am simtit la fel la Vitara Luxus. Acest design face ca si vizibilitatea pe geamurile din spate sa fie mai redusa si-ti da un usor sentiment de claustrofobie.

Portbagajul are vreo 50 l in plus dar consider diferenta mult prea mica ca sa reprezinte un plus. Nu intra nici macar un troler mic in plus, poate doar un rucsac.

Concluzia mea dupa ce am mers aproape 25000 km in mai putin de un an cu Vitara S, esta ca daca as avea azi de ales intre Vitara S si noul SX4, clar as alege Vitara S AT pentru care m-as incadra intr-un buget sub 20000 euro, cu toate dotarile pe care le ofera in plus fata de ce pot obtine la noul SX4.

Si ca sa raspund direct la intrebare: DA, as cumpara Vitara S doar pentru RBS, ACC, piele, Allgrip si AT.
« Ultima Modificare: 12.Oct.2016, 09:43:23 a.m. de ecodrive »
Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT  Galactic Grey Metalic

Offline shpeedy

« Răspuns #46 : 12.Oct.2016, 09:51:26 a.m. »
Bag seama ca noi astia cu masini (deja) clasice ar trebui sa ne ducem la culcare...  =))
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline zongor

« Răspuns #47 : 12.Oct.2016, 09:56:52 a.m. »
Discutia S-Cross <> Vitara s-a mai purtat de cateva ori pe forum, cu diverse ocazii. De fiecare data s-a ajuns in mod iferutabil la Nissan si Kia, prin binevointa colegilor de forum 
Eu as zice ca el isi doreste de fapt un SSS :D

Offline azzido

« Răspuns #48 : 12.Oct.2016, 10:33:59 a.m. »
Discutia S-Cross <> Vitara s-a mai purtat de cateva ori pe forum, cu diverse ocazii. De fiecare data s-a ajuns in mod iferutabil la Nissan si Kia, prin binevointa colegilor de forum  :D.
S-Cross 1.4 boosterjet vs Vitara S ?

Am citat (cu ceva modificari) prima postare, cu intrebarea initiatorului topicului => intrebare la care si-a rapsuns singur  ;), insa parca mai vroia o confirmare de la cei mai "harshaitzi" intr-ale Suzuki&Co. Prin urmare, @azzidu, plusurile pe care le-ai remarcat de partea S-Cross sunt reale, confirmate si de posesori si de review-eri si de prezentii forumisti s.a.m.d. Deci, avand in vedere plusirile remarcate, ce mai stai? Cu cei 1800 de E-uri ramasi in buzunar poti apoi sa-ti faci tie si celor dragi multe alte bucurii mai mici sau mai mari; lucruri pe care RBS/ACC/piele in mod sigur nu ti le vor aduce ...
Aici ai dreptate, m-ai citit. Eu am plecat dupa drive testul cu sx4 (primul fiind cel cu Vitara 1.6 benzina) foarte incantat, am zis DA, asta e o masina care mi-ar placea s-o conduc, mai stabila in viraje, motor puternic (peste 1.9 TDI cat are A3), mai antifonata, mai spatioasa, din cerintele mele, clar peste Vitara 1.6 benzina. Insa am inceput sa ma intreb dar care o fi diferenta fata de Vitara S, avand acelasi motor si de aici primul meu post.
  • Audi A3

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #49 : 12.Oct.2016, 10:37:51 a.m. »
e si putin funny discutia, la intrebarea pe forumul suzuki ce sa aleg intre suzuki sau whatever, cam ce variante de raspuns poti avea? Cand ai deja topic de plus si topic de minus pe fiecare model etc.

Cat despre eternul "se merita" (atata o sa-l pun in ghilimele si sa recomand Pastila de limba a lui Paraschivescu pana se prinde toata lumea ca e greseala grava  :D ), garantez ca nu o sa gasesti niciodata pe vre-un forum un raspuns clar, doar daca alegi dintre ele ce vrei sa auzi. Categoric la diferente mari de buget (sa-mi vitara cool sau luxus?) alegi cu buzunarul, dar la discutii de alegere intre Spirit si S, fiecare posesor de una sau alta va argumenta solid de ce a ales ce a ales. Subiectiv fiind pentru ca asta a fost si dilema mea la venirea pe forum si mi-a placut mai mult ce mi-au spus cei cu S, recunosc, aia am ales.

Nu cred ca vei gasi diferente foarte mari intre Noul SX4 si Vitara S. Nici la cum sta in curbe, nici la insonorizare etc. Vei gasi cateva diferente la aspect, foarte putin volum in plus la portbagaj, o cotiera in spate, daca nu gresesc ledurile de zi direct in faruri.
Sau Qashqaiul chel ca e mai calitativ in interior (pt mine personal un mare fas). Daca te uiti ce plusuri au adus colegii enicky si yeti la masinile lor (nu cu investitie foarte mare), ramai surprins. Prefer sa fac o insonorizare la S cu 2.000 lei cand imi permite bugetul decat sa iau un qashqai chel dar nu aud vantul in cele doua zile pe luna cand merg pe autostrada (subiectiv, cazul meu)

In cazul tau, poti lua varianta Passion cu aprox 15.000 eur, faci insonorizare si iti raman 4500 de euro sa iti iei ceva frumos. Tie, masinii, celor dragi sau chiar tuturor
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308