Autor Subiect: cutie viteze swift  (Citit de 33283 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

Re: cutie viteze swift
« Răspuns #30 : 10.Feb.2010, 07:06:54 a.m. »
bun. da sa nu uitam ca traim in Romania. Eu personal Nu as merge in service prea curand pentru ca au o atitudine care te face sa "te lasi la mana ta".

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #31 : 10.Feb.2010, 12:47:32 p.m. »
Ai dreptate, nu contest.

Oricum sa nu iti intre in a-1-a e o chestie nasoala la viteze mici cand trebe sa dai din a-2-a in a-1-a in timp ce masina isi continua deplasare ...in caz ca nu intra , pierzi din atentia spre ext si incepi sa faci manevre la schimbator , sigur te opresti in drum si abia apoi intra . Asta creste riscul la tamponare usoara din partea soferului din spate , care de cele mai multe ori ori nu tine distanta ori nu se asteapta sa te opresti "fara sa se aprinda stopurile macar" .Si uite asa de la selector in cel mai rau caz ni se poate trage altceva ...
Sub 2000 de ture a doua nu trage ok , iar continuarea deplasarii prin folosirea treptei a-2-a (ca a-1-a nu se poate) , creste consumul (subturare) si propaga niste uzuri nasoale in motor .

« Răspuns #32 : 10.Feb.2010, 01:03:11 p.m. »
In trapta 1 nu intra din mers decat daca ai mai putin de 15 km/h. Asta nu e numai la swift.. E la mai multe modele..

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #33 : 10.Feb.2010, 01:08:22 p.m. »
Am spus viteze mici mai sus insa nu am precizat o valoare (in stresu ala nu imi mai ardea sa vad la cati km/h caut eu a-1-a  :D).
Oricum sa spunem ca avem sub 15km/h si nu vrem sa oprim ca sa ii dam a-1-a , cred ca  normal sa intre , altfel ce am spus mai sus devine valabil .

« Răspuns #34 : 10.Feb.2010, 01:13:52 p.m. »
Eu nici nu mai incerc sa bag terapta 1 daca masina nu e aproape de repaus.. Viteza foarte mica.. Trag direct a 2-a. Nu vad rostul sa trag de schimbator stiind ca nu intra.. Poate la altii merge.. Dar la mine nu vrea. Oricum, m-am obisnuit cu faza asta si nu ma mai deranjeaza.

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #35 : 10.Feb.2010, 01:46:39 p.m. »

Eu incerc sa imi explic punctul de vedere .

Chiar si pentru cateva secunde cu plecare la sub 15km/h cu a doua e nevoie de ceva timp pana turatia creste si relationarea intre treapta si turatie devine ok .
Pentru asta i se da talpa (se vede pe CB ca se injecteaza benzina mai multa) , asta creste valoarea lui F din poza de mai jos si proportional creste N , care raspunde de uzura pe camasa cilindrului .

Se poate face "jocul de picioare" ca la plecarea de pe loc cu a-1-a , insa manevra se va face la o turatie la care a-2-a sa aiba efect si atunci asta nu e tocmai sanatos pentru ambreaj .

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #36 : 10.Feb.2010, 01:53:43 p.m. »
La mine la Swift intra in trapta I si pe la 40 km/h. Cea mai a dracu frana de motor posibila. :))
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #37 : 10.Feb.2010, 01:58:32 p.m. »
 :D
Ma dau batut

oricum ce am scris are doar legatura cu problemele ce pot sa apara cand nu te poti folosi de a-1-a .
sa fiu inteles doar in sensul acesta

Offline gege

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #38 : 24.Feb.2010, 07:22:17 p.m. »
Revin la subiect: Cutie de viteze Swift varianta 1,3 GL (GLX) cumparata noua de la Radacini Bucuresti in Aprilie 2009
1)Ma inscriu pe forum si prezint problema: agata in treapta 1,2 intra in a 3-a in loc de a 1-a etc
2)Reclam problema la service Radacini Bucuresti dupa 400- 500 km.
 Raspuns: "nu si-a dat drumul".
3)Reclam problema la service Radacini Bucuresti dupa 2000 km apoi dupa 4000 km
Raspuns: "nu si-a dat drumul".
4)Sun la reprezentanta si intreb daca exista o problema de serie la cutie.
Mi se raspunde prompt ca nu exista vicii de serie in legatura cu problema amintita si ca doar la SX4 au fost si sa sun  la service si ca vine personal daca sunt neintelegeri.
5)Apelez de data aceasta Suzuki Autonet Bucuresti si mi se explica ca este o problema de la Timonerie
6)Ma programez si este schimbata Timoneria (Timoneria nu este ceva sience fiction-un ansanblu de plastic cu ghidaje tot din plastic care se pot deregla). A durat ca 45-50 min pana a fost gata.
7)Acum merge bine, numai ca este mai "tare" mai barbateasca - asta a fost si expresia mecanicului. Aviz cumparatorilor!
8)Am si eu o rugaminte: stie cineva unde pot cumpara piese de Swift originale mai ieftin? Mi-a cazut o bucata de gheata si am nevoie de far dreapta si bara fata.

Offline despada

• Sr. Member
« Răspuns #39 : 25.Feb.2010, 02:03:02 a.m. »
 :good:
Felicitari pentru rezolvarea problemei .
Cu tot respectul pentru colegii de pe forum , daca am insistat cu explicatiile si aratatul cu degetul spre timonerie in sensul acesta am facut-o .

Chiar si cu o timonerie noua , problemele la bagat in R o sa mai apara fiindca astea's firesti .
Cum s-a scris pe forum ...calcat ambreajul trecut prin a 2-a de ex si apoi intra