Autor Subiect: A incercat cineva sa schimbe antena originala cu una tip shark?  (Citit de 16530 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline TVS

Re: A incercat cineva sa schimbe antena originala cu una tip shark?
« Răspuns #60 : 20.Iun.2018, 09:40:23 p.m. »
Asa e la mine . A treia mufa este pt antena DAB. Tot din cauza ca se aud foarte prost anumite posturi , De anul trecut tot vreau sa-mi iau o antena DAb ,din aia care se lipește pe interiorul parbrizului , dar nu am gasit in Romania sau cel putin anul trecut , singurul site din Ro care o avea listata,  nu o avea in stoc. Se găsește pe eBay dar am tot amânat . Asta ar fi antena https://www.dynamicsounds.co.uk/ct27uv76-dab-glass-mount-antenna-with-sma-and-smb-connectors.html
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline dacbuc

« Răspuns #61 : 20.Iun.2018, 10:12:36 p.m. »
Cand meniul radio este pe ecran si se asculta un post de radio, apasarea lunga pe 'setari' (>15 secunde) deschide un meniu in care apar o serie de parametri ai receptiei. Aici se poate documenta obiectiv orice imbunatatire adusa de o antena mai lunga.

Din cate am vazut, cand nivelul receptiei scade, pentru a elimina cat mai mult din 'fasait' radioul trece singur din stereo in mono, si in plus aplica progresiv filtre care taie inaltele. De aici si scaderea aparenta a calitatii sunetului unui post, dar cu pastrarea inteligibilitatii.
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, toma

Offline ManuP

« Răspuns #62 : 20.Iun.2018, 11:04:02 p.m. »
Corect, dar cu urmatoarea precizare:  am urmarit nivelul de semnal la Rock FM si la un post care se auzea sensibil mai bine si nu am observat diferente notabile in ceea ce priveste valorile afisate
Insa tot schimband programele am mai observat ca la trecerea pe Rock FM calitatea auditiei este multumitoare pentru foarte scurt timp (1 secunda, poate 2) apoi intra filtrarile mentionate de @dacbuc si sunetul se aplatizeaza. Cu siguranta sunt ceva probleme si cu softul SLDA-ului

Ma bate gandul sa revin la antena originala. Macar cu aia se aude prost tot timpul :)
E destul de enervant cu antena de 55cm cand ajung in anumite zone si tot comuta mono-stero-mono

• SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #63 : 20.Iun.2018, 11:31:51 p.m. »
Daca-mi permiteti o gluma, uitati o antena telescopica de aproape 1 m, old school, prind tot cu ea, e pe baba mea retro.
Cu cea veche am prins si tufa de liliac si am rupt-o (antena.😛)
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline dacbuc

« Răspuns #64 : 21.Iun.2018, 10:16:43 a.m. »
Este foarte posibil ca softul navigatiei sa fie optimizat 'psihoacustic' pentru lungimea stock a antenei. :-?
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline chriss

« Răspuns #65 : 27.Iun.2018, 06:27:14 p.m. »
Eu am pus antena asta tip shark de 2-3 luni si n-am probleme, prind  fff multe programe,mai multe decat cu antena normala.
Antena asta are un circuit integrat in interiorul ei.
  • suzuki vitara PASSION 1.6 allgrip 2017
https://SecreLocal.com - Dating Site Chat - No Selfie - Anonymous Adult Dating -   Chat Room Dating

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #66 : 27.Iun.2018, 07:09:43 p.m. »
De unde ai luat-o?

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline chriss

« Răspuns #67 : 27.Iun.2018, 09:22:14 p.m. »
De pe aliexpress,am pus un link in alta postare.
https://SecreLocal.com - Dating Site Chat - No Selfie - Anonymous Adult Dating -   Chat Room Dating

Offline ManuP

« Răspuns #68 : 27.Iun.2018, 10:43:55 p.m. »
@chriss Are un circuit electronic? Si l-ai alimentat cum?
Daca e antena de pe aliexpress de 10$, al carei link l-ai postat aici pe forum, aia nu are nimic electronic in ea.
Este doar o sârmă intr-o bucata de plastic

Intr-un oras mic este foarte posibil sa nu ai probleme cu receptia radio. Si in Bucuresti sunt multe posturi care se aud bine cu antena originala, dar nu cele care imi plac mie.
Daca tu esti multumit de receptie cu rechinu' este foarte bine, dar am mari indoieli ca imbunatateste cu ceva receptia radio fata de antena originala si cu atat mai putin in comparatie cu una de 41 sau 55 cm.
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline chriss

« Răspuns #69 : 28.Iun.2018, 12:46:32 a.m. »
@ManuP,antena are o placa circuit in interior,o sa pun foto maine.Prind niste programe pe care nu le prindeam inainte. Nu suport o antena  de 40-50,arata nasol la aspect.