@ManuP. Nu intotdeauna cablurile din SLDA duc unde ai vrea tu. In videoclipul de mai jos
vei vedea ca acea antena shark contine 4 conectori si probabil un amplif integrat conectat la unele dintre ele. Concluziile mele referitor la posibila utilizare a conectorilor este: 1. GND 2. GPS antenna, 3. radio antenna, 4 Vcc.
Din schema pe care am atasat-o eu trag concluzia ca in antenna base de la masinile noastre se afla atat antena radio cat si antena GPS, fara vre-un fir cu Vcc acolo. Acum sa revenim la oile (rechinii) noastre (nostri). Antenele shark pe care le-am vazut pana acum adaptabile la Vitara sunt de fapt niste carcase frumoase cu fir metalic spiralat incorporat in acea carcasa avand un fir pentru conectare in locul antenei actuale. In cazul in care antenna base contine si antena GPS este posibil ca receptia GPS sa fie ingreunata pana la anulare. Nu este o problema acest lucru pentru cei care nu folosesc GPS-ul SLDA neavand cardul de navigatie, dar poate genera erori in masinile de la Passion in sus care folosesc aceste informatii in SLDA sau ECU. Pana nu aflam de la cineva din service sau care a avut curiozitatea sa demonteze antenna base ce e acolo, mergem doar pe presupuneri.