Autor Subiect: A incercat cineva sa schimbe antena originala cu una tip shark?  (Citit de 16529 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online enicky

Re: A incercat cineva sa schimbe antena originala cu una tip shark?
« Răspuns #50 : 18.Iun.2018, 09:24:30 p.m. »
  Ciudat este ca la mine Rock FM se aude cel mai bine ! :dknw:  Si de aprox. o luna parca si Magic fm se aude mai bine.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ManuP

« Răspuns #51 : 18.Iun.2018, 10:22:53 p.m. »
@telegrafistu, dap stiu regula dar parca n-as vrea sa umblu la amplificatorul din plafon. Ma gandeam sa pun unul extra in bord, undeva in spatele unitatii daca este posibil.

@enicky nu stiu de unde emite Rock FM, dar eu sigur n-am gasit locul ala magic in care sa se auda perfect (asa cum se aude in Ford oriunde in Bucuresti, dar si in afara in limita a vreo 40-50km).
Si da, Magic FM se aude foarte bine spre excelent in Suzuki - am observat si eu asta cam de 1 luna parca
  • SX4 S-Cross Passion 1.0 5MT AllGrip

Offline telegrafistu

« Răspuns #52 : 19.Iun.2018, 05:39:03 p.m. »
@ManuP iti atasez schema de conectare a antenei. Din ce vad eu nu ai nici o alimentare in apropierea ei pentru amplifcator si nici alte variante
  • SUZUKI VITARA 2015

Offline dacbuc

« Răspuns #53 : 19.Iun.2018, 05:45:46 p.m. »
Teoretic, este posibila telealimentarea unui amplificator fm, prin cablul de antena, daca are loc sa fie montat in suportul antenei.
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

Offline telegrafistu

« Răspuns #54 : 19.Iun.2018, 05:50:19 p.m. »
Asa, mai poate fi verificata existenta unei tensiuni de alimentare furninizate de SLDA in cablul de antena, insa e putin probabil daca nu au prevazut asa ceva de la inceput pentru un sistem de antena activ incorporat in "antenna base"
  • SUZUKI VITARA 2015

Offline ManuP

« Răspuns #55 : 19.Iun.2018, 06:21:59 p.m. »
Conectorul de antena SLDA are 2 pini, poate chiar 3
Vezi pe pagina anterioara, am pus linkurile cu adaptoarele de la mufa SLDA la mufa  de antena DIN.
Din fiecare adaptor iese si un fir albastru - cel care presupun ca duce 12v in amplificatorul de la baza antenei

N-am facut nici o masuratoare, dar ma bazez pe acel fir albastru pentru alimentarea cu 12v a amplificatorului suplimentar 

Offline sancheznfy_br

« Răspuns #56 : 19.Iun.2018, 11:31:07 p.m. »
Dupa cum vad eu din imaginea de mai sus antena originala are conector FAKRA?! Gasim ceba si despre orificiul de prindere pe plafon?
Care e solutia de a pune un amplificator se semnal? Ce model? Merge telealimentat? Sau mai trebuie tras un fir? Pe unde se da capitonajul jos si se desprinde soclu antenei originale?

Trimis de pe al meu SM-G930F folosind Tapatalk

• vitara 2w passion 1.6 VVT

Offline telegrafistu

« Răspuns #57 : 20.Iun.2018, 04:57:35 p.m. »
@ManuP. Nu intotdeauna cablurile din SLDA duc unde ai vrea tu. In videoclipul de mai jos vei vedea ca acea antena shark contine 4 conectori si probabil un amplif integrat conectat la unele dintre ele. Concluziile mele referitor la posibila utilizare a conectorilor este: 1. GND 2. GPS antenna, 3. radio antenna, 4 Vcc.
Din schema pe care am atasat-o eu trag concluzia ca in antenna base de la masinile noastre se afla atat antena radio cat si antena GPS, fara vre-un fir cu Vcc acolo. Acum sa revenim la oile (rechinii) noastre (nostri). Antenele shark pe care le-am vazut pana acum adaptabile la Vitara sunt de fapt niste carcase frumoase cu fir metalic spiralat incorporat in acea carcasa avand un fir pentru conectare in locul antenei actuale. In cazul in care antenna base contine si antena GPS este posibil ca receptia GPS sa fie ingreunata pana la anulare. Nu este o problema acest lucru pentru cei care nu folosesc GPS-ul SLDA neavand cardul de navigatie, dar poate genera erori in masinile de la Passion in sus care folosesc aceste informatii in SLDA sau ECU. Pana nu aflam de la cineva din service sau care a avut curiozitatea sa demonteze antenna base ce e acolo, mergem doar pe presupuneri.
  • SUZUKI VITARA 2015

Online enicky

« Răspuns #58 : 20.Iun.2018, 08:51:28 p.m. »
   Daca se scoate prin interior, este destul de complicat.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ManuP

« Răspuns #59 : 20.Iun.2018, 09:21:55 p.m. »
Conectorii de pe spatele SLDA
Primul din stanga este GPS-ul, iar al doilea connector este antena AM/FM
La unitatile cu DAB mai apare si conectorul de antena DAB imediat dupa cel de antena AM/FM, identic cu cel de GPS dar de culoare neagra (lipseste in poza de mai jos)

« Ultima Modificare: 20.Iun.2018, 09:41:35 p.m. de ManuP »