Autor Subiect: A incercat cineva sa schimbe antena originala cu una tip shark?  (Citit de 16560 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline berila_mz

Re: A incercat cineva sa schimbe antena originala cu una tip shark?
« Răspuns #30 : 12.Iun.2018, 10:57:56 p.m. »
Sau poza...

Trimis de pe al meu MHA-L29 folosind Tapatalk

• Suzuki Vitara 1.6 AllGrip Spirit

Offline ngeo

« Răspuns #31 : 12.Iun.2018, 11:30:35 p.m. »
Nu am link. Am cumparat antena din Auchan de la raionul auto. Hayonul se deschide fara sa loveasca in ea.
S-a adeverit un mit. Marimea conteaza :)
Maine poza. Soarele a plecat la culcare.
  • Masina

Offline ngeo

« Răspuns #32 : 13.Iun.2018, 12:02:29 p.m. »
Cam asa arata.
  • Masina

The following users thanked this post: enicky, toma, Lerua07

Offline ...

« Răspuns #33 : 13.Iun.2018, 12:16:17 p.m. »
@ngeo, antena originala se desurubeaza pur si simplu si in locul ei se insurubeaza cea noua? Nici in BV nu e stralucita receptia la masina mea si n-ar strica nici la drumuri extraurbane sa fie mai lunga antena.

The following users thanked this post: Lerua07, kiko77

Offline enicky

« Răspuns #34 : 13.Iun.2018, 12:37:39 p.m. »
@ngeo, antena originala se desurubeaza pur si simplu si in locul ei se insurubeaza cea noua?
   Dupa cum scrie pe ambalaj, asa pare: m5, 6.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ngeo

« Răspuns #35 : 13.Iun.2018, 02:45:35 p.m. »
Da. Se desurubeaza bațul. Suportul ramane. Cand am ridicat masina toate autoturismele din curtea dealerulului aveau antenele demontate. Le montau la pregatirea masinii pentru vanzare.
  • Masina

The following users thanked this post: ...

Offline dacbuc

« Răspuns #36 : 13.Iun.2018, 04:47:50 p.m. »
Banda radio FM este 88 - 108 MHz, centrata la 98 MHz, deci lungimea de unda in eter este de ~306 cm. Aceasta ar fi lungimea ideala a unui dipol de receptie; antenele auto sunt de tip monopol, deci lungimea optima este undeva la 1,5 m.

Daca se reduce lungimea la 45 cm, tensiunea rf indusa in ea scade la 0,7x deci pentru o receptie de aceeasi calitate ar trebui ca postul de radio sa isi dubleze puterea de emisie.
La o lungime de 20 cm, tensiunea indusa este la jumatate, deci pentru a pastra calitatea receptiei, postul ar trebui sa emita cu 4x putere fata de cea necesara unei antene ideale.

Deci da, lungimea conteaza...

ps. Cu alte cuvinte, plusul de calitate obtinut prin cresterea lungimii antenei de la 20 la 45 cm este egal cu cel de la 45 la 150 cm.
« Ultima Modificare: 13.Iun.2018, 05:05:28 p.m. de dacbuc »
  • Vitara Passion Mild-Hybrid AllGrip

The following users thanked this post: shpeedy, steph, toma, ..., mariusracean, ngeo

Offline kiko77

« Răspuns #37 : 13.Iun.2018, 09:30:11 p.m. »
Carrefour baneasa antena bottari 36 cm 20.90 ron se pune surubul mai subtire are imbus in spatele surubului.Se poate pune si mai lunga vine paralela cu haionul.Ma bucur ca nu am dat jos plafonul.
Am facut niste probe si nu mai pierde semnalul asa usor plus posturi noi.Multumit.
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

The following users thanked this post: enicky

Offline ngeo

« Răspuns #38 : 13.Iun.2018, 10:42:36 p.m. »
Intreba cineva daca are DAB unitatea multimedia.
Am cercetat si nu are. Nici pe alte piete nu este disponibil, poate doar in Australia.
Nu am gasit date pe forumurile lor. Insa in meniul setarilor este nealocat, deci nu ascuns, blocat sau oprit.
Cercetand am dat peste niste gadgeturi numite module DAB.
Functioneaza ca un modulator fm, unele au bluetooth!
http://www.autoexpress.co.uk/accessories-tyres/88304/best-dab-car-radio-adaptors-2018-group-test

Referitor la pret..cam scumpe. Utilitatea? Pe mine nu ma atrage nimic in plus decat daca nu-i duc grija.
Adevarata utilitate? Nu avem ce asculta in romania... (parere personala si sper ca sa mai creada macar o persoana asta, sa nu fiu singurul diliu).
Cost? Daca era disponibil sigur avea pret de lista sau reclama. Nu echipezi o masina cu piese ascunse ce au un pret. Urmeaza aliexpress...
  • Masina

Offline enicky

« Răspuns #39 : 13.Iun.2018, 11:04:20 p.m. »
  Deci si antena trebuie schimbata !
Eu n-am probleme de pierdere/scadere a receptiei, dar o imbunatatire nu strica.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip