Am facut si test drive-ul cu Vitara. E placuta la condus si mi-a lasat o impresie per total buna

.
Am avut 20 de minute la dispozitie si am avut timp sa conduc in trafic de oras, foarte alert, dar si sa ies pe un drum expres unde am urcat pana pe la 90km/h.
In primul rand, insonorizarea e buna, iar vocalitatea de la turatii mari (care exista, dar nu e exagerata) e pe un palier de frecvente care nu e deranjant, ba e chiar placut. Suspensia e si ea buna; filtreaza bine si trepidatiile elementelor mecanice interne si denivelarile drumului. Senzatia a fost atat de stabilitate cat si de comfort.
Cutia automata in 6 trepte se comporta placut, la nivelul cutiilor moderne si contemporane din gama similara. Nu e cu dublu ambreiaj si nici cu 7-8-...etc de trepte ca la alti producatori de (mult mai mare) renume mondial

, insa schimba la timp si fara socuri semnificative. Am remarcat ca la viteza de croaziera (si la 80 si la 60 si la 30) prefera trepta care tine turatia pe la 1600-1800RPM, lucru bun pentru consum. Am mai remarcat si ca tine treptele destul de mult (in comparatie cu felul meu, manual, de a conduce) la acelerari nu foarte bruste, pana catre turatii mai mari din zona 4500-5000RPM. Am incercat si in modul manual, cu padelele. Reactia e rapida, deci cutia e OK ca functionare, insa evident nu atinge utilitatea uneia manuale reala.
Sistemul multimedia pare sa fie simplu in utilizare. In timp ce eu conduceam, pasagerul, la prima atingere de balon, a si conectat telefonul la sistem, a 'bagat' niste muzica, agenda s-a incarcat instantaneu fara setari suplimentare, a folosit comenzi vocale pentru a suna diverse personaje din agenda ... etc. Toate astea s-au petrecut rapid, in 2-3 minute. Eu eram concentrat la condus si celelalte aspecte, n-am atins sistemul multimedia; insa ... utilizarea lui trebuie sa fi fost extrem de facila si intuitiva ... De asemenea sunetul, volum si calitate, par sa fie suficiente (cel putin pentru mine). Doar la volum foarte mare, din cauza plasticelor foarte subtiri si flexibile, sunetul s-a spart nu din cauza boxelor ci in mod vadit de la intrarea in rezonanta a fetei usii. Insa doar la volum foarte mare.
Consola de control a climatizarii nu mi-a placut pentru ca butoanele, one-touch, sunt foarte mici si inghesuite unul intr-altul. Setarile sunt afisate digital cu scris mic, pe un ecran mic. Si ecranul si butoanele sunt jos, prea jos.
Cam astea ar fi asa ... rapid. Per total am condus o masina sprintena, suficient de silentioasa, suficient de comfortabila, suficient de stabila ... cu vizibilitate buna, gabarit bun. Pe partea de utilizare sunt deci multe plusuri. Minusurile ar fi pe la finisari, insa in ansamblu da bine cu plus

.