Autor Subiect: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate  (Citit de 1498 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danf

Re: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate
« Răspuns #40 : 27.Apr.2026, 05:36:40 p.m. »

Ma mai gandeam la o posibilitate de infiltrarea apei pe partea de admisie aer proaspat de la climatizare.
Nu stiu daca la S-Cross e ca la alte masini, dara daca exista o gaura de admisie a aerului. iar acea gaura este protejata de intrarea apei printr-un prag (sa zicem o garda de nivel), atunci este posibil ca numai la un debit mare al apei sa fie depasita acea garda de nivel, iar apa sa intre pe acolo.

Bănuiesc că admisia de aer se afla in grila de sub ștergătoare, protejată de ceva, am testat turnând apa direct acolo, 2-3 sticle de 2 litri, nu a curs.
Am mai turnat alte 2 sticle de apa strict pe marginea din dreapta parbrizului, intre stâlp și parbriz pe lîngă cheder, nu a curs, in schimb când începeam să stropesc partea dreapta superioara a parbrizului, apărea firicelul de apa la interior ... nu cred sa se acumuleze pe undeva apa...ca apoi se se reverse
  • S-Cross 2023

Offline danf

« Răspuns #41 : 27.Apr.2026, 05:43:09 p.m. »
Ai facut testul cand era cald, iar dimineață a fost racoare. Posibil ceva se dilata/contracta si trece apa.

Este o posibilitate, dar masticul cu cate se lipește parbrizul este totuși elasic...
  • S-Cross 2023

Offline bisti

« Răspuns #42 : 27.Apr.2026, 06:08:38 p.m. »
E de ajuns sa nu fi curatat cum trebuie rama pe masina si acolo s-a facut o cocoasa. Cand e cald, se dilata si patrunde apa. Cand e rece, se contracta si nu mai trece apa asa usor.

Offline danf

« Răspuns #43 : 29.Apr.2026, 10:50:30 a.m. »
Ieri, ajutat de un prieten am continuat sapaturile...
Asadar cu mocheta desfacuta si ridicata am inceput sa udam pe rand, de jos in sus partea dreapta a parbrizului. Initial am udat doar la baza parbrizului, nu aveam infiltratie, am urcat apoi catre jumatatea parbrizului, uscat... pana cand am ajuns in partea superioara cand bineinteles apa a patruns in interior...
Urmatorul pas a fost sa vedem locul exact pe unde intra si am ridicat cat am putut de mult mocheta rigida care acopera panoul despartitor dintre compartimentul motor si habitaclu (perete antifoc ?). Acolo am gasit o imbinare de trei elemente de caroserie: podea, perete antifoc si oala rotii dreapta, pe unde intra apa... https://drive.google.com/file/d/1ATaUh91FhtwffvQdTh4NuyYBUfeRpvdi/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1b_PPbnQ1E3Pc5QFRkcmKbHK0EaNFPkjv/view?usp=sharing
Am demontat ornamentul stalpului drepta si cu o camera endoscopica am cercetat interiorul stalpului A, totul uscat...
Am mers mai departe si am dat jos grila de plastic de la baza parbrizului, cautand prin toate cotloanele, nimic edificator... am continuat sa turnam apa direct in jgheabul metalic care preia apa scursa de pe parbriz, uneori intra in masina alteori nu...
Intr-un final am descoperit un spatiu intre aripa din dreapta si jgheab, undeva sub balamaua capotei, pe unde la fiecare patrundere a apei imi supureaza la interior... https://drive.google.com/file/d/1l-ENlbeGykkEIjxj09ProElqW4rj908A/view?usp=sharing
Asadar ar trebui (bineinteles in service) demontata aripa si vazut care este locul prin care apa isi face loc... ar putea fi o etansare proasta intre elemente de caroserie, lipsa mastic sau doamne fereste vreun element de caroserie cu probleme, fisuri..., nici nu vreau sa ma gandesc
  • S-Cross 2023

Offline Hoinar

« Răspuns #44 : 29.Apr.2026, 11:09:37 a.m. »
pffff ... ce "bafta" ai avut cu defectul asta de fabricatie  :(

ma bucur ca ai avut rabdarea si nervii sa investighezi in asa amanunt.

spor la rezolvat!
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Ex. Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline ntire2000

« Răspuns #45 : 29.Apr.2026, 11:21:30 a.m. »
Acuma, ca tot ai descoperit cauza, nu-ti mai ramâne decât sa mergi în reprezentanta ca sa-ti factureze serviciile prestate - la cât s-au chinuit saracii.
Glumesc, desigur....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

« Răspuns #46 : 29.Apr.2026, 11:51:35 a.m. »
Bravo pentru perseverenta si reusita depistarii locului intrarii apei.

Urmeaza pasul 2, sa remediezi neconformitatea, nu?

Fiind o situatie rar intalnita, ma intreb care va fi abordarea producatorului Suzuki, prin reprezentantii lui oficiali de pe aici.
Sper sa nu te lovesti de alte complicatii, din partea lor ...

Spor pana la final!

LE:
Problema cu infiltrarea apei s-a manifestat de la inceput, de cand ai masina ?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline danf

« Răspuns #47 : 29.Apr.2026, 12:11:41 p.m. »

Urmeaza pasul 2, sa remediezi neconformitatea, nu?

Fiind o situatie rar intalnita, ma intreb care va fi abordarea producatorului Suzuki, prin reprezentantii lui oficiali de pe aici.
Sper sa nu te lovesti de alte complicatii, din partea lor ...

Producatorul, pe care deja l-am contactat (Suzuki Romania), reclamand faptul ca in aproape 5 luni nu mi s-a remediat problema si solicitand prelungirea perioadei de garantie cu perioada scursa de cand am reclamat problema pana la remediere  si inlocuirea pe garantie a mochetei (obosite de cate ori a fost udata si uscata plus ceva urme de mucegai) mi-a raspuns sec ca nu mi-au vandut ei masina, ci un dealer, ca ei nu evalueaza probleme tehnice, si sa ma adresez reparatorilor autorizati... asa ca nu am mari sperante, poate doar daca ma adresez OPC
  • S-Cross 2023

Offline danf

« Răspuns #48 : 29.Apr.2026, 12:15:34 p.m. »
LE:
Problema cu infiltrarea apei s-a manifestat de la inceput, de cand ai masina ?

Nu am remarcat pana la sfarsitul anului trecut, eu cred ca nu a fost de la inceput. Si masina nu a fost lovita sau implicata in vreun accident.
  • S-Cross 2023

Online NicNic

« Răspuns #49 : 29.Apr.2026, 01:14:48 p.m. »
Straniu ...
Poate defectul a fost latent, cu manifestare ce s-a observat abia anul trecut.
Spui ca masina nu a suferit ceva lovituri sau socuri exceptionale. In acelasi timp, cred ca nici tu nu ai umblat in zona aia ...
Deci pare a fi o problema de fabricatie.
Si mai astept sa fie rezolvata pe garantia producatorului (daca mai e in termen).
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!