Autor Subiect: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate  (Citit de 1497 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Online NicNic

Re: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate
« Răspuns #30 : 27.Apr.2026, 01:10:11 p.m. »
Tot nu am acces la video.

Din ce ai mai detaliat azi, imi pare a fi o problema de etansare pe la parbriz. O fi montat cu probleme ... Nu stiu sa mai zic altceva.

Ar fi foarte util daca intrarea apei ar fi reproductibila, sa le arati celor din service.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 27.Apr.2026, 01:20:58 p.m. »
...cand ud parbrizul in partea dreapta sus apar...
Poate ai un gol de ''lipinol'' intre parbriz si rama pe unde se scurge apa.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline wolfin

« Răspuns #32 : 27.Apr.2026, 01:39:24 p.m. »
Ar urla parbrizul  in trafic..la peste 60 km/h ar face ca trenu'n gara
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline danf

« Răspuns #33 : 27.Apr.2026, 02:21:23 p.m. »
Poate ai un gol de ''lipinol'' intre parbriz si rama pe unde se scurge apa.

Aceeasi problema atat cu parbrizul original cat si cu cel inlocuit? Mi-e greu sa cred...
  • S-Cross 2023

Offline danf

« Răspuns #34 : 27.Apr.2026, 02:27:19 p.m. »

Din ce ai mai detaliat azi, imi pare a fi o problema de etansare pe la parbriz. O fi montat cu probleme ... Nu stiu sa mai zic altceva.

Ar fi foarte util daca intrarea apei ar fi reproductibila, sa le arati celor din service.

Atat sambata cat si duminica, intra apa in masina chiar si cand turnam cu un pet de 2 litri cu capac gaurit, am testat cred ca de 5-6 ori
Azi dimineata cand m-am dus chitit la service sa le arat, pregatit cu pet-ul la portbagaj, n-a mai vrut sa ajunga la interior... >:) le-am aratat filmarea...
  • S-Cross 2023

Online NicNic

« Răspuns #35 : 27.Apr.2026, 02:43:49 p.m. »
Asta e culmea ... exact ce intuiam, ca nu e reproductibila problema ...
Trebuie sa te lupti pana intelegi macar in ce conditii se repeta, apoi le pui problema "pe masa".
Desteapta-te romane!

Offline letinu

« Răspuns #36 : 27.Apr.2026, 03:11:22 p.m. »
Ai cumva si trapa? Am avut si eu situatia in care am gasit mocheta uda si cauza a fost drenajul infundat de la trapa. Dupa ce l-am curatat nu am mai avut probleme.
  • Suzuki SX 4 Cross

Offline danf

« Răspuns #37 : 27.Apr.2026, 03:29:43 p.m. »
Ai cumva si trapa? Am avut si eu situatia in care am gasit mocheta uda si cauza a fost drenajul infundat de la trapa. Dupa ce l-am curatat nu am mai avut probleme.
Nu, masina nu are trapa...
  • S-Cross 2023

Online NicNic

« Răspuns #38 : 27.Apr.2026, 04:23:00 p.m. »
[...]
Atat sambata cat si duminica, intra apa in masina chiar si cand turnam cu un pet de 2 litri cu capac gaurit, am testat cred ca de 5-6 ori
Azi dimineata cand m-am dus chitit la service sa le arat, pregatit cu pet-ul la portbagaj, n-a mai vrut sa ajunga la interior... >:) le-am aratat filmarea...

Ma mai gandeam la o posibilitate de infiltrarea apei pe partea de admisie aer proaspat de la climatizare.
Nu stiu daca la S-Cross e ca la alte masini, dara daca exista o gaura de admisie a aerului. iar acea gaura este protejata de intrarea apei printr-un prag (sa zicem o garda de nivel), atunci este posibil ca numai la un debit mare al apei sa fie depasita acea garda de nivel, iar apa sa intre pe acolo.

Poti face niste teste cu apa turnata pe parbriz. Intai cu ceva mai putina (sa zicem doar 1 l), apoi toarna mai mult sa zicem 2 l. Si daca tot nu se vede apa, urmeaza sa maresti la 5 l. Daca nici asa nu intra, atunci ca nu pare a fi de acolo aceasta problema.

Eu am patit-o o singura data, cu o Solenza. A plouat atat de torential, incat s-a umplut efectiv zona de admisie a ventilatorului de climatizare, acesta a fost inundat, iar apa a intrat prin ventilatie de am avut 10 cm la picioare... Fiind si foarte mare umezeala, nu puteam opri ventilatorul fiindca se aburea instant parbrizul. O experienta unica, pentru mine ...

Desteapta-te romane!

Offline bisti

« Răspuns #39 : 27.Apr.2026, 04:35:54 p.m. »

Ai facut testul cand era cald, iar dimineață a fost racoare. Posibil ceva se dilata/contracta si trece apa.