Autor Subiect: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate  (Citit de 1496 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danf

Re: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate
« Răspuns #10 : 03.Apr.2026, 05:19:41 p.m. »

Dupa cum am specificat in primul post, primul lucru verificat au fost gaurile de scurgere de la grila parbrizului si furtunul de drenaj de la a/c...
De asemenea au verificat si in service.
Trebuie retinut ca masina este relativ noua, intretinuta bine, am grija la fiecare spalare sa nu ramana frunze, praf si alte cele in/pe grila de sub parbriz.
La vechiul mitsu colt (2008, ce masina...) nu am curatat niciodata in 15 ani gurile de drenaj si nu am avut astfel de probleme. O singura data s-au infundat gaurile de scurgere de la usa dreapta spate, dar apa nu a ajuns in interior, am auzit-o cand deschideam usa si am desfundat-o...
Cum spuneam, aseara mocheta era uscata, dar dimineata aveam iarasi apa in masina... si prea mult nu a plouat azi noapte in zona mea. Am avut ceva treaba, dar la 10 eram din nou in service sa-i fac cunostinta sefului de service cu noii mei prieteni pestisorii...Cand m-a vazut s-a luat cu mainele de cap..., mi-a confirmat ca folia aceea de plastic era dezlipita in partea inferioara, ca au lipit partea dezlipita, ca au gasit urme de apa in usa,  si ca au comandat folia care va veni candva, dar nu saptamana viitoare... Am plecat jurand ca este ultima data cand mai calc pe acolo.

Asadar pana una alta m-am apucat sa scot fata de usa sa vad care este treaba pe acolo... am dat de folia cu pricina care pare bine lipita si nu se vedeau urme ca s-ar fi intervenit in vreun fel, masticul parea cel de fabrica. De asemena erau vizibile si picaturi de apa pe partea exterioara a foliei, catre geam, dar nu catre interior ( poze atasate). Bine inteles ca am turnat si niste apa cu o sticla sa vad ce se intampla..., jale, cred ca jumatate din apa turnata ajunge in usa, nu se scurge pe exterior pe langa chederul de jos al geamului. Mi se pare ca totusi mult prea multa apa ajunge la interior..., asa o trebui sa fie? Deci apa se scurge pe macara, pe fire, pe difuzor ( care are la partea superioara un soi de protectie sa nu ploua chiar in el), dar nu se scurge catre interior... Am facut si un video dar nu stiu cum sa-l incarc...
  Saptamana viitoare voi face o programare la dab auto, cu autonet am terminat...

• S-Cross 2023

The following users thanked this post: enicky

Online NicNic

« Răspuns #12 : 03.Apr.2026, 09:20:04 p.m. »
Filmarea cu apa ce intra in fata de usa nu cred ca e facuta in conditii normale de utilizare si montaj a usii.
Daca ar intra asa de multa apa, ar fi o problema mare cu toate componentele nelectrice din usa.

Eu cred ca filmarea fiind facuta cu panoul de usa demontat, nu mai exista forta care sa impinga geamul in exterior, astfel incat sa etanseze pe garnitura.
Chiar refuz sa cred ca ar fi normal sa intre asa de multa apa intr-o usa de masina din anul 2023 ...

Sper sa ii dai de cap, fiindca in felul asta, cu mocheta imbibata periodic de apa, vei ajunge sa ai mucegai in masina.

Fisura de ai spus ca a fost in geam, de la ce a aparut? Si chiar era deformat parbrizul? Indoita sticla?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline danf

« Răspuns #13 : 03.Apr.2026, 09:36:18 p.m. »
Este adevarat, filmarea este facuta cu fata de usa demontata, dar, sper sa nu ma insel, nu am vazut cheder pe fata de usa la interior, verific maine...

Fisura a aparut in urma unei lovituri de pietricica luata in coltul din dreapta sus, care s-a extins ulterior catre centrul parbrizului cam 40 cm. Nu era vizibila nici o deformare cum au concluzionat cei din service..., abureala, in veci nu a fost parbrizul cauza, drept dovada urmarea...
  • S-Cross 2023

Offline enicky

« Răspuns #14 : 04.Apr.2026, 01:12:44 a.m. »
Este adevarat, filmarea este facuta cu fata de usa demontata, ....
  La Vitara mea am demontat fata aia de usa cred ca de vreo cinci ori(am schimbat 3 randuri de boxe si de 2x pt. insonorizare) nu impinge ea, geamul ruleaza pe o pasla, un fel de cheder care se monteaza pe fata de tabla a usii si posibil ca asta sa fie defecta din fabrica si apa trece pe langa ea.
   Folia de plastic la tine este impecabila, la mine arata mult mai rau pt. ca s-a imprastiat masticul de la atatea dezlipiri si tot n-am apa in usa. Cand ai turnat apa, nu trebuia sa intre in usa, asta e clar, dar daca nu trece de folie, nu vad cum intra in masina. Aproape ca nu cred ca aia e cauza.
   Ma bucur ca te-ai convins ca cei din service te mint si mi-ai urmat sfatul. Bafta !
Apropos, sticla se indoaie la peste 500 de grade... deci parbrizul se poate fisura, sparge, dar nu se indoaie!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online NicNic

« Răspuns #15 : 04.Apr.2026, 02:34:53 a.m. »
Este adevarat, filmarea este facuta cu fata de usa demontata, dar, sper sa nu ma insel, nu am vazut cheder pe fata de usa la interior, verific maine...

Fisura a aparut in urma unei lovituri de pietricica luata in coltul din dreapta sus, care s-a extins ulterior catre centrul parbrizului cam 40 cm. Nu era vizibila nici o deformare cum au concluzionat cei din service..., abureala, in veci nu a fost parbrizul cauza, drept dovada urmarea...

Se vede chiar in filmare ca este un cheder la interior, fixat pe tabla interioara a usii. Iar panoul de usa cand este montat are rolul de a rigidiza structura de tabla a usii, astfel ca si garnitura interioara apasa mai bine, pe toata lungimea ei. Si asa se realizeaza etansarea, intre chederul exterior si cel interior.
Iti repet ca nu este normal sa intre atata apa in usa, cum se vede in filmare la tine.
Ceva este neconform la sistemul de etansare a geamului, cu chederele. Sau ce o mai fi pe acolo.

Eram convins ca asa era parbrizul, spart. Dar  am mai intrebat odata daca geamul a fost indoit, fiindca mi se pare de noaptea mintii sa vina cineva cu astfel de argument.
Dar, cine stie, orice e posibil. De exemplu, unii dintre colegii de pe acest forum au inceput sa dezvolte teoria indoirii sticlei ...  =))
Desteapta-te romane!

Offline danf

« Răspuns #16 : 27.Apr.2026, 10:32:13 a.m. »
Revin cu noutati... asadar cei de la autonet mi-au inlocuit folia cu pricina, au jurat ca nu mai intra gram de apa in masina si ca masina este, citez, "in stare perfecta". Evident ca n-am crezut o iota din ceea ce mi-au spus, i-am explicat sefului de service ca au schimbat degeaba folia, si l-am intrebat atata vreme cat folia originala nu se dezlipise (si nu era dezlipita)...care este logica, de ce o inlocuiesti? M-a asigurat ca totul este in regula, au testat cu apa cu presiune peste tot si nu mai sunt infiltratii. Ok, mocheta era uscata cand am dus masina, parea la fel cand am plecat din service... a doua zi dimineata am pus un servetel pe mocheta si am apasat putin pe el... ud :-O, este clar o intirziere intre patrunderea apei in masina si saturarerea mochetei cu apa pentru a fi vizibila...

Asadar le-am cerut celor de la service copii dupa toate notele de constatare si intrarile in service si am deschis sesizare le Suzuki Romania, sa vedem ce parere vor avea...
  • S-Cross 2023

Online NicNic

« Răspuns #17 : 27.Apr.2026, 11:17:25 a.m. »
Sa nu fie ceva acumulare de apa care se infiltreza dupa o perioada de timp, nu imediat. Eventual doar daca masina se misca...
E straniu.
Totusi, dupa schimbarea foliei la Autonet, a plouat? De unde ar fi putut fi proveni apa ulterior interventiei ?
Desteapta-te romane!

Offline wolfin

« Răspuns #18 : 27.Apr.2026, 11:21:23 a.m. »
au testat cu apa cu presiune peste tot si nu mai sunt infiltratii
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Online NicNic

« Răspuns #19 : 27.Apr.2026, 11:24:13 a.m. »
Da, am vazut ulterior ca a dat cu apa imediat dupa remediere, in service.
Dar fiindca nu a vazut apa imediat, ma gandesc ca poate sa fi fost o alta expunere la apa ?

Ramane straniu modul de manifestare a infiltrarii apei pe mocheta, la ceva timp dupa expunerea la apa.
Desteapta-te romane!