Autor Subiect: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate  (Citit de 1496 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danf

Re: Apa pe podeaua din dreapta fata si spate
« Răspuns #50 : 29.Apr.2026, 01:41:38 p.m. »
Straniu ...
Poate defectul a fost latent, cu manifestare ce s-a observat abia anul trecut.

Asa gandesc si eu, poate ca intra apa, dar mai putina si nu am observat, cert este ca in zona respectiva materialul de izolare/antifonare este dintr-un soi de polistiren extrudat (care nu absoarbe apa) si peste mocheta. Mai catre scaun izolatia este clasica, textila...

In acelasi timp, cred ca nici tu nu ai umblat in zona aia ...

Nu as fi avut nici un motiv sa umblu..., atata timp cat ceva functioneaza corespunzator ii dau pace

Deci pare a fi o problema de fabricatie.
Si mai astept sa fie rezolvata pe garantia producatorului (daca mai e in termen).

Da, si eu ma astept, este in garantie pana in octombrie...
  • S-Cross 2023

Offline koala

« Răspuns #51 : 29.Apr.2026, 03:21:39 p.m. »
Producatorul, pe care deja l-am contactat (Suzuki Romania), reclamand faptul ca ...
Din punct de vedere legal, tu esti acoperit de o garantie pe care o ofera "cel care ti-a vandut masina". Daca ai luat masina de la un dealer, atunci acela este cel impotriva caruia trebuie sa te indrepti cu reclamatiile si scandalul. Suzuki Romania nu are niciun fel de relatie contractuala cu tine si niciun fel de obligatie sa faca ceva in legatura cu problema ta. Stiu ca nu asta vrea sa auda cineva care are probleme, dar asa se intampla lucrurile. Eu sper ca dealerul tau sa reactioneze decent si sa iti prelungeasca garantia.
EL COTE - Jimny AT (2006)

Offline danf

« Răspuns #52 : 29.Apr.2026, 05:36:27 p.m. »
Din punct de vedere legal, tu esti acoperit de o garantie pe care o ofera "cel care ti-a vandut masina". Daca ai luat masina de la un dealer, atunci acela este cel impotriva caruia trebuie sa te indrepti cu reclamatiile si scandalul. Suzuki Romania nu are niciun fel de relatie contractuala cu tine si niciun fel de obligatie sa faca ceva in legatura cu problema ta. Stiu ca nu asta vrea sa auda cineva care are probleme, dar asa se intampla lucrurile. Eu sper ca dealerul tau sa reactioneze decent si sa iti prelungeasca garantia.

Nu vreau sa intru in nici un fel de polemica, deci Suzuki Ro doar importa "cazanele", le distribuie dealerilor pe baza comenzilor, după care nu-i mai interesează în ce fel își fac dealerii treaba in privința service-ului... atâta timp cât dealerul vinde, este ok, toată lumea își ia banii... frumos.
Și garanția oferită de Suzuki este europeană, deci daca mașina mea se strica oriunde in E.U., si are o defecțiune acoperita de garanție, nu voi suporta eu costurile reparației și nici dealerul din Romania care mi-a vindut mașina, părerea mea...
  • S-Cross 2023

The following users thanked this post: gabineg

Offline koala

« Răspuns #53 : 29.Apr.2026, 06:22:57 p.m. »
Garantia europeana inseamna ca Suzuki te trimite la un dealer local (unde e masina care s-a stricat) si aia de-acolo trebuie "sa constate" si "sa remedieze" (daca e cazul). Firma Suzuki NU face nici reparatii si nici constatari, pentru ca asta e treaba dealerilor care vand masinile. Asa functioneaza industria asta. Dealerul are "obligatia" de a servi clientul si de a onora "garantia" pe care o poate justifica ulterior in fata producatorului (Suzuki). La marcile mai smecherite, dealerul se ofera sa iti vanda si o garantie "extra" (ceva care nu mai este acoperit de producator, ci este suportat direct de catre dealer).

Eu nu vreau sa ma cert si nici sa iau partea nimanui.
Iti doresc succes sa rezolvi cu garantia!  :good:
Tine-ne la curent.

Online NicNic

« Răspuns #54 : 29.Apr.2026, 08:19:22 p.m. »
Intr-adevar, garantia producatorului se ofera prin intermediul dealer-ului.
Suzuki Romania o fi importatorul general pe Romania, apoi revine masinile catre dealeri, iar acestia vand masina catre clientul final.
relatia contractuala a clientului este cu dealerul, deci la acesta trebuie sa o rezolvi. Daca acesta nu isi indeplineste obligatiile contractuale, cel mai probabil ca vei putea atrage intr-un proces si pe Suzuki Romania si producatorul din Ungaria, civilmente raspunzatori.

Avem un coleg din Cluj,  @remarque , cu o poveste lunga pe o tema similara, pe care l-ai putea consulta daca vei ajunge la litigii pe aceasta chestiune.
Sper sincer sa nu fie cazul, sa iti rezolvi problema cat mai repede. Banuiesc ca tu vrei o masina ok, nu sa te certi cu cineva ...

Bafta, orice cale ai lua-o!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: koala, danf

Offline ntire2000

« Răspuns #55 : 29.Apr.2026, 08:56:21 p.m. »
Și garanția oferită de Suzuki este europeană, deci daca mașina mea se strica oriunde in E.U., si are o defecțiune acoperita de garanție, nu voi suporta eu costurile reparației și nici dealerul din Romania care mi-a vindut mașina, părerea mea...

Da, mie mi-au fost schimbate amortizoare în primii doi ani de garanție în Ungaria.
Doar extra garanția este localizată în țara de achiziție a mașinii.

De exemplu, 3+7 înseamnă că 3 ani sunt oriunde în lume, iar cei 7 ani suplimentari sunt doar pe teritoriul țării de achiziție.

In cazul tău (cred că te încadrezi în cei 3 ani), trebuie să rezolve problema oriunde pe teritoriul UE.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline koala

« Răspuns #56 : 14.Mai.2026, 02:42:32 p.m. »
Ceva noutati despre subiect?