Autor Subiect: Dezamagiri SX4  (Citit de 41393 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hugbear

Re: Dezamagiri SX4
« Răspuns #70 : 30.Oct.2009, 02:05:57 a.m. »
Daca ar fi sa ma gandesc bine, cred ca singura dezamagire reala fata de SX4 nici macar nu e legata de masina, ci de diferentele dintre modelul japonez/american si cel european (motorizare, cruise-control, discuri spate, garantie etc). Asta asa, ca sa iesim din faza asta de intrebari si raspunsuri pe teme auto si sa revenim on-topic  :baston:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline skipperandy

« Răspuns #71 : 04.Nov.2009, 12:30:34 a.m. »
-cum scade temp exterioara sub 5 grade, scartaie rau la denivelari-bucsi rigide, asta e
-montantii laterali sunt groaznici la vizibilitatea-n curbe
-consum mare, mai ales la viteza mare (peste 130=peste 8,5/100km) si-n oras(unde mai mult stai asteptand sa treci razoare, asa ca nu prea se pune)
-n-are reductor, si eu nici n-am motor diesel macar, deci cuplu naspa la viteze mici de topait pe bolovani
-n-avea scut, dar mi-am pus in sfarsit!!!!! ura!!!!
-raza de virare MARE!! greu de mers in traseu cu obstacole dese
daca cumperi o masina gandindu-te cu cat ai sa o....vinzi, mai bine-ti iei second-hand!
una peste alta, la cat de bine merge in off-road(d-ala salbatic, nu drumuri forestiere) sunt foarte multumit. sigur ca cu 25-30.000 gasesti ceva muult mai tare, da' e cam peste dublu pretul.
 aaaaa..... asta-i topic de lucruri rele doar....atunci sunt nemultumit ca sunt doar foarte multumit!! :D
SX4 S-Cross 1.4T Passion AllGrip AT -since...NOW!
SX4 1.6GLX 4WD -since 2008
Swift Mk3 1.3 -since 2010

Offline Laurentiu

« Răspuns #72 : 04.Nov.2009, 02:59:12 p.m. »
Zicea un tip pe softpedia, ca i-au schimbat o piesa intermediara intre maneta si cutia de viteze(nu ma pricep).
Nu acea piesa este defecta ci ......... "piesa" dintre volan si scaunul soferului trebuie sa mai capete ceva experienta ;).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline fireburn

« Răspuns #73 : 04.Nov.2009, 07:15:31 p.m. »
 Nu acea piesa este defecta ci ......... "piesa" dintre volan si scaunul soferului trebuie sa mai capete ceva experienta ;).
[/quote]

PBCK (problem between chair and keyboard) - asa se zice in IT :fluier:

Offline Mite

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #74 : 11.Ian.2010, 01:08:10 p.m. »
Referitor la intratul greu în treapta I, am avut şi eu probleme, dar parcă acum intră mai bine.
În ceea ce priveşte părerea că trebuie ca maşina să stea pe loc pentru a intra în treapta I mi se pare total aiurea. Păi dacă urci o pantă în treapta a II-a şi la de la un moment dat "cere" I-a ce faci? Opreşti şi bagi în a I-a? Hai să fim serioşi! Există însă o corelaţie între viteza cu care mergi şi treapta de viteză în care poţi fi. (nu poţi de exemplu să intri în treapta I dacă mergi cu 60 Km/h).

Offline bogdanb

« Răspuns #75 : 11.Ian.2010, 01:16:47 p.m. »
La toate masinile e asa, in viteza 1 nu intra daca esti in mers. Mai ales cand masina e noua, trebuie sa opresti pe loc ca sa poti baga in 1-a . Pe masura ce cutia se uzeaza, o sa reusesti totusi sa o faci si din mers (dar nu mai mult de, sa zicem 10 km/h).
Cat despre urcat o panta, daca ajunge sa "ceara" viteza 1, inseamna ca problema nu este scaderea cuplului ci alegerea gresita din start a vitezei de mers (sau cum se spunea intr-un post mai sus, PBCK-ul... ;))
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline nuibai

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 41
  • B-15-NBI
« Răspuns #76 : 11.Ian.2010, 01:41:24 p.m. »
Eu nu sunt de acord cu "alegerea gresita din start a vitezei de mers" si chiar sunt pro @Mite.
De foarte multe ori cand incepi sa "urci", drumul are diferite inclinatii si viraje foarte stranse si din cand in cand trebuie sa-i dai 1-a. Doar nu mergi ca prostu tot drumul asa. Referitor la: "la toate masinile e asa", este gresit. Am omorit Loganul pe serpentine si a raspuns foarte bine din acest p.d.v. La fel am facut si cu Fiesta... la fel si cu Punto multijet...
Problema asta imi aduce aminte de Daciile 1300-1310 care nu aveau ceva sincroane in cutie... (cred ca asa le zice)
Soata mea are Corsa si face "mamaliga" in CV la orice viteza... :D
"mmsx4x4"

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #77 : 11.Ian.2010, 01:41:57 p.m. »
La mine merge a I-a din mers, o sa verific daca nu cumva si la mai mult de 10km/h. Ce-i drept nu am nevoie sa bag a I-a la viteze mai mari... :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
« Răspuns #78 : 11.Ian.2010, 01:56:04 p.m. »
Din experienta mea, eu stiu ca a I taia este pentru plecat de pe loc, iar a doua pt mers, urcat si altele. Sayuri m-a purtat in viraje stramte si abrupte minim in viteza a doua, iar la motoarele din noua generatie chiar nu am mai avut astfel de probleme, ci doar la cele vechi unde puterea fata de cilindree era mult mai mica.
« Ultima Modificare: 11.Ian.2010, 02:35:00 p.m. de SX4Owner »
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline BXXENL

« Răspuns #79 : 11.Ian.2010, 02:28:27 p.m. »
Daca intra greu intr-a 1-a incearca sa debreiezi de 2 ori si sa ciupesti un pic acceleratia. Ceva de genul  debreiezi -> scoti pe liber -> ridici piciorul de pe ambreiaj -> debreiezi din nou si ciupesti acceleratia -> impingi maneta intr-a 1-a -> ridici piciorul usor de pe ambreiaj si tii pe acceleratie
  • SX4 1.5
Alex