0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Citat din: ntire2000 din 05.Mar.2021, 10:09:37 p.m.Faptul ca am postat referitor la crimele din Onesti facând o paralela cu filmul "Law abiding citizen" (o paralela care nu cred ca este absolut deloc fortata), iar multi au reactionat ..... cum au reactionat.... ar trebui sa ne confirme ca avem o problema.Vad ca insisti cu chestia asta. In opinia mea comparatia este fortata. Spre deosebire de film, tipul ala din Onesti omoara doi oameni care nu au nici o legatura cu ce considera el ca a fost nedreptatit. Mai mult, actul lui nu are nicidecum intentia de a sublina vulnerabilitatile sistemului care l-a nedreptatit. Singurul lucru pe care l-a reusit a fost sa arate incompetenta politiei din Onesti si din judet in tratarea unor astfel de situati si sunt convins ca nu asta era ce dorea sa obtina.Eu as face mai degraba o paralela cu Falling Down, filmul cu Michael Douglas in rol principal. Iesind din cinematografie si intorcandu-ne la realitate:Nu cred ca o persoana "normala" ar sechesta doi zugravi care nu au absolut nici o legatura cu "problema" lui si i-ar omori cu un cutit in timp ce aveau mainile legate.Din punctul meu de vedere orice replica: "da, dar..." o inregistrez doar ca pe o incercare de a arunca vina pe altcineva, mai putin pe criminal. Nu inteleg ce tot cautati voi de analizat in situatia asta. Cateodata nu este nimic de inteles. Genul asta de abordare il gasesc extrem de nociv. Ganditi-va putin la incidentele de "road rage". Esti nervos pentru ca tocmai ai fost concediat pe nedrept si ai copilul bolnav si rate intarziate la ipoteca pe casa. Este asta o justificare pentru a snopi in bataie sau omori pe cineva care greseste in trafic? Intr-o zi va bate unul din asta la semafor de va baga in spital. Chiar vreau sa va aud cum ziceti: oare totusi ce l-a determinat sa ajunga in punctul asta?O ardeti cu filozofie din asta cand nu e nimic de filozofat.
Faptul ca am postat referitor la crimele din Onesti facând o paralela cu filmul "Law abiding citizen" (o paralela care nu cred ca este absolut deloc fortata), iar multi au reactionat ..... cum au reactionat.... ar trebui sa ne confirme ca avem o problema.
Law Abiding Citizen de România....De doua zile urla mass-media despre acest caz.Unii sunt relaxati chiar si îsi asteapta în liniste încasarea unor viitoare pensii speciale....
De asta iti atrageam atentia ca nu este ok ce promovezi, existand riscul ca si tu sa fii cauza a problemei pentru care ne gasim acum unde ne gasim ca societate...
O lămurire necesara: filmul este pomenit nu pentru acțiunea sa, ci pentru motivele acțiunii - reprezentații statului aleg calea ușoară pentru ei si nu își exercita rolul. Atât. Ce fac personajele in film nu suferă comparație cu acțiunile individului din Onești. Dar ce fac autoritățile, da...
O remarcabila selectie @Laurentiu. Unde erai cand se petreceau lucruri din astea pe vremea PSD-ului?