Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 809718 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Nici nu-mi inchipuiam ca nu suntem "campioni" !!!
Dar ne intrebam de ce nu este..., de ce nu se face..., nu e sustenabil..., nu sunt bani... ! Si diferentele intre clase se accentueaza, clasa de mijloc scade...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Parerea mea e ca ar fi de bun simt sa nu deschideti Cutia Pandorei unii dintre voi...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline Vecchio

Dacă tu zici!
Da ia de aici:
** Ioan Aurel-Pop:
 ,,Au ajuns copiii să-şi facă idoli din cumpănaşi, pentru că nu mai au modele şi nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară şi de eroii autentici ai României.
Pentru Oscar 2021, Danemarca a trimis un film despre 4 profesori. Unul dintre ei predă muzică şi îi învață pe elevi cum să interpreteze şi să simtă până în suflet cântecele despre măreața istorie a țării lor. La noi, e ruşine să cânți aşa ceva. Şi am mari dubii că în România, pe undeva, se mai învață cântece despre patrie. Iar acum citesc că geografia şi istoria României stau să fie scoase din programa şcolară. Cine mai suntem noi, oameni buni? Ne dizolvăm încet, în acidul turnat de "sus", de nişte iresponsabili, impostori cu Cv-uri pompoase, proşti cu aere sau vânzători de neam. Ne otrăvesc mintea, ca să uităm şi cine suntem, şi cum am ajuns aici, de parcă nu e nimic greşit în a fi pribeag.  Fără o identitate clară. Al nimănui. Un diplomat taiwanez mi-a spus o dată: "Numai cine nu are țară înțelege cât de important e s-o ai şi să lupți pentru ea!" Noi avem o țară splendidă şi nu mai ştim cum să scăpăm de ea. Ruşine!!"   -
Președintele Academiei României**  :-? :-? :-?
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: remarque

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Ia vedeti declaratie!

Omul a validat condamnarea fratelui prin "ne-gratiere". "Puie" isi continua educatia primita de la Adrian.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

Dacă tu zici!
Da ia de aici:
** Ioan Aurel-Pop:
 ,,Au ajuns copiii să-şi facă idoli din cumpănaşi, pentru că nu mai au modele şi nu le mai cultivă nimeni dragostea de țară şi de eroii autentici ai României.
Pentru Oscar 2021, Danemarca a trimis un film despre 4 profesori. Unul dintre ei predă muzică şi îi învață pe elevi cum să interpreteze şi să simtă până în suflet cântecele despre măreața istorie a țării lor. La noi, e ruşine să cânți aşa ceva. Şi am mari dubii că în România, pe undeva, se mai învață cântece despre patrie. Iar acum citesc că geografia şi istoria României stau să fie scoase din programa şcolară. Cine mai suntem noi, oameni buni? Ne dizolvăm încet, în acidul turnat de "sus", de nişte iresponsabili, impostori cu Cv-uri pompoase, proşti cu aere sau vânzători de neam. Ne otrăvesc mintea, ca să uităm şi cine suntem, şi cum am ajuns aici, de parcă nu e nimic greşit în a fi pribeag.  Fără o identitate clară. Al nimănui. Un diplomat taiwanez mi-a spus o dată: "Numai cine nu are țară înțelege cât de important e s-o ai şi să lupți pentru ea!" Noi avem o țară splendidă şi nu mai ştim cum să scăpăm de ea. Ruşine!!"   -
Președintele Academiei României**  :-? :-? :-?

Fascinant cat de sensibili putem fi la cate un discurs d'asta...

Chiar daca am face abstractie de trecutul tulbure al acestui individ, sa ne uitam totusi pe CV-ul sau - gasim ca omu' a prestat doar in educatie (o sa facem abstractie si de calitatea sa de istoric format in comunism, in plina epoca de rescriere a istoriei Romaniei), urcand treptat pe treptele acestui domeniu. Ca sa vii dupa atatia ani de prestat in invatamant si sa spui ca asta e rezultatul la care s-a ajuns, bunul-simt imi spune ca poate mai intai ar trebui sa se uite putin in oglinda (stiu ca place unora de p'aici sintagma asta) atunci cand este in cautare de vinovati. Din pctul. meu de vedere este unul dintre vinovatii pentru care Educatia romaneasca este actualmente praf si pulbere - si crede-ma ca am o vaga idee despre ce vorbesc atat din postura de masterand in urma cu cativa ani, cat si din postura actuala de parinte.

Dar, mergand mai departe pe firul ipocriziei, zic sa ma studiem putin:

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) este unul dintre "copilasii" lui Alexandru Cumpanasu (un individ cu probleme serioase la mansarda), fiind un ONG prin care - prin diferite initiative dintre cele mai dubioase - se sifonau diverse sume de la buget. Partea interesanta este cine il valida pe acest Cumpanasu:

Printre cei care îl susțin pe Cumpănașu, aducându-și organizațiile sub umbrela Coaliţiei Naţională pentru Modernizarea României, se numără Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și rectorul UBB Cluj, precum și rectorii celor mai mari universități din țară, reuniți în două instituții distincte: Consiliul Național al Rectorilor și Consorțiul Universitaria.

Mai mult, prin mecanismul serviciu-contra-serviciu, aflam ca Musiu Pop a fost chiar Vicepresedinte la CNMR-ul lui Cumpanasu:

”Dragi prieteni, Presedintele Academiei Romane si VicePresedinte CNMR in perioada 2016-2017 Acad Ioan Aurel Pop poate fi un candidat cu sanse la Presedintia Romaniei. Pe langa cei anuntati deja oficial sau neoficial, Pop poate fi un adversar puternic tinand cont de prestigiul castigat, patriotismul dovedit si educatia si cultura dobandite! Cu conditia sa aibe o legatura mai stransa cu Ministrul Educatiei si sa aduca modernizare si rezultate imediate in domeniul educational, academic si identitar!Nu fac eu vreun anunt in numele nimanui ci imi dau si eu cu parerea si RASPUND la intrebarea diversilor prieteni de pe fb de ce nu candidez? Pt ca nu ma reprezinta acest rol insa CNMR si Romania au resurse curate de candidati. Si voi mai da si alte exemple pt ca m-am saturat de speculatiile unor oameni de nimic care vocifereaza intruna ca CNMR este o platforma pt o posibila candidatura a mea la anul. NU. NICI NU SE PUNE PROBLEMA. Voi ramane sa monitorizez politicul dar ma obosesc deja atacurile gratuite ale unor speriati...NU E CAZUL. Iar CNMR va ramane platforma civic-social-academica cea mai puternica din Romania.”, arată Alexandru Cumpănașu. (in mod normal, n-as pune ceva de pe site-ul asta de fake-news stiripesurse, dar info respectiv cu functia de VP se regaseste si pe pagina FB a lui Cumpanasu)

Prin cele de mai sus, plus varii alte declaratii facute de acest individ in decursul timpului, plus laudele facute de Sputnik, nu m-as mira prea tare daca intr-o zi Musiu Pop ar accepta (pentru beneficiile corespunzatoare, bineinteles) sa devina consilier al lui Putin, daca i s-ar propune. Atat de mare patriot il vad pe acest individ...

Bai, oameni buni, aveti grija ce modele va alegeti sa urmati si pe cine validati / cui dati girul, ca asa ajungem cu totii in buda...
« Ultima Modificare: 15.Mar.2021, 09:43:21 a.m. de shpeedy »

The following users thanked this post: toma, saureign

Offline remarque

Chiar daca am face abstractie de trecutul tulbure al acestui individ ...
Dar, mergand mai departe pe firul ipocriziei, zic sa ma studiem putin:
http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2009/2689%20Pop%20Ioan%20Aurel.pdf
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000

Offline toma

Si Basescu a primit adeverinte din astea... pana cand au hotarat contrariul in lumina unor noi documente aparute in arhiva.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline shpeedy

Am precizat ca putem face abstractie de respectivul pasaj, dar daca insisti... Avem 15.05.2009 vs 12.04.2018...  :-?

Ce facem daca se mai descopera cate ceva prin arhive? Ignoram? Sa mai spun ca mai exista arhive care inca nu au ajuns la CNSAS, invocandu-se inca - dupa 3 decenii - motivul de "siguranta nationala"?

Offline remarque

Cronologic:
https://evz.ro/atac-mizer-presedinte-academiei-pop.html/2?v=347635
http://www.ancheteonline.ro/2019/10/raport-intern-cum-a-extras-in-mod-fraudulos-istoricul-madalin-hodor-documente-din-arhiva-cnsas/
https://evz.ro/istoricul-madalin-hodor-acuzat-ca-a-scos-prin-frauda-documente-din-arhiva-cnsas.html

În altă ordine de idei dacă aveți documente mai recente despre actualul președinte al Academiei Române emise de CNSAS sunteți invitații mei, vă rog să le publicați. Ar fi o premieră absolută.
De presupuneri nedemonstrabile e plin podul.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: ntire2000, enicky

Offline shpeedy

Vad ca insisti...

Crede tu in continuare EVZ cu al sau Dan Andronic (cu toate capetele de acuzare ) aparandu-l pe membrul fondator Ion Cristoiu si publicatia aia care nici macar nu are curajul sa semneze cu un nume si un prenume vreun articol (ceea ce poate pune un mare semn de intrebare asupra veridicitatii oricarei chestii scoase pe gura/tastatura) - imi e destul de clar ca ne raportam la realitati si sisteme de valori diferite.

Ca sa nu mai zic ca al doilea articol din EVZ chiar nu prea se leaga de veridicitatea documentelor, ci pe respectarea regulilor cu privire la aducerea lor in fata publicului.

Oricum, gasesc fascinanta aceasta relativizare a raului facuta de oamenii formati in comunism. De asta si consider cu tarie ca cea mai mare greseala pe care am facut-o noi ca natie este sa nu avem un proces total/complet al comunismului si o de-comunizare (in sensul de-nazificarii Germaniei dupa al doilea razboi mondial). Sa se vada clar implicatiile si nivelurile de responsabilitate aferente fiecaruia in uriasul mecanism al sistemului. Asa cum comunismul s-a implicat in absolut TOATE aspectele vietii romanilor (incluziv in viata privata, in cultura, in credinta) exact asa trebuia facut un reverse-engineering. Nu neaparat cu verdicte, cu condamnari, cat cu privirea realitatii in fata, cu constientizarea raului (pentru a-l putea corecta). Comunismul a fost un regim criminal pana in ultima sa clipa de existenta oficiala (chiar si dupa, daca e sa consideram Mineriadele ori alte comportamente criminale post-decembriste dezvoltate pe aceeasi mentalitate) si nu mi se pare normal sa relativizam (daramite sa mai si recompensam, cum facem prin salariile/pensiile platite acestor indivizi).