Ăsta e doar începutul! 
Inceputul la ce?
Te pomenesti ca ar trebui sa-mi para rau de o 'publicatie' ce n-are nimic de-a face cu jurnalismul si care traieste din propagare de fake-news, ura, dezbinare, exploatarea faliilor/clivajelor existente in societatea noastra...
De fapt, principiul de a cauta informatia in trei surse, este f.aproape de realitate.
Gresit! Nu mai e valabil de ceva vreme (cam de cand crearea de informatie si raspandirea ei a devenit accesibila fara a avea responsabilitatea acestui fapt). Chiar este o metoda des-intalnita in anumita parte a presei - se numeste Suveica si consta in validarea reciproca a continutului de catre publicatii/canale de mass-media cu aceleasi interese/in spatele carora se ascund acelasi grup de interese: informatia incepe - neverificata/nevalidata - intr-un colt obscur din mass-media/social-media, fiind preluata de publicatii/canale din ce in ce mai mari, pana cand ajunge in liga mare (presa mainstream). Zici de 3 surse de informatie?! Iti dam nshpe surse de informatie care spun acelasi lucru...
Singurul mecanism de validare a informatiei care te apropie cat-de-cat de realitate esti doar TU. TU trebuie sa-ti construiesti mecanismul de gandire critica care sa-ti valideze cat de mult posibil informatia. Cum faci asta? Nu e simplu si nu exista vreo reteta sigura:
- Elimini pe cat de mult posibil interpretarile unor fapte si cauti sa te apropii cat mai mult de sursa informatiei.
- Cauti sa validezi cumva entitatile/persoanele implicate in respectiva poveste sau - dintre cele pe care le ai deja validate pentru situatii din acelasi domeniu din urma - vezi ce parere au de respectiva situatie.
- cum faci validarile entitatilor/persoanelor? Aici intervin propria experienta/propriile cunostinte/propria logica si gandire critica.
Par example, colegul nostru de mai sus a citat/facut referire cateva zile mai sus de un anume 'economist' Dan Diaconu. Recunosc ca nu auzisem de el... Dar am citit cate ceva de pe postarile de pe FB si de pe blogul lui pentru a-mi face o idee - din start, imi repugna agresivitatea in limbaj (mai ales venind din partea unui asa-zis profesionist in ale economiei - cifrele si intrepretarile lor sunt 'armele' de care are un profesionist pentru a-si exprima o pozitie, nu de agresivitate, jigniri la fiecare 5 cuvinte exprimate si altele din acelasi registru). Am mers mai departe cautand pe blogul lui opiniile vis-a-vis de cateva teme pentru a vedea pozitionarea - nici macar nu se ascunde ca este fan al lui Putin (cu tot ceea ce vine la pachet putinismul) sau diferitele teorii mai mult sau mai putin conspirationiste. La o cautare pe net, mi-am elucidat misterul prin prisma publicatiilor/canalelor ce-l promoveaza, ca sa stiu ca nu merita atentia/validarea mea respectivul individ...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk