Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857050 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Perfect de acord cu sprijinitul economiei locale.
Dar daca cumparati produse locale atunci cumparati-le doar de la firmele locale din proximitatea voastra - sunt destule carmangerii, ferme care produc lactate sau au aprozare.

Eu va zic sa cascam bine ochii cu cumparatul produselor Made in RO.
De exemplu, Dorna, Napolact, Albalact nu mai sunt de mult produse românesti - tot ceea ce marcati voi la casa se constituie în dividente pentru achizitia unor Lamborghini si Bugatti care nu vor vedea în veci autostrazile românesti - nu ca am avea asa ceva.
Informati-va despre companiile "românesti" si vedeti cam ce actionari au în spate si pe unde se scurg banii pe care-i investiti voi în asa zis produse românesti.

PS: la Napolact am ceva actiuni care reprezinta 0,000... la suta.
Pâna au venit mafiotii de la Friesland sa-i cumpere vedeam în jur de 200 de euro pe an dividente.
Acuma vad ciu-ciu, cica în fiecare an "profitul se reinvesteste".
Cred ca alora de la Friesland le e foarte greu, stau rau cu cashflow-ul ca altfel nu-mi explic de ce nu-si mai permit dividente.
Sa-mi explice mie cum o companie profitabila care oferea anual dividente actionarilor sai, dupa ce a fost luata cu japca brusc nu-si mai permite plata dividentelor.
(cu japca - acum zece ani umblau din poarta în poarta cu un tabel cu actionarii - atunci nu era GDPR, ca sa rascumpere actiunile - eu am fost încapatânat si n-am vrut sa le vând - pe ideea ca "noi nu ne vindem tara")
Va spun eu cum, tot profitul se scurge dincolo, iar aici muncitorii lucreaza pe post de sclavi - cu minimul pe economie.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online enicky

Perfect de acord cu sprijinitul economiei locale.

Va spun eu cum, tot profitul se scurge dincolo, iar aici muncitorii lucreaza pe post de sclavi - cu minimul pe economie.
  Muncitori care au venit mai mare in somaj tehnic, decat in activitate.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

Muncitori care au venit mai mare in somaj tehnic, decat in activitate.

Cum vine asta?

Eu am citit ca "Pe durata reducerii sau a întreruperii temporare a activității unei companii pentru motive economice, tehnologice sau similare, angajații vor beneficia de o indemnizație de 75% din salariul de bază corespunzător jobului pe care îl ocupă. Valoarea indemnizației de șomaj însă nu poate depăși 75% din salariul mediu brut pe economie.".

In aces caz, cum poate ca 75% sa insemne mai mult decat 100% ????
Asta daca nu cumva mai exista si o pierdere din salariul la gri, pe care statul nu o va suporta.

Tizule, te rog, lumineaza-ma si pe mine, in noaptea asta...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online enicky

Hai sa te luminez ca e aproape miezul noptii : statul da 75% din salariul mediu pe economie care e vreo 5429, iar minim brut este 2230 adica net 1346. La 5429 brut, net este 2300+(aprox), deci salariatul castiga diferenta intre 1346 si 2300.

Daca brutul salariatului este peste 5429(de ex.7000) diferenta dintre 7000 si 5429(adica 75% din 7000-5429) o da angajatorul. Statul iti da 75% doar din mediu brut 5429.
  Sper ca ai inteles .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline shpeedy

Valoarea indemnizației de somaj tehnic POATE fi suplimentată de angajator

Potrivit Art. I din OUG nr. 32/2020, angajatorii au posibilitatea suplimentării indemnizaţiei de şomaj tehnic cu diferenţa până la nivelul de 75% din salariul de bază, dacă bugetul angajatorului permite acest lucru. Astfel, poți să ajungi la valoarea salariului net de dinaintea suspendării contractului de muncă și intrării în somaj tehnic.

Sursa: https://cariera.ejobs.ro/somaj-tehnic-angajati/

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline NicNic

Hai sa te luminez ca e aproape miezul noptii : statul da 75% din salariul mediu pe economie care e vreo 5429, iar minim brut este 2230 adica net 1346. La 5429 brut, net este 2300+(aprox), deci salariatul castiga diferenta intre 1346 si 2300.

Daca brutul salariatului este peste 5429(de ex.7000) diferenta dintre 7000 si 5429(adica 75% din 7000-5429) o da angajatorul. Statul iti da 75% doar din mediu brut 5429.
  Sper ca ai inteles .

Nu nu am inteles de unde iti iese mai mult ...
Iese cel mult egal cu ce avea inainte.

Deci, cum de ai scris ca ar fi "Muncitori care au venit mai mare in somaj tehnic, decat in activitate."?

Intre timp, hai sa iti zic una adevarata: Hristos a-nviat! 
Desteapta-te romane!

Online enicky

Adevarat a Inviat !

Ei,  umbla vorba prin targ, ca matematica si carnea de porc sunt grele. :)

Offline NicNic

Adevarat a Inviat !

Ei,  umbla vorba prin targ, ca matematica si carnea de porc sunt grele. :)

Pana la a arunca vorbe mari, poate reusesti sa explici cum ti-a dat cu plus.
Ori a fost prea grea socoteala ....
Desteapta-te romane!

Offline bisti

Era vorba de salariul celor angajați prin firme de recrutare, unde se obișnuiește să se ia comision din salariul angajatului 3-6 luni.

Sent from my MI 8