Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 857050 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online enicky

Saracul angajator, bietul de el(ca mi-au dat si lacrimile!!) X-( , daca era corect, conform legii, trebuia sa dea si el angajatului cu vechime 75% din diferenta dintre 6000 si 5429, nu sa-i aduca pe amandoi la acelasi nivel.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline rexkrokiDAU

Hai sa te luminez ca e aproape miezul noptii : statul da 75% din salariul mediu pe economie care e vreo 5429, iar minim brut este 2230 adica net 1346. La 5429 brut, net este 2300+(aprox), deci salariatul castiga diferenta intre 1346 si 2300.

Daca brutul salariatului este peste 5429(de ex.7000) diferenta dintre 7000 si 5429(adica 75% din 7000-5429) o da angajatorul. Statul iti da 75% doar din mediu brut 5429.
  Sper ca ai inteles .

Am plecat de la cele de mai sus și am ajuns la următoarele

=IF(A>B;75%*B;75%*A)
:)
     Explicatia transpusa in formula !! :-)) Bravo :good:

Deci, situatia la o persoana din familie in firma unde lucreaza :
Un angajat vechi are salariul brut 6000
Un angajat nou are salariul brut 3500
La momentul depunerii cererilor ptr. somaj tehnic, angajatorul le modifica CM-urile, cerandu-le acordul si cu promisiunea ca dupa incetarea somajului tehnic acestea vor reveni la forma initiala, astfel in noile CM salariul amandorura va ajunge la valoarea de ...5429lei, exact la cat da Statul 75%, acesta fiind salariul mediu pe economie.
    In aceasta situate angajatul cel nou castiga mai mult decat cel vechi, dar amandoi practic stau acasa pe aceeasi suma de bani data de stat..

Sunt una și același lucru? Și în plus, sunt ceea ce prevede legea, adică ce am sintetizat în formulă și te-a rugat @NicNic să-i explici?

Zău că dacă nu aș avea experiența forumului aș spune că nu mai înțeleg nimic.

Online enicky

Sunt una și același lucru? Și în plus, sunt ceea ce prevede legea, adică ce am sintetizat în formulă și te-a rugat @NicNic să-i explici?
    Exact ! Am admis ca prima explicatie a fost succinta, ptr. cineva care ar fi cunoscut cat-de-cat legea, apoi  am reluat-o mai pe larg, exact cu situatia reala, dar tu  ai reusit s-o pui  in formula, chiar dupa prima explicatie.
  Nu stiu daca experienta forumului a avut vreun aport... :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

=IF(A>B;75%*B;75%*A)
:)
     Explicatia transpusa in formula !! :-)) Bravo :good:

Deci, situatia la o persoana din familie in firma unde lucreaza :
Un angajat vechi are salariul brut 6000
Un angajat nou are salariul brut 3500
La momentul depunerii cererilor ptr. somaj tehnic, angajatorul le modifica CM-urile, cerandu-le acordul si cu promisiunea ca dupa incetarea somajului tehnic acestea vor reveni la forma initiala, astfel in noile CM salariul amandorura va ajunge la valoarea de ...5429lei, exact la cat da Statul 75%, acesta fiind salariul mediu pe economie.
    In aceasta situate angajatul cel nou castiga mai mult decat cel vechi, dar amandoi practic stau acasa pe aceeasi suma de bani data de stat..

Modificarea salariilor celor doi angajati s-a facut cu acordul si participarea directa a angajatilor.
De ce o fi acceptat cel cu salariul de 6500 sa i se reduca salariul ? (retorica)

Dar, aritmetica (nu i-as spune matematica) ramane aceeasi: indiferent de salariul trecut pe contract (nu conteaza daca e modificat recent sau este fix de 10 ani), nimeni din tara asta nu ia un somaj mai mare decat salariul sau din contract.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline FritzVonSpritz

• Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline shpeedy

Nu vad nimic de divertisment aici...

Arata doar nivelul scazut - mocirla, mai corect ar fi de spus - in care am ajuns noi ca societate. Sa stea sa se certe si sa-si adreseze injurii vreme de 7 minute fara ca nimeni sa intervina si sa le strige "Bai, nu-i frumos ceea ce faceti. Daca aveti ceva de impartit o puteti face civilizat, intr-o discutie fata-n fata, fara sa va stie tot cartieru'".

Dar deh, asta vedem destul de mult, in mai toate mediile societatii - asa s-a ajuns sa fie considerata o stare de "normalitate". Trist...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline FritzVonSpritz

Nu vad nimic de divertisment aici...

Arata doar nivelul scazut - mocirla, mai corect ar fi de spus - in care am ajuns noi ca societate. Sa stea sa se certe si sa-si adreseze injurii vreme de 7 minute fara ca nimeni sa intervina si sa le strige "Bai, nu-i frumos ceea ce faceti. Daca aveti ceva de impartit o puteti face civilizat, intr-o discutie fata-n fata, fara sa va stie tot cartieru'".

Dar deh, asta vedem destul de mult, in mai toate mediile societatii - asa s-a ajuns sa fie considerata o stare de "normalitate". Trist...

Cuvantul divertisment l-am folosit ca sa mai iesim din cotidianul covid sau stiri din industria auto, asta fiind "altceva". De acord cu tine ca vedem destul de des asta, insa nu de asa lunga durata (de obicei 1-2 minute, dupa care ori se stinge ori trec la actiune)
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ntire2000

Fiecaruia i-o fi lipsit ceva cu toata izolarea asta, frustrarile sunt mari.....lui pasarica, ei cucul.....
Anyway, strada se cheama Sucevei, deci......cam ala e nivelul de cultura de pe acolo.....

Pe vremea raposatului, nici militia nu prea trecea pe acolo.
Era un fel de Micro 6 din Hunedoara ca nivel de respectare a legii.

PS: vecine, astia-s ardeleni - se cearta cu treaba buna, no rush.....(era o melodie - "Don't rush, slow touch/Brown on white, like I go cunch...")

..... vreme de 7 minute fara ca nimeni sa intervina si sa le strige "Bai, nu-i frumos ceea ce faceti.

Asta m-a facut sa râd cu lacrimi.
N-avea cine, dom'le!  =))
Nu e destul ca s-a chinuit unul (de acelasi nivel intelectual, evident) si a amortit cu telefonul în geam ca sa-i traga în videoclip?
Cât o sa reziste youtube-ul astia sunt vedete, au dat "spectacolul" vietii lor.
Asa trista si penibila cum e.
« Ultima Modificare: 22.Apr.2020, 10:31:38 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline ...

Micro 6 e parfum, incidentul din HD parcă a avut loc în Micro 7, un cartier mult mai rău famat.

Online enicky

La Cantacuzino se va putea produce din nou vaccin antigripal.
     Poate acum se vede ce inseamna sa ai un loc unde se poate produce un vaccin(si nu numai unul!) si s-o lasam  mai usor cu importul...