Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 851355 ori)

MP_87, enicky, croz şi 12 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Online saureign

Găsesc normal ca impozitele pe locuințe să fie aliniate UE (adică, eu plătesc pe apartament impozit anual mai mic în sumă decât chiria pentru locul de parcare - aberant), DAR scoateți taxarea pe muncă. Nu mai luați CASS de 30 la sută sau cât o fi, să plătim noi cazare la spital pentru toți neterminații. Lăsați-ne pe noi să ne alegem cărei case de asigurare să ne adresăm. Dar, vorbim de România aici, aka Securistan
  • S-cross 1.4 6MT allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline ntire2000

Găsesc normal ca impozitele pe locuințe să fie aliniate UE (adică, eu plătesc pe apartament impozit anual mai mic în sumă decât chiria pentru locul de parcare - aberant)

Stai să vezi ce impozite de cacao plătesc smecherii care si-au făcut palate de sute de mp în extravilanul localităților.
Mai mici decât impozitul pe apartamentul tău.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu

Online enicky

"vrem o tara ca afara", ok daca tot o vreti aliniata UE, hai sa o aliniem si la venituri si la impozite, dar si la preturi !  Da-da, stiu ca piata regleaza pretul, bla-bla, vrajeli !
    Initial s-a anuntat in toata presa ca va fi o crestere de 80%(de ex.: https://www.romania-actualitati.ro/stiri/economie/2026-aduce-o-crestere-a-impozitelor-locale-in-toata-tara-id221527.html ), iar ulterior s-a ajuns la casa la o marire de peste 200%, la masina normala n-am calculat , dar la hybrid de la 5 lei, a ajuns la la 110 lei(cu reducere). Am beneficiat 5 ani de reducere, deci ce altii  platesc la impozit, eu am dat banii la cumparare !
     Sa descriu putin cum a fost cu impozitul pe hybrid, pt. ca vad ca unii nu stiu si bat campii : cine isi mai aminteste e bine, cine nu sa caute si va gasi ca acum 5 ani o directiva UE recomanda tuturor statelor membre sa favorizeze vanzarea masinilor electrice si hibrid(orice fel) si prin reduceri mari la impozitare (si chiar la parcarile cu plata).
 In 2020 cand am luat S-Cross hybrid, exista inca la vanzare si varianta veche, doar cu motor termic, dar dealer-ul m-a informat de impozitul redus si uite asa am dat vreo mie de e in plus pe masina hybrid cu gandul ca ii voi recupera prin impozitul redus de-a lungul anilor, ceea ce uite ca nu s-a intamplat. Ca de obicei statul ne-a tras-o !!
   Bravo, respect ! :clap:  De ce vorbesc companiile de predictibilitate fiscala, oare, de prosti?! Unde e, ca nu e!!

Cine e profesorul Glavan? De fapt e doctor in economie si profesor la univ. Romano-Americana si parerea mea e ca stie economie cat tot forumul asta la un loc si a scos in relief exact ce-am spus si eu in prima fraza ! Dar daca n-ai hybrid sau electrica, evident ca ...strugurii sunt acri!
  Aceeasi poveste a fost si cu parcarea, de la 68 de lei pe an sare la 720 de lei. Ok, era mic pretul, inflatie, chestii, dar totusi, de 10 ori? Stiu, cine nu are loc de parcare zice ca e ok, am vazut, dar eu zic ca e nesimtire.
   Nesimtire este si acum, nesimtire a unei persoane, sau a unor persoane, carora sau caruia i s-a inchiriat un apartament in centru,  si i se platesc utilitatile  si chiria din banii nostri, masina cu sofer si chiar doi spp-isti non-stop, pe toata perioada mandatului.
   Cat despre salariu, e cumulat ca e si parlamentar si ministru si ...in primul "trenulet" i-a taxat pe pensionari, gravide, veterani, etc. Bravo , respect dle pm !!!
    De ce nu va dati pe voi exemplu, sa va taiati 10% din salariu de parlamentari si ministri, de ce nu scoateti subventia partidelor, care e vreo suta de milioane de euro pe an???!
   Ia uite ce ne-a ...aliniat ! :good:

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

Tizule, pentru masinile hibride a existat un sistem de bonusare la achizitie, prin tichetele rabla. Diferenta de bonusare intre cea hibrida si cea termica era evidenta. Deci nu te mai crampona ca nu se mai acorda pomana si la impozitare. Sau ai fi vrut ca pomana impozitarii reduse sa se aplice la nesfarsit, chiar daca ai avut si sansa unei reduceri mai mari la achizite?
Sau iar esti ofticat ca ai primit voucher si ti-a fost impozitat ....  ;) :-))

Cat despre Glavan, chiar nu ma intereseaza cine este, atat timp cat sustine anomalii fiscale.
Si este cu atat mai rusinos pentru el, ca mare profesor si doctor in economie, daca e in stare sa spuna asa ceva ...

Insa nu ma mira faptul ca stimam "personulitatile". Avem o pleiada intreaga prin guverne si facultati, unde se acorda doctorate si functii pe criterii aiurea.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1659
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
@saureign Dece sa aliniem DOAR taxele(impozitele) la UE???
Dece sa nu aliniem toate. salarii, pensiii, sistem medical.... etc???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: sfichiu, ntire2000, enicky

Online saureign

domnilor, constat o isterie generalizată, inclusiv aici pe forum: se amestecă subiecte, răspunsuri, se imaginează răspunsuri / fraze nerostite ș.a.m.d.
Eu spuneam de impozite, pentru că acela era subiectul propus; acum o extrapolăm: de ce nu tot (universul) / toate ? De unde și până unde?
Se indignează lumea că de ce impozit la hibride... depinde de care hibrid vorbim. Ce am eu este hibrid (aproape) cu numele, o invenție făcută să respecte la limită niște normative. Mă mir că Primăria București încă îmi oferă parcare gratis pe locurile albastre...

Oricum, isteria a ajuns la cote inimaginabile, se fabrică non-subiecte, se dau știri false, se manipulează la greu, statul nu face nimic, hoții sunt puși pe același nivel cu oamenii corecți, dezbinarea e gata. Trăim într-un stat eșuat, din păcate. Nici un viitor de luat în seamă - fiecare scapă cum poate.
  • S-cross 1.4 6MT allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

The following users thanked this post: costin_bad, gabineg, rexkrokiDAU

Offline ntire2000

Pe o scara de la 1-10 cât poți să te mai faci de căcat ca președinte ?!?

Si mai vrea tembelul și să infiinteze o instituției a cenzurii, cică să combatem fake-news.
După ce fix el a dat un fake-news cât nesimțirea lui de mare.

PS: cumpărați-i naibii un avion, că de 3 zile m-am săturat de propaganda mass-media cumpărată/plătită din banii fraierilor că are nevoie și el de un avion prezidential - măcar unu' mai mic, pe măsura lui, că nici el nu-i om mare, de exemplu cât era boul de Iohanis.
Si ca idee, data viitoare când are Bolovan de dat pomană (ca o curvă ca să nu observe pulimea) la altii zeci de milioane de euro să dubleze suma și să cumpere și un avion pe banii proștilor.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

@saureign Dece sa aliniem DOAR taxele(impozitele) la UE???
Dece sa nu aliniem toate. salarii, pensiii, sistem medical.... etc???

Salariile sunt aliniate demult. Functie de productivitatea muncii noastre, avem si salarii pe masura.
In domenii unde avem o productivitate buna, avem si salarii ca in restul Europei.
Dar noi vrem salarii ca afara pentru toti, indiferent cat de bine isi fac munca sau cat de eficicenta e munca lor....

Poate pensiile sa mai trebuiasca ajustate. Cele multe si marunte, sa fie corelate cu munca depusa in anii de activitate. Cele mari si speciale, sa fie tot asa ...
Desteapta-te romane!

Online enicky

domnilor, constat o isterie generalizată, inclusiv aici pe forum: se amestecă subiecte, răspunsuri, se imaginează răspunsuri / fraze
... spuneam de impozite, pentru că acela era subiectul propus; acum o extrapolăm:
Se indignează lumea că de ce impozit la hibride... depinde de care hibrid vorbim.

Oricum, isteria a ajuns la cote inimaginabile, se fabrică non-subiecte, se dau știri false, se manipulează la greu, statul {nu} face nimic, hoții sunt puși pe același nivel cu oamenii corecți, dezbinarea e gata.
   Asa este, isteria a ajuns la maxim, Statul tocmai face ceva, adica el a declansat isteria, oamenii sunt usor de manipulat, analfabetii functionali tin discursuri si ne spun ca e bine asa cum e, ca de fapt noi ne-am dorit ca propietatile sa fie fie generatoare de insecuritate financiara, ca impozitele sunt normale, oricare ar fi valoare lor, chiar daca au navalit precum tsunami in Japonia !!!!!!!!!!!!!!
    Subiectele, chiar daca par amestecate, de fapt sunt in stransa legatura unele cu altele :
 Statul se face ca nu observa inflatia galopanta declansata inca de cand s-a liberalizat pretul energiei, pentru simplul motiv ca el este beneficiarul, el profita cel mai mult de pe urma inflatiei
  Populatia se uita stupefiata, impovarata si neputincioasa la preturile care fluctueaza ciudat, dar cresc continuu, de la alimente pana la revizia anuala, de la haine la electrocasnice
   Statul se uita in buzunar si vede ca-i cam gol(oare?) si de unde sa jefuiasca, ca cel mai ordinar borfas, decat de la cei mai neputinciosi : femei gravide, batrani-pensionari, veterani si copii.
Si daca astia n-au comentat(pentru ca japca era "constitutionala")....
    Statul a mai marit o taxa, tva-ul : ca nu-l suporta companiile, ei doar uita sa-l dea statului, de suportat, tot prostimea il suporta
    Rezultatul : un alt episod sau alta ocazie de umflat preturi, ca la asta se pricepe cel mai bine comertul romanesc. Cand urca euro, crestea pretul, daca euro sta pe loc de ani de zile, urca energia, urca tva-ul, se gaseste ceva, nu?!
    Si ca tot ai scos un trenulet, iar prostimea inghite, ai mai scos inca un trenulet, ca na, ai prins experienta. Dar oare primul a functionat, ai mai multi bani Statule, sau deja i-ai dat pe la vecini? C-asa umbla vorba...
    Vrei sa dai afara angajati din administratie? Ai o multime de sinecuri de exmatriculat, dar au imunitate, scuzati !
  Statule, tu nu vezi ca angajatii tai de la ANAF fug ca potarnichile si nu mai ai colectare! Da, cei de la fisc, cum gasesc un loc liber in alta parte, fug, se transfera, dar asta nu se spune.
  Asa ca hai sa le "äctualizam" impozitele, ca sunt de pe vremea cand euro era 4,95 si nu mult, maxim 80%.
Dar a venit iarna si bulgarasul de 80 s-a rostogolit pana a ajuns la 200-300% !!!
  Mai stie cineva cate au crescut de la Iunie la Decembrie, are cineva un word cu taxele/impozitele crescute?
   Statule ai idee cum creste economia la noi? Prin consum, asa e cresterea economica la romani, creste consumul !
  Dar consumul tocmai a-nceput sa scada, ca de unde ia romanul bani de taxe, decat din consum, nu? Cumpara mai putin ca sa-si achite darile si asa scade consumul.
  Nu mai ai consum, nu mai primesti tva, nu mai primesti accize, nu mai primesti impozit pe profit, Statule iti scad veniturile, bre, asta-i economia, nu ciordeala de la batrini si copii.
  V-ati certat ca chiorii pentru 300 de lei crestere la salariul minim, si unde s-a ajuns?
  Jumatate din tara asta traieste cu minim pe economie si i-ati ciopartit si p-astia 300, au ramas cat 3(trei)pizza ! Si astea nu acum, stati sa reducem intai IMCA, care impovara mediul de afaceri, de la 1 la 0,5% si voua va dam cele 3 pizza la vara, sa stranga si oamenii astia(patronatul) ceva bani de salarii.
  Si Statule in 2027 sa scoti si acest IMCA de 05%, ca sa-si revina si patronatul!
  Statule, ca tot vorbim de salariul minim, stii ca personalul mediu sanitar din toate clinicile private e platit cu salariul minim pe economie??
 N-am informatii sigure, dar se pare ca si unii medici sunt platiti asa, iar diferenta o primesc in mana. Deci evaziune la greu.
  Hei Statule, stii cate familii de pensionari traiesc cu o pensie de 2-4000 lei si platesc 500-700 intretinerea si tu le-ai luat banii de medicamente cu CAS si impozit pe pensie? Si tarasc dupa ei un carucior, din magazin in magazin, dupa oferte?
   Stii cate familii au salariul minim si au 2-3 copii si se bucurau ca le vin 300 de lei in plus pe luna si se mai marea si alocatia copiilor si suportau mai usor taxele si inflatia ???
   Stii ca pentru aceste 2 categorii concediul inseamna  acasa sau in cel mai fericit caz, "la tara" ?
Dar pe cine intereseaza ? Ca doar nu scrie in Constitutie ca Statul trebuie sa-si protejeze proprii cetateni!!!!!

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: BrSx4, saureign

Offline NicNic

Pana si comunistii au impus acel äcord global", ca sa constientizeze lumea de faptul ca salariul trebuie corelat cu rezultatele muncii depuse.
Iar cand echilibrul dintre venituri si cheltuieli este rupt, atunci apar taxarile excesive, ca incercare de reechilibrare.

Desteapta-te romane!