Intervin si eu cu o oarecare intarziere. Si eu am votat tot Nu. Nu sunt de acord cu obligativitatea anvelopelor de iarna, asa cum nu sunt de acord nici cu obligativitatea purtarii centurii. Am 2 anvelope de iarna pe masina, port centura tot timpul si le cer tuturor celor care se urca in fata la mine in masina sa poarte centura.
Imi place ca anvelopele de iarna pe fata si vara pe spate ii confera masinii un comportament usor supravirator. Stiu ca distanta de franare e mai mare cu vreo 10%, insa cred ca timpul de reactie al soferului e mult mai important in acest caz.
Pe de alta parte, prietena mea are gume de vara si nu cred ca e nimic rau in asta. Ea oricum umbla doar prin oras cu masina si cand e zapada pe strazi poate sa o lase acasa si sa mergem doar cu a mea. Poate imi explica si mie cineva de ce nu ar acoperi RCA-ul ei (sau al meu) un accident in care nu a oprit la un semafor pentru ca nu a fost atenta. Ce legatura are asta cu gumele de iarna?
Aderenta anvelopelor de vara nu e mult mai rea decat a gumelor de iarna pe asfalt uscat.
Mentionez ca stau in Brasov, unde iarna e iarna, nu ca in Bucuresti.