Autor Subiect: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)  (Citit de 10507 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)
« Răspuns #50 : 31.Ian.2010, 08:26:07 p.m. »
Bogdan, desi te-ai adresat lui Vadi, nu pot sa nu observ directia in care in bati.

Cu tot respectul, da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine. Nu consider ca "saracia" poate fi considerata drept "paravan" in asemenea situatii. Stiu foarte multe cazuri de posesori de masini peste 20k Euro, care nici nu se gandesc sa-si cumpere anvelope de iarna... "las' ca merge si-asa".
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #51 : 31.Ian.2010, 09:27:21 p.m. »
Daca am vorbi despre Congo, nu despre Romania, poate ar fi relevant ceea ce spui tu.
Am avut cauciucuri de iarna la masina si atunci cand aveam un venit sub nivelul mediu din Romania. Dar vad ca imi confirmi afirmatiile: vorbesti despre orice altceva decat despre ceea ce ar trebui. In felul asta discutiile pot dura la infinit... unii vorbesc la obiect, iar altii vorbesc despre salarii, drumuri si alte cele.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline bogdanb

« Răspuns #52 : 31.Ian.2010, 09:31:28 p.m. »
"las' ca merge si-asa".

@shpeedy, ai dreptate, sunt multi din astia de care spui tu. Dupa cum de asemenea, sunt multi pe principiul "imi trag cele mai bengoase gume de iarna sa moara dusmanii si sa pot merge cat de tare vreau eu"

Din pacate statisticile din Romania spun altceva: ca avem parcul auto cel mai vechi, cea mai proasta infrastructura de drumuri, cel mai ineficient aparat de urmarit aplicarea legii. Nu in ultimul rand, cei mentionati mai sus sunt exceptii si nu regula.

In fine, nu vreau sa bat unde pare  ;), ci in alta parte, mai exact aici si aici.
Tot ce vreau sa subliniez este ca sunt diferente majore de sistem in tre Romania si alte locuri mentionate pe aici. De aceea, cred ca discutia ar trebui nuantata cu mai putin radicalism, nu din alt motiv.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2010, 09:38:33 p.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #53 : 31.Ian.2010, 09:44:14 p.m. »
Incercati si voi sa nu mai deviati de la subiect... ;-)
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #54 : 31.Ian.2010, 10:05:50 p.m. »
@Lucianer: Sorry, credeam ca pe linga raspuns-ul la poll ne putem si argumenta alegerea... ;)

@Bogdanb: sincer sa fiu, in situatia data as prefera sa avem mai multi d'astia cu "imi trag cele mai bengoase gume de iarna sa moara dusmanii si sa pot merge cat de tare vreau eu"; asta ar insemna sa avem si co-participanti la trafic care se "ambitioneaza" si in aspectele pozitive, nu numai in cele negative. Si anvelope de iarna as zice ca se gasesc pentru toate buzunarele; vointa sa fie...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline bogdanb

« Răspuns #55 : 31.Ian.2010, 10:44:40 p.m. »
Eu mi-am terminat argumentatia, asa ca de acum incolo ii las sa-si sustina punctul de vedere pe cei care sunt mai inversunati ca mine.
Pana la urma, vom avea cu siguranta o asemenea lege. Dar, nu neaparat pentru ca ar fi utila, nu neaparat pentru ca ne-o va cere UE. Ci pentru ca se va gasi un grup de interese care sa traga beneficii din ea.
Succes!
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline body

« Răspuns #56 : 01.Feb.2010, 06:22:50 p.m. »
Hai sa va pun o intrebare !
Credeti ca in tarile cu desert sunt obligatorii cauciucurile de desert sau nu , similaritatea cu zapada este foarte mare . Va spun ca nu . Asta ar fi una .
In alta ordine de idei si administratorii drumurilor sunt obligati sa intretina drumurile , considera cineva ca se intampla asa ceva , nu cred . In ploiesti anul asta a fost o bataie de joc totala , sa va spun cum arata acum drumurile ... dezastru , a fost cineva sanctionat , nu . Dar asa e usor , jupuim fraierii ca nu pot reactiona .
@bogdanb E vorba ca obligatiile tin atat de cetatean cat si de stat .Iar la noi interesele statului si a unor grupuri de interese primeaza intotdeauna in dauna cetatenilor ( din nefericire) .
Later edit . Iata ce se intampla cu soc. de asigurari acum , aveti vre-o indoiala de cate abuzuri se vor intampla .
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6863761-cititorii-hotnews-sesizeaza-neregulile-piata-asigurarilor-lovit-tanti-rca-6-luni-lupt-recuperez-banii-reparatia-platita-mine.htm?cfnl=
« Ultima Modificare: 02.Feb.2010, 07:47:16 a.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline Batranul

« Răspuns #57 : 02.Feb.2010, 09:46:41 a.m. »
Ca sa fiu iar la obiect, fara argumentari repetate, eu ma simt amenintat de orice sofer care nu foloseste cauciucuri adecvata anotimpului in care circula. Punct.

In rest, dupa cum societatile de asigurari sunt predispuse la abuzuri in scopul de a nu face plati daune pentru care s-au angajat prin polita, raman susprins si de inversunarea unora de a nu folosi cauciucuri de iarna...iarna.

Intotdeauna avem predispozitia de a da vina pe oricine/orice altcineva/altceva, ca statul nu deszapezeste, ca firmele de asigurari vor sa ne jecmaneasca...corect! Astea se vor intampla intotdeauna.
A utiliza cauciucuri de iarna inseamna siguranta pt mine, pt cei care circula in masina mea si pt ceilalti din trafic. Acest aspect pt mine este primordial si de aia le folosesc.

p.s. Ca sa nu va zic ca, toata aiarna, dupa cum am vazut cum patineaza peste tot mesterii care nu simt nevoia de cauciucuri de iarna (si m-a piruetat si un taximetrist care avea de iarna "Doar pe fata"), intotdeauna parchez masina (e parcare in spic) dupa una mai lunga (in sensul de mers), ca in cazul in care un mester primavaratec incepe sa patineze pe drum, sa loveasca masina mai lunga dupa care is parcat, nu pe-a mea.
« Ultima Modificare: 02.Feb.2010, 09:50:21 a.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #58 : 02.Feb.2010, 12:13:46 p.m. »
Fericitule, poti sa-ti alegi locul de parcare  :)

Referitor la cauciucurile de iarna, eu sunt pentru obligativitatea lor, trebuie gasita insa o modalitate potrivita de aplicare.  Nu pot insa sa inteleg argumentele contra in care o nedreptate (in sensul larg al cuvantului) o scuza pe alta.

Offline body

« Răspuns #59 : 02.Feb.2010, 12:30:45 p.m. »
Unii se pare ca nu vor sa inteleaga ce am scris eu . Am vrut sa spun ca poti sa ai mama cauciucurilor , daca nu se deszapezeste o pui . Si mi se pare o aberatie ca asigurarile sa oblige a face ceva . Acest drept il au numai autoritatile prin legislatie .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara