Autor Subiect: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)  (Citit de 10511 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)
« : 27.Ian.2010, 12:30:13 p.m. »
In Polonia este o lege care eu cred ca ar fi utila si la noi: Orice vehicol care este gasit in trafic dupa data de 1 decembrie (daca-mi amintesc bine) fara cauciucuri de iarna este amendat. In felul asta se evita situatii de genul in care sute de masini echiapate corect trebuie sa astepte din cauza unui "smecher" care considera ca el nu are nevoie de cauciucuri de iarna deorece e mai "destept" ca altii.
« Ultima Modificare: 27.Ian.2010, 11:11:33 p.m. de cristyyy2003 »
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Vine iarna....
« Răspuns #1 : 27.Ian.2010, 12:46:56 p.m. »
din cauza unui "smecher" care considera ca el nu are nevoie de cauciucuri de iarna deorece e mai "destept" ca altii.

Eee nu-i chiar asa, te-ai gandit ca poate unii nu au bani in momentul ala sa-si cumpere cauciucuri de iarna? E totusi o investitie.

Si am constatat ceva: cu toate cauciucurile mele de iarna, tractiune 4x4, abs, esp etc, pe gheata n-ai ce-i face. Cand merg pe stradute mici, pe care e inca zapada, care zapada intre timp a inghetat masiv si in zonele unde zici ca-i sosea de fapt e ditamai stratul de gheata, ei bine acolo ma duc ca pe patine. Chiar era sa intru intr-unul zilele trecute, mergand cu 20km/h. Am ciupit frana si... ma duceam. Iar ieri, s-a proptit unu' in mine pe aceeasi straduta (nimic grav din fericire).
« Ultima Modificare: 27.Ian.2010, 12:52:46 p.m. de ..::Khaos::.. »
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline BXXENL

« Răspuns #2 : 27.Ian.2010, 01:44:04 p.m. »
Daca ai fi avut de vara sigur intrai in el, cu 20 la ora. Sunt absolut inutile cauciucurile de vara. Suza nu a iesit de 10 ori in ultima luna din parcare, pt ca pur si simplu nu se urneste din loc. Iar daca se urneste, nu se mai opreste decat impotmolita (Continental Premium Contact 2 din fabrica). Crede-ma ca ma zgarii pe ochi si ma oftic masiv ca nu o pot folosi, ar fi fost geniala cu garda ei mare prin hartoapele si pragurile de gheatza de acum. Dar nu am ce ii face, asa ca ma tarai cu aia mica si dau cu spoileru de toate alea, am mai crapat si bara spate nitzel in zapada , da n-am ce face, tre sa ma misc cu ea. Pt ca nu am bani de cauciucuri pe 16 sau roti+cauciucuri pe 15.
  • SX4 1.5
Alex

Offline vadiro

• Sr. Member
« Răspuns #3 : 27.Ian.2010, 01:48:54 p.m. »
Asa este, nu toata lumea are bani sa investeasca in asta, dar la fel de bine am putea sa-i scuzam pe cei ce nu-si fac RCA sau umbla cu o masina cu problema majore.
Eu sunt convins ca cei mai multi care umbla iarna cu cauciucuri de vara o fac nu pentru ca nu isi permit, ci pentru ca ei considera ca pot face altceva mai bun cu banii aia. De aceea am folosit termenul "smecher".
Nici cauciucurile de iarna nu fac minuni, dar cu ele treci prin locuri prin care cineva cu cauciucuri de vara nu are nici o sansa, iar tot acela va injura primaria si statul ca nu curata drumurile.
Suzuki SX4 Sedan GS

Offline Laurentiu

« Răspuns #4 : 27.Ian.2010, 02:40:21 p.m. »
un cauciuc de vara e mult mai rigid iarna fata de unul de iarna
Incepind de la temperatura de +7 grC in jos, se folosesc cauciucuri de iarna.
Cauciucurile mixte, dupa parerea mea, nu sint "nici cal, nici magar".

In Polonia este o lege ... Orice vehicol care este gasit in trafic dupa data de 1 decembrie (daca-mi amintesc bine) fara cauciucuri de iarna este amendat.
De anul acesta se va aplica si la noi o lege in aceasta privinta in cadrul asigurarilor RCA. Echiparea masinilor cu cauciucuri de iarna va fi in perioada 1 noiembrie - 1 aprilie. In caz de accident si constatatorul te gaseste cu cauciucuri de vara, asiguratorul isi "ia mina" de pe plata reparatiilor.

Post Merge: 27.Ian.2010, 03:07:44 p.m.
Si am constatat ceva: cu toate cauciucurile mele de iarna, tractiune 4x4, abs, esp etc, pe gheata n-ai ce-i face.
Asa este. Nici un cauciuc nu va "rezista" pe gheata fara tinte. Se gasesc in comert (sint scumpe si rare) cauciucuri cu tinte de strada si de competitii.

Post Merge: 27.Ian.2010, 03:21:52 p.m.
As dori sa cumpar un Set de jante de tabla  ...
Ia legatura cu contact@alt-performance.ro ...
Am primit acum oferta de pret de la ALT-performance ( contact@alt-performance.ro ):
"1 janta = 198 RON cu TVA inclus
4 jante  =198 RON x 4 = 792 RON (TVA inclus) + TRANSPORT 50 RON = 842 RON"
« Ultima Modificare: 27.Ian.2010, 03:21:52 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #5 : 27.Ian.2010, 09:34:11 p.m. »
De anul acesta se va aplica si la noi o lege in aceasta privinta in cadrul asigurarilor RCA. Echiparea masinilor cu cauciucuri de iarna va fi in perioada 1 noiembrie - 1 aprilie. In caz de accident si constatatorul te gaseste cu cauciucuri de vara, asiguratorul isi "ia mina" de pe plata reparatiilor.

@Laurentiu, nu te contrazic, dar astia chiar sunt idioti! In conditiile in care (cel putin in Bucuresti) cu foarte putine exceptii, in ultimii ani au fost temperaturi in jurul a +10 grade pana in mijlocul lui Decembrie si incepand cu sfarsitul lui Februarie !? Atunci sa vezi derapaje si tamponari pe asfalt uscat...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline vadiro

• Sr. Member
« Răspuns #6 : 27.Ian.2010, 09:41:23 p.m. »
bogdanb: Trebuie sa recunosc ca sunt dezolat de atitudinea si vocabularul tau, mai ales ca esti si unul din moderatori. In primul rand titlul topicului este "Vine iarna..." si nu "de unde sa-mi iau cauciucuri de iarna"

Pe de alta parte, daca tot te referi la "experti", tu refuzi nenumarate argumente care de care mai logice, bazandu-te doar pe parerea ta proprie si personala, Tu vrei sa spui ca este o conspiratie mondiala a mai stiu eu cui, care ne pacaleste pe noi cei creduli sa ne cumparam cauciucuri de iarna? E dreptul tau sa crezi asta, dar daca vrei sa ne convingi si pe noi, da-ne niste argumente.

Si permite-mi sa te contrazic, sunt convins ca multi din cei care scriu pe acest forum au vazut nenumarate situatii in care diferenta dintre un cauciuc de vara si unul de iarna, era sesizabila chiar si pentru persoane mai putin inzestrate din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste conduita preventiva, aceasta nu poate compensa lipsurile masinii.
Suzuki SX4 Sedan GS

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: Anevlopele de iarna obligatorii (RCA)
« Răspuns #7 : 27.Ian.2010, 11:35:23 p.m. »
Eu inca nu stiu de faza cu cauciucrile de iarna obligatorii prin legea RCA, nici macar la nivel de propunere :dknw:
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 27.Ian.2010, 11:37:13 p.m. »
Subiect deviat din "Vine iarna...".
E la stadiu de zvon.
Ca parere personala eu sunt pro! (macar pentru cei care circula pe drumuri nationale)

Cristi
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline SGD

• Hero Member
  • Mesaje postate: 549
« Răspuns #9 : 27.Ian.2010, 11:42:33 p.m. »
E la stadiu de zvon.

Offtopic: Daca tot dau astia o lege, ma astept sa bage si vreo taxa de "folosire a drumurilor pe perioada iernii" in pretul anvelopelor de iarna, ca se pare ca taxele existente sunt insuficiente...  X-(